Çarşamba, Temmuz 18, 2007

Garanti'li Ayip!

Garanti Bankasi sayesinde bugun yine burnumdan soluyorum :( Sabah bir telefon,
"Garanti Hakli Musteri Hatti'ndan ariyorum, ben Nil"...

Yillardir Garanti Bankasi'ni kullaniyorum. Internet Subesi kullanima acilir acilmaz kullanmaya baslamistim. Gayette memnundum. ABD'ye yerlesince, internet subesini kullanmaya devam ettim ama tabii cok seyrek.

3-4 yil onceydi. Internet sifremi unuttum. Canim cikti yeniden sifre alana kadar. Illa da subemize geleceksiniz. ODTU-MD listesine yazmistim o zaman. Birileri Garanti'nin icinde yetkili baskalarina iletmis ve onlar da benimle temasa gecip 3 dk. da yeni sifre vermislerdi.

Iki ay once filandi, acil bir durumda internet subesini kullanmam gerekti. 3 kez yanlis sifre girince kilitleniyor. 1.yi girdim, yanlis dedi. Herhalde yanlis bir tusa bastim diye yavas yavas dikkatlice tekrar girdim, yine yanlis. Aaaa, galiba suna degistirmistim deyip guya dogru sifreyi girdim ve kilitlendi.

Hadii al basina belayi. Normalde Turkiye'de elinde envay cesit Garanti kartlarindan biri olan icin cozumu basit. Ama yurt disinda Garanti kartlarina ihtiyacim olmadigi icin kullanmiyorum, hic bir kartim yok. Sorunda bu noktada basliyor.

Efendim, 444 0 333'u aradim (Hatirlarim bir sure bu numarayi nasil cevirecegimi anlamaya calistim, sonradan kesfettim basina 212 gelecekmis).
- Bir suru guvenlik sorusu, ardindan baska birine bagladilar...
- Yine bir suru guvenlik sorusu, ardindan "subenizle halletmeniz lazim"...
- Verdikleri numarayi aradim, "yanlis numara, siz surayi aramalisiniz"...
Sonunda Subenin telefonunu buldum (Garanti Ankara Yenisehir subesi)
- "Bizim boyle bir islemimiz yok, gorusmeleri kaydetemiyoruz zaten, siz en iyisi hakli musteri hatti ile gorusun"
- Hakli Musteri hattindan "Burcu" hanim'la gorustum. "Sube'ye gitmeniz lazim".

Anlatmaya calisiyorum, "Yurt disinda yasiyorum, subeye gitmem mumkun degil. Bakin benim basima iki uc once de bu durum geldi, biliyorum ki bir islem mumkun, subeye gitmeden de halledilebiliyor"...
- "Yardimci olamayacagim, kusura bakmayin" diyor.

Iki saat telefonlardayim artik sinir filan kalmamis. Ortalikta bir sacmalik var anlamak istemiyorlar. "Sizin guvenliginiz icin" diyorlar surekli "guvenlik dediginiz uygulama, benim bankayi kullanamaz hale gelmeme sebep oluyor, bana bir cozum onerin" diyorum. Yok.

Lanet olsun dedim, biraktim pesini. Gel gor ki guvenligimi acisindan sirket e-mail adresim, telefonlarim vs. ellerinde kayitli tum bilgileri dogrulamamin yeterli olmayacagina kanaat getiren Garanti Bankasi, surekli promosyon e-mailleri gondermeye devam ediyor. Dun "Garanti Sifreninizi unutursaniz"... diye bir e-mail gelince dayanamadim yine...

Gittim bilmem kacinci kere Hakli Musteri hatti e-mailine bir mesaj gonderdim. Ozetle durumu anlattim ve ek olarak dedim ki,
"Bakin, yurt disinda yasayan musterilerinizi hic goz onune almiyorsunuz. Surda size telefon numarasi birakacagim, onda bile (alan kodu)+(telefon numarasi) icin 2 alan var ama (Ulke kodu) yok. Ulke kodunu veremezsem, nasil arayacaksiniz beni? Cok mu zor [+90] diye bir kutucuk daha eklemek?"

"Hakli musteri hatti diyorsunuz kendinize, ama haklisysam niye sorunumu cozmuyorsunuz?"

Sabah bir telefon,
"Garanti Hakli Musteri Hatti'ndan ariyorum, ben Nil. Sikayetinizi aldik, sorulariniza cevap verecegim ama once guvenliginiz icin bir iki sorum olacak"...

Yanitliyorum sorularini, benim ben olduguma kanaat getiriyor ve soyle diyor:

- "Sorununuzu daha once de iletmissiniz, ancak maalesef bir cozumu yok. Farkli bir sey soyleyemeyecegim".

- "E niye aradiniz o zaman? Ben de size mesajimda, bir cozum oneremediginizi yazdim. Biri boyle bir karar vermis ama sorun yaratiyor. Yok mu bu konuyu iletebilecegimiz ust merci? Sorunu cozecek biri yok mu Garanti'de?" diye soruyorum

- "Daha once bir suru sikayet geldi ama maalesef yapacak bir seyimiz yok. Sizin guvenliginiz icin bu"...

Tam anlamiyla bir komedi. Guvenligim icin kendi parama erisemiyorum :)

[GUNCELLEME - 23 Temmuz 2007]
Gecen hafta 2 tane hakli musteri hattina iki tane mesaj gonderip, "durumum bu, bankanizi kullanamiyorum ama ha bire istemedigim promosyon e-mailleri gonderiyorsunuz. Nasil cikilacagina dair bir bilgi de yok. Artik bu "spam"! benim gozumde, cikartin e-maillerimi..." demistim.

Bugun cevap gelmis:
*************************************************************

From: Haklı Müşteri Hattı [mailto:HakliMusteri@garanti.com.tr]
Sent: Monday, July 23, 2007 8:04 AM
Subject: Mesajınız Hakkında

Sayin Adil Hindistan,

Hakli Musteri Hatti formumuzu kullanarak 1576933 numarali mesajinizi bize ulastirdiginiz icin tesekkur ederiz.

Mesajınızda belirtmiş oldugunuz e mail adresinizi kredi kartlari ile ilgili reklam maillerinin gelmemesi icin listemizden cikartmis bulunuyoruz.

Saygilarimizla,

T.GARANTİ BANKASI A.S

HAKLI MUSTERİ HATTI

444 0 338


[GUNCELLEME - 26 Temmuz 2007]

Garanti Bankasi - Hakli Musteri Hatti Sikayet#2886296
Bir kac kez bu kanaldan size ilettigim uzere, ABD'de yasadigim icin sadece internet bankaciligini kullaniyordum ve hesabim kilitlendigi icin su anda onu da kullanamiyorum. Defalarca belirttigim uzere, Garanti Bankasindan hic bir kartim yok, tum kartlarimi yillar once iade ettim, kapattirdim.

Ancak anliyorum ki benim bir istegim, basvurum olmadigi halde Turkiye'deki akrabalarima giden extreden anliyorum ki Garanti Bankasi Shop & miles gold cardim varmis gibi bana hesabima borc yazmis (son odeme tarihi 4 Haziran). Benim Shop and miles kartim yok. Boyle bir karti istemedim, elime ulasmis da degil.

Bir kac kez Turkiye'deki adresime Garanti Bankasindan icinde ne oldugunu bilemedigimiz paketler gelmis ancak yurt disinda yasadigim aktarilinca paket akrabalarima verilmemis. Bunlari teyid edebilirsiniz.

Internet bankaciligini kullanamadigim icin benim kontrol etme imkanim yok ancak daha once de belirttigim gibi Garanti Bankasindan hic bir kredi kartim yok. Dolayisiyla, hesabimdan kart uyeligi bedeli adi altinda 24 Mayis 2007 tarihinde kesilen 40 YTL ve varsa diger ucretlerin iptal edilmesi ve kesilen meblaglarin hesabima aktarilmasini rica ediyorum.

Saygilarimla,
Adil Hindistan

Bu mesaji gonderdikten bir gun sonra is telefonumdan aradilar ve "Shop and miles kartinizdan o para kesildikten sonra odeme yapmissiniz (otomatik cekiliyor hesabimdan). Ekstreye baska bir kayit girdigi icin (ev sigortasi) paranizi size geri odeyemiyoruz ancak isterseniz kartinizi iptal edelim, seneye odemek zorunda kalmazsiniz." dediler.

Mecbur razi olduk.

