Cuma, Temmuz 20, 2007

Kelin ilaci olsa...

Hani su Garanti'li Ayip yazisinin ardindan bu isin pesini birakmayacagim demistim ya. Usenmedim gittim http://www.sikayetvar.com/ a uye oldum ve sikayetimi yazdim.

Yalniz, uye olurken sorulan bir soruya ne cevap verecegim bilemedim: "Sehir". Baktim Turkiye'deki tum sehirler siralanmis ve birini secmem mecburi, memleketimi seceyim bari dedim ve Trabzon'u isaretledim. Ev, is vs. telefonlari girerken de bir tek kutu var, dolayisiyla 12011234567 seklinde ulke kodu ile birlikte yazdim.

Neyse, aksam Bezen'e siteyi gosteriyordum. Girdik baktik ki sikayetimiz yayinlanmaya uygun gorulmemis. Sebep?

"Şikayetiniz üye bilgilerinizde telefon numaralarınız olmadığı için şikayetiniz yayımlanmamıştır. Gerekli düzenlemeleri yapıp tekrar gönderebilirsiniz. "

Dedim herhalde, sehire baktilar Trabzon, telefon numarasina baktilar 462li degil, hatali telefon varsaydilar...

E olmazsa Turkiye'den ailelerin birinin telefonunu yazariz dedik. Ekrana bakiyoruz ikimizde ama kayit bilgilerimizi degistirmek icin bir link goremiyoruz. Olur mu canim, biz goremiyoruzdur diye sitedeki tum linklere tikladik bir 15 dk. boyunca. Yok kardesim, kayit bilgilerini nerden degistirecegimizi bulamiyoruz.

Sonunda pes ettik, on sayfadaki "Iletisim" linkine basip, "Telefon numaralarimiz dogru! Kayitta bir yanlis bilgi girmisligimiz filan yok, biz yurtdisinda yasiyoruz. Olsa bile degistirmek icin bir link goremiyoruz, nasil is?" deyu sikayet sitesine kendileri ile ilgili sikayetimizi bildirdik :)

Ha bu arada, sitede kor gozum barmagina der gibi Musteri Dostu sirketler siralamasinda Garanti Bankasi 5 yildiz almis %100 yaziyor yanina. Ama sikayetlere bakiyorsunuz, 100lerce sayfa tutuyor.

Bana yaptiklari gibi "Kusura bakmayin yardimci olamiyoruz" turunden cevaplari "cevap" sayiyorlar galiba.

Dun aksam postalamistik, ne zaman http://www.sikayetvar.com/ dan cevap gelecek bilmiyorum. Bugun "Sizi kime sikayet edecegiz?" baslikli bir mesaj daha biraktim onlara. Eger onlari kayit bilgilerimizin dogruluguna inandirabilirsek, belki sikayetimizi yayinlanacak. Breh, breh...

[Guncelleme 19 Temmuz 2007]
Kimden kismi bos bir e-mail gelmis Sikayetvar.com'dan ve spam filtrelerine takilmis. Soyle diyorlar:

Sayın Üyemiz; