Çarşamba, Ocak 17, 2007

Evleniyoruz


Galiba oluyor, galiba ev sahibi olacagiz uc vakte kadar! Hersey yilbasindan birkac gun once basladi. Kabilemizin bir kisminin da oturdugu siteyi gozumuze kestirmistik bir zamandir. Civarda yanina yaklasilabilir turden evlerin en genci 40 yillik. Nerdeyse 100 yillik olanlari da var. Eh bu kadar genc! evler ne tur sorunlar acabilir insanin basina, dusunmek urkutuyor tabi. Cicegiburnunda sitemiz henuz 6 yillik, secim yapmak cok zor olmadi tabi. Son birkac yil icinde ev fiyatlari alip basini gidince bakakalmistik hizla artan fiyatlarin ardindan. Simdi market sakinlesti gibi, biraz dusme bile var hatta. Tekrar basimizi cikardik kabugumuzdan ve begendigimiz (ama o anda hicbiri satilik olmayan) modelin yolunu gozlemeye basladik. Yilin son haftasi cikti piyasaya bizim ev. Yilin son gunu de gittik gorduk.

Evsahibiyle pazarliklar, inerdin inmezdin derken anlastik ve islemler baslatildi. Closing'i (tapunun el degistirmesi desem olur herhalde...di mi) Subat ortasina istedigimiz icin islemlere hizlica baslamak gerekti. Ev alirken ne yapilmasi gerekiyormusu bir sonraki post'da yazacagim.

Zamanlamasi cok iyi oldu aslinda cunku kira sozlesmemiz Subat sonu bitiyor. Sozlesme yillik uzatiliyor ve arada bozarsaniz yonetici firmanin yilin kalan kismindaki kirayi size odetme hakki var. Is o asamaya gelmeyebilir tabi yeni kiraci bulurlarsa ama gunahimi bile vermeyecegim bu yonetici firmalarinin boyle bir haklarinin oldugunu ve isterlerse kullanabileceklerini bilmek bile yeterince sinir bozucu. Evsahibiyle anlastigimizda ayin 5'iydi, hemen yonetici firmayi aradim ve sozlesmeyi yenilemeyecegimizi soyledim. Ilk laflari "hmm gec haber veriyorsunuz yalniz, sozlemeye gore 60 gun onceden haber vermeniz gerekiyor, oysa siz 5 gun gecikmis oluyorsunuz" oldu. Hey allahim. Sanirim depozitimize el koyma haklarini sakli tutmak istiyorlar. Neyse, niyesini anlattim adama, o da elimden geleni yaparim burdakileri 5 gune sorun cikarmamalari icin dedi. Hatta Subat sonuna tum islemleri bitirme niyetimizi pek gercekci bulmadi, kendisi cok sorun yasamis ev alirken, kiraci bulunmazsa ve islemleriniz tamamlanmazsa bir ay daha kalmaniza izin verecegim bile dedi konusmanin sonunda, inanamadim. Cok hosuma gitti, hic boyle bir kibarlik beklemiyordum kendilerinden.

Simdi efenim, bu bizim pek buyuk bir adim ki oyle boyle degil. Ilk kez 1 odalidan daha buyuk bir evimiz olacak. Hep tek odali ve kucuk oldu bizim oturdugumuz yerler. Hele Ankara'daki ev evlere senlikti, tami tamina 48 m2'ydi. Emlak vergisi icin vergi dairesine gittigimde metrekareye bakan gorevli gerisi nerde bunun diye sormustu mesela. Salonunda pencere olmayan bir ev olabilir mi, oluyormus iste. Ahh, bir de sayaci kontrol etmeye gelen elektrikci amcamizin tepkisi vardir ki hala cok eglenirim hatirladikca. Kapidan iceriye soyle bir bakan amca diger odalari sormustu (gonlu zengin adamin). Hangi diger odalar amcacim hepsi bu iste cevabini alinca da pek bi uzulmustu bizim icin. Iki kisiyiz yetiyor dedigimde aldigim cevap "Bugun iki kisiniz ama yarin uc olursunuz, dort olursunuz, bes olursunuz" olmustu. Ben, ben sana naaptim amca modunda dehset icinde bakarken uc cocugu herhalde yeterli bulan adam beste durmustu neyse ki:))