*************************************************

Garanti Bankasi - Hakli Musteri Hatti Sikayet #2909291
Cok kisa bir sure once, Sifremin kilitlenmesi sonucu Internet Bankaciligini kullanmadigimi, hesabima erisemedigimi, e-mail adresim ve dahi diger bilgileri degistiremedigimi ancak, turlu turlu icinde nasil bu tur e-mailleri almayacagimi belirtmeyen Garanti Bankasi menseili spam e-maillerler aldigimi yazmistim.

Is telefonumdan aranmis ve bu tur e-mailleri artik almayacagim, e-mail listelerinden cikartildigim belirtilmisti.
Ancak goruyorum durum bu degil. Bugun, "Yatırım Denince Akla paragaranti.com Gelir!" baslikli bir e-mail geldi.

Daha ne kadar acik yazabilirim bilemiyorum, ben ekstre disinda e-mailler almak istemiyorum. Yurt disinda yasadigim icin promosyonlarinizla ilgilenmiyorum. Lutfen e-mail adresimi tum bu promosyon listelerinden cikartin.

Bu e-mailleri gonderenlere anlatin lutfen, mesajin icerisinde e-maili almak istemeyenler icin unsubscribe olabilecekleri bir link olmali. Spamcilerle Garanti Bankasi arasinda bir fark olsun, degil mi?

Saygilarimla,
Adil Hindistan

19 yorum:

New York Muhtari dedi ki...

ha ha ha a aslinda icler acisi olan bir durum oldugu halde ben epey guldum, neden derseniz, ben 7 yildir Garanti'yi kullaniyorum ve bu olaylar bir tek benim basima geliyor saniyordum, insanlara anlatinca"yok canim garanti suoper bir banka" diyorlardi, paronoya oldugumu hissetmistim bir ara.. Hatta buraya gelmeden islerinizi halledemeyiz deyince, yaz tatilimde kalkip gitmistim, uzerimde NY ehliyetim vardi, yok efendim, turk kimligi olmazsa olmazmis... hanimefendi, bakin turkce konusuyorum, kimlikte adim soyadim, bank hesap bilgileri ile ayni, sadece derdimi anlatmak istiyorum demistim ama dinleyen kim.. ve ayni cevap "sizin guvenliginiz icin" ... bu arada yazdigim hicbir emaile cevap gelmedi... gonderdigim mercinin slogani insani ise adami cilden cikarir "Musteri mutlulugu"...

gecmis olsun mu demek lazim simdi bizlere??

Adil Hindistan dedi ki...

Ben de bir benim basima geliyor diye dusunuyordum ama son konustugum kisi "Bir suru sikayet aliyoruz ama bir degisiklik yok, durum bu" diyince bu isin pesini birakmamaya karar verdim. Ilk adim buraya yazmak. Simdi www.sikayetvar.com sitesine bir not birakacagim. Usenmeyip tum gazetelerin tuketici koselerine yazacagim.
Garanti iyi bir banka, musteri temsilcileri nazik insanlar ama "cozum uretmeyi ve onermeyi" ogrenmeleri icin ittirmek gerekiyor galiba.

Bezen Hindistan dedi ki...

ny ehliyetine itiraz etmeleri de pes artik dedirtti bana. ne kadar basmakalip kurallarla calisiyor yahu bunlar. ellerinde bir checklist var herhalde, onun disina cikmiyorlar. cildirtir bunlar adami.

Berceste dedi ki...

Adil öldüm gülmekten! Ama benzer olayları ben de yaşadım! Güvenliğim için o e-postaları da reklamsal reklamsal yollamaktan hiç vazgeçmediler. Ya istemiyorum ben o e-posta, yok gelecek illa, birşey yapamıyorlar! At gözlüğü ile bakma zihniyeti kalkarsa belki yapabilirler. Türkiye'de sorun ezbere iş yapmak, çözüm üretememek. Turkcell babamın vefatından sonra annemin üzerine geçirmek istediğimiz hat için kök söktürmüştü. Adamlar illa fatura istiyorlar. Evin bütün faturaları babamın adına, değişmesi uzun sürecek diyoruz, yok o zaman yapamayız diyorlar. Dünyayı ayağa kaldırdım, ücretsiz dedikleri halde ücret aldıkları servislerine paralar ödedim, sonunda pasaportu da kabul ettiler. İkametgah senedini bile kabul etmediler. E devletin atadığı kişiye güvenmiyorsun, ben sana neden güveneyim ki dediğimi hatırlıyorum en son adama! Kolay gelsin...

Selim Karakaya dedi ki...

bezencim geçmiş olsun, ve Allah gani gani sabır versin...
ben benzer sorunları bol bol yaşadım bankalarla, hatta bak çok eğlenceli bir hiakyem de var (hala hayatımı etkilemeye devam eden!);
bir ara bir banka kredi kartı iptal talebime ve onaylarına rağmen ekstre göndermeye devam etmiş, defalarca telefon açmama rağmen kartımın iptal olduğunu belirtip ektrenin önemsiz bir ayrıntı olduğunu anlatmış, yıllar sonra -mecbur kaldığım için- yeniden kredi kartı başvurumu "adınıza zaten kart var" diye reddetmiş, devamında başka bir bankadan kredi kullanacağımda da "siz filanbank'a kredi kartı için başvurmuşsunuz ve başvurunuz reddedilmiş, bu durumda "riskli müşteri" konumundasınız ve kredinizi onaylayamiyoruz" cevabıyla karşı karşıya kalmıştım... ve işin ilginç tarafı bilimum çabalarıma ve yazışmalarıma rağmen bu sebepten dolayı ben hala kredi kullanamiyorum, sabırla bu yıl 5 yıllık sürenin tamamlanmasını bekliyorum...
(gerçi enteresan olan da, bir başka banka, kullandığım kredi kartının limitini -"riskli müşteri" olmama rağmen- düzenli olarak yükseltiyor, en son 15 milyar gibi bir rakam görmüştüm... e ama ben rsikliyim hani, ya hepsini nakit avans çekip de ödemezsem!!!)

aslında bence de adilin söylediği gibi hemen sikayetvar.com'a yazmalısın, her zaman çözüm bulamayabiliyorsun ama bir şekilde ciddiye alınıyorsun...
en kesin çözüm ise "tüketici dernekleri"ne başvurmak... şu anda aklımda yok, ama eminim web sayfaları da vardır...

bir de, şunu unutmayalım ki, bankaların internet şubeleri gerçekten inanılmaz çalışıyorlar ve hayatınıza inanılmaz kolaylıklar katıyorlar...
ta ki en basitinden bir problem yaşayana kadar!!!:))

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Banka subenize imzali yazili talimat yazarak faks gondermeyi deneyin. Basima benzer bir sey Yapi Kredi ile geldi. Telefondakiler boyle bir yonlendirme yapmadilar -sizin durumunuzdaki gibi. Ancak subeye telefon acip yazili talimat yeterli olur mu dedigimde olur dediler, bu sekilde cozumledim. Belki Garanti ile de ise yarar.

AsYa dedi ki...

mrb,
bence şikayetvar.com a yazın..ilgileniyolar...telefonla halletmek zor oluyo bu işleri ama orda kötü reklam gibi görüyolar çözmeye çalışıyolar benim başıma bi kere geldiğinden söylüyorum..

Bezen Hindistan dedi ki...

beceremiyorlar dogru duzgun hizmet vermeyi adi benim guvenligim icin oluyor. burdaki hicbir bankanin subeye gelin diye tutturdugunu hatirlamiyorum. bulmuslar gul gibi bahaneyi kullansinlar bakalim. benim musterilere de denesem yerler mi acaba:)

berceste turkcell dedin de, burda bir arkadas da turkcellden muzdarip. turkiyedeki telefonu annesine birakmisti fakat onun adina kayitli telefon. telefonu kapattirmak mi ne istedi cocukcagiz turkcell yapmadigini birakmadi. en son buraya geleceksiniz diye tutturmuslar. telefon kapatilamadi, simdi turkiyeye tatile gitmeyi bekliyor halletmek icin.

yok mu bizim tuketici mahkemelerimiz diyecegim ama simdi onlar icin de orda bizzat bulunuyor olmak lazimdir kesin.

Adil Hindistan dedi ki...