12 yorum:

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

cok ama coook sevindim bezen'cim:))
"artık bir odan olacak burada" dediğinde telefonda nasıl yüreğim hop etti anlatamam:))
hayırlısı olsun ve evinize çabucak kavuşun..
hep istiyordun, istiyordunuz gerçekleşti bak.. öpüyorum canım benim.

Zeren İŞSEVENLER dedi ki...

bezen ablacım,
güzel haberi ilk teyzemlerden duymuştuk; işin artık kesinleştiğini okuduyunca daha da sevindik,adınıza mutlu olduk..

inşallah uzunnn uzunn seneler ağız tadıyla oturursunuz evinizde:)

sevgiler
işsevenler

Adsız dedi ki...

hadi gozunuz aydin olsun adil/bezen.

yeni/ilk evinizde tamiratlardan uzak huzurlu gunler diliyorum.

fare sorunuzun olursa bildirin, uzmani oldum artik olayin =)

Bezen Hindistan dedi ki...

cok sagolun:) daha guzelleri, en guzelleri sizlerin olur insallah. e bu evi bos birakmak yok ama anlasalim orda, geleceksiniz artik:)

umarim uzmanligindan yararlanmak zorunda kalmayiz cem:) hayirdir, fare mi var evinde yoksa?

Berceste dedi ki...

Ne kadar guzel bir haber bu boyle...Yeni evinizde, sorunsuz, saglikli, mutlu, iyi gunlerde oturmaniz dilegi ile... Insallah daha da buyuklerine cok cocuklu bir aile olarak da diyeyim sizin icin ;-P

Adsız dedi ki...

vardi bezen =)

bahceli evde yasayinca turkiyede findik faresi diye bilinen fareden mutlaka evinde oluyor. bosuna burdakiler kedi beslemeyi sevmiyor =P

Alev dedi ki...

Sevgili Bezen

Hayirli olsun. Gule gule oturmak nasip etsin canim.

Adsız dedi ki...

@Bezen ve Adil...

Güle güle oturun... Daha güzellerinde oturun... Evinizin içinden mutluluk hiç eksik olmasın... Dostlarınızın bol olduğu party dolu akşamlar diliyorum...
Sizin adınıza gerçekten çok sevindim... süper bir durum...

Hakan İŞSEVENLER dedi ki...

Adil Abi / Bezen Abla
Duyduğumuzda gerçekten çok sevindik, size şimdiden yani evinizde mutluluk ve huzur içinde oturmanızı temenni ediyorum.

Selena dedi ki...

Hayırlı olsuuuun:)

ben once kafa karıstıran sorunu bebek sanmıştım ama kanımca bu çok daha hayırlı bir olay olmuş.

Bu arada bu ev kaç odalı allah aşkına? Dilara'cım bana da aynı vaatte bulundular da herbirimize ayrı bir oda düşüyorsa iyiymis valla:)

Bezen Hindistan dedi ki...

iyi dilekleriniz icin cooook sagolun dostlar:) herkesi bekliyoruz artik. ev iki odali selenim (teker teker artiriyoruz iste) ama yer cok valla, uc kat var:)) bercestecim tek cocuk fikrine ben yeni yeni isiniyorum daha, cok cocuk alerji yapabilir bunyede korkarim:))

Selim Karakaya dedi ki...

bezenin "minik ev" hikayelerini çok duymuştuk, demek ki hakikaten dogruymus:)
hayirli ugurlu olsun, allah malikane gormeyi de nasip etsin, hepimizin odası olsun.:)