Berceste,

Su e-mail isini iyi hatirlattin. Hem ev hem is e-mailime her gun bir seyler geliyor. Bugun yine efendim "Finspor'dan size ozel firsatlar" baslikli bir spam gelince, dayanamayip "Hakli Musteri Hatti'na" yazdim:
*************************
Kilitlenen internet subesi sifremin acilmasi icin yaptigim basvurularda bana bir cozum sunabilmis degilsiniz. Dolayisiyla aylardir internet subesini kullanamiyorum: http://hindistan.blogspot.com/2007/07/garantili-ayip.html

Ote yandan, ev ve is e-maillerime surekli "spam" e-mail gonderiyorsunuz.

Turkiye'de yasamiyorum, ozel firsatlar, promosyonlar vs. beni hic mi hic ilgilendirmiyor. Gonderdigininz e-mailleri spam kategorisine koyuyorum; cunku hic bir yerinde bu e-mailleri nasil almayacagima dair bir bilgi yok.

Ben internet subesini kullanmadigim icin e-mail adreslerimi silemiyorum. Lutfen e-mail adreslerimi silin ya da benim istemedigim hic bir e-maili gonderilmesin!

Selim Karakaya dedi ki...

bu arada ben leyla halimle yazının altına bakmadan "bezencim" diye başlamışım!!!:)

adil tam bankalara döndüm, ezbere iş yapmışım işte, affet beni!:)

Adil Hindistan dedi ki...

Hehe, olur oyle Selim. Hatta oluyor, bu senin ikinci hehe :) Ama haklisin valla. Ben WoW'un basindan pek kalkmadigim icin Bezen'cik yaziyor daha cok, ondandir...

Peki bir soru, yazi stillerimiz cok farkli degil mi? Mesela daha 'zevzek' bir yazi olunca su yazmistir. Ne biliim, soyle en ufak detayi (aman ha) atlamadan yazinca su filan... Hii ? :D

Adsız dedi ki...

Bi de soyle dusun Adil, paran o kadar guvenli bir yerdeki sen bile ulasamiyorsun :) Sana bile koklatmadiklarina gore kimse el suremez herhalde. Her iste bir hayir vardir derler. Birakin oradaki parayi cocugunuz universiteye gitme yasina geldiginde ihtimal bu sorunlar cozulmus olur ve okul parasi niyetine kullanilir. Belki...
-Mourad

Selim Karakaya dedi ki...

Adil, aslinda soyledigin dogru, Bezen'le senin yazdiklarin ve tarzin arasinda fark var, genelde anlasiliyor... (Ama ikinizin yazdiklarinin da icerikleri cok guzel Bezencim, kesinlikle ayrim yok!!!)
Ben demek ki cok laylaylom bakiyorum bu aralar:)

Ilgaz Gürses dedi ki...

Garanti müşterilerini asla takmıyor geçekten. Daha önce de bir sürü sıkıntı yaşattılar ama son noktayı şifre almak için aradığım ek kartımı benim güvenliğim için en son nerede kaç paralık alışveriş için kullandığımı sorduklarında koydular. Onu hatırlamayınca kart limitimi sordular ki ekstre bana değil eşime geldiğinden zaten bilmeme imkan yok. Bu soruya kadar yedi sülaleme kadar sordukları tüm soruları bilmiştim halbuki! Şifre alacağıma sinirlenip kartı iptal ettirdim ben de, ki 10 saniyede filan hallettiler. Doğuş grubunun egosu o kadar şişmiş o kadar kurumsallaşmışlar ki kimin sırtından para kazandıklarını unutmuşlar bence.

Adil Hindistan dedi ki...

Cakiltasi,

Garanti musterilerini takmiyor seklinde degil mesele bence. Prosedurleri hatali. Sifre icin prosedur koymus adamlar, sunlar soyle soyle olacak diye. Ama, oyle degilse ne olacak?

Karsina boyle bir durum cikinca, haa bunu dusunememisiz der duzeltirsin, hata da israr etmenin alemi yok ki.

Kimlik dogrulama konusunda ABD'de de garip durumlarla karsilastik. Ornek. Herkese acik "Public Records" dedikleri kayitlar var herkes hakkinda. Nedir bu? Ornegin, su faturasi oduyorsun, odedigin adres veya ne bileyim telefon numaran.

Simdi Bankalar, ilke kez verdikleri kartlari aktive ederken henuz sizin hakkinizda bilgi sahibi olmadiklari icin (yani onlarin sistemine girip anne kizlik soyadi vs. gibi ozel bilgileri doldurmadiginiz icin) bu "ortadaki" kayitlara bakiyorlar ve ordan sorular soruyorlar.

Tipik olarak, asagidaki adreslerin hangisinde yasadiniz sorusu geliyor mesela. 4 tane adres sayiyor. Tabii ki oturdugunuz adresi bileceksiniz.

Sonra, ne bileyim, asagidaki kartlardan hangisine sahipsiniz diye soruyor.

Bizim basimiza gelen ilginc bir durum, bir sekilde kayitlarda hata vardi ve bizim bilmedigimiz bir adres girivermis.

ABD'de 3 ana kredi burosu var bu kayitlari tutan. Yilda bir basvurup sizinle ilgili tum kayitlarin size gonderilmesini isteyebiliyorsunuz. Biz orda farkettik ve duzeltmek icin basvuruda bulunduk, ama bu da aylarca surebiliyor.

Arada 2 kez kart aktivasyonu icin gelen sorularda cikti ve bilemedigim icin karti aktive etmediler. Birer gun arayla bir kac kez arayip dogru cevabi bulmustum :)

Berceste dedi ki...

Ay o da var Bezen, eşim de babasına hat almıştı, onlar uğraşamaz diye kendi üzerine, pin numarasını yanlış girmiş adamcağız. Ne yeni pin numarasına ulaşabildik, ne de hattı kapattırabildik. İlla Turkcell extra bayiisine gitmemiz gerekiyormuş. Sorduk, İngiltere'de yokmuş :) Karikatür gibi adamlar! Kayınpederim kontürlü yaşama geçti, hat aynen bizim, daha doğrusu eşimin Türkiye'ye gidişini bekliyor! Turkcell hikayesi çooook, anlat anlat bitmez :)

Adil ben de yazacağım da bir e-posta neyin, adamlar reklamlarla birlikte kalkıp bana yolladıkları ekstreyi de kesecekler, sonra sinirden hop oturup, hop kalkacağım, pirinçten taş ayıklamakla bitmeyecek, o yüzden ben de gidişi bekliyorum.

internetçi dedi ki...

Halkı, mağduru dinledik gibi yapıp hiç bir çözüm üretilmiyor. Halk parasını yatırıyor ya hizmet arka planda..

Beylikdüzü garanti bankası şubesinden şikayetçiyim. garantişikayet [16 Temmuz 2008]
Ben birçok bankaya para yatırdım, işlem yaptım.. İş bankası,Koç bank hatta Ziraat Bank bile garantiden daha hızlıydı. Benim gittiğim şubede ilkel bir durum vardı, biryerde numaraya göre düzgünce sıra beklenirken diğer yerde kafaya göre millet takılıyor. Orda görevli kadın (vadesiz hesap açma bölümündeki) bir işlemi yaparken başkalarınınkinede bakıyor ve tam saate baktım bir saat oldu sıra bende elinde kağıdımı tutuyor başlamadı, 1 saat oldu dedim şimdi buda yarım saat sürer dedim cevap vermedi aldım gittim kağıdımı. Ya normal birşey mi bu 1 saat hadi 50 dakka de normal mi bu kimseden tık çıkmıyor, millet koyun sürüsümü, kapatsınlar hesaplarını bu bankayla.. Birçok kişi ne yapacaksın şikayet edipte diyor, seni mi dinleyecekler kapatırsın hesabını diyorlar. Tamam zaten hesap açtırmaya gitmiştim, bu ilkel bankayla ilişkimiz başlamadan bitti. Milyonların yaşadığı Beylikdüzündeki ilkel Garanti Bankası şubesini ve orada oturan şişman esmer vaadesiz hesap açmakta görevli iş bilmez, hantal genç kadını kınıyorum: Böyle iş yapılmaz zaten bankanda senin gibi hantal. Garanti Hantal Bank.

Keşke oradakilere deseydim bu bankadan daha iyi bankalar var, üstelik çokta hızlılar diye..

Yahu para yatıracam hesap açıcaktım bütün işlerimi orda yapmayı düşünüyordum.. neden? ÇÜNKÜ REKLAMLERINI İYİ YAPMIŞLAR..

Senin para için çırpınıyor olman lazım nasıl bankasın sen? Banka mısın? Bankmısın, iki saat oturdum, bence saadece banksın, söylede parka koysunlar seni..
Yoksa suç sadece orada çalışan görevli kadındamıydı?
Yoksa oranın iyi bir banka olduğunu düşündüren reklamlardamıydı?
Yoksa beni oraya götüren ayaklarım mı suçlu?
Güzel reklamlardan etkilenen ben mi suçluyum?
Kim suçlu?
3 kuruşluk parasına bankada yapmadığı şekil kalmayan çaresiz halk mı suçlu?
Bu firmaların patronları mı suçlu yoksa?
Kanunlar mı suçlu?

KAVAKLI/BEYLİKDÜZÜ ŞUBE
Şube Kodu: 782

.............
http://www.sikayetvar.com/index.php?loc=categories&tree=&level=2&id=177&fno=180
http://www.sikayetim.com/module.php?cid=60&page_num=1&search=&extnum=#show
http://www.sanalbankamagdurlari.com/

Delipoyraz dedi ki...

http://garantihaklimusterihatti.pau.gen.tr sitemde yazınızı yayınladım bende magdurum bazı konularda sonunda dayanamadım haklı musterı hattının bagımsız sıtesını actım :)
Şikayeti olanlar bana gelsın dıye :D

mağdur dedi ki...

Çok sahtekar ve düzenbazca işleri oluyor şirketlerin, büyük patronların, mağazaların. İnsanların hakkıyla kazandıkları paraları bin bir türlü oyunla cebe indiriyorlar, fazlasıyla elde ettikleri karlarla yeni soyguncu şirketler yaratıyorlar. Yeni girişimciye büyüme imkanı yok, ülkenize faydalı bir üretiminiz yok bari yol açında yaratıcı olanlar ilerlesin, sümsükler, yabancı şirketlerin kucağında oturup amblemleriyle kendilerini adam yerine koyan silik şirketler gurupları. Apartman dikip yabancı ortaklarla milleti soyacak alışveriş merkezi yapmaktan başka bi bok beceremeyen, şahsiyetsiz marka sahipleri. Yabancı patronlar sizin sülalenizi satın alıyor bee, adammısınız.. Bi pok üretebildiğiniz yok. Gelişmiş ülkeler sizin ürünlerinizi kale almıyor, ne puka yararsınız soytarılar.

Müşteri hizmetlerinden, canını kurtulanlardanım şimdi intikamımı alıyorum, hayatta kalanlardanım!..

Büyük bir mücadele veriyoruz arkadaşlar bu şirketler çoğu çin malı olan dandik ürünleriyle bizi dolandırıyor, hatta bankalarıyla da paramızı gasp ediyorlar. Her hatalarında internette biryerde dürüstçe herşeyi yazın, ürünlerini kötüleyin. Mutlaka bu göreviniz herkes şikayet edip birşeyler yazarsa birçok şirket zarara uğrar, şikayet edin, kötüleyin, eksiklikleriyle dalga geçin, aşağılayın, yerin dibine batırın. Zaten bunlar bizden çok daha ezik durumdalar, yabancı üretici şirketlerle el açıyorlar, yapacakları anlaşmalarla, kendi üretemedikleri şeyleri ithal edip Türk Milletine kakalayarak hayatta kalıyorlar. İnternette yabancı markalarıda sürekli kötüleyin ki seçici bir millet olduğumuzu anlasınlar, öyle her bozuk malı üçüncü dünya ülkelerine satarız hesaplarına gelmemeliyiz. Hatta ingilizce olarak yabancı sitelerdede kötüleyin ki, napalım bizim ülkemizdeki modellerde bu tür bozukluklar var diye kusurlarını herkese duyurursunuz.

Çalışanlarının isimlerini, özellikle patronlarını, şirket sahiplerini kötüleyin internette, hakaret edin, ürünlerini, isimlerini yerin dibine batırın, bugün yapın yarın yapın canınız sıkıldıkça heryere göderin yorum yapın.

Hergün insanları soyan bankalarıda şikayet edin, kart ücreti, cart ücreti yok curt ücreti, hava faizi, gecikme yok erken gelme faizi, nefes alma faizi, olmadı bankamıza para yatırma cezası, kart çıkartma için düşünme ücreti karar verme ücreti, bankaya adım atma ücreti.. annenizin ücreti şerefsizler!.. Bankalar annenizin ücreti ne kadar, onuda hesapladınız mı..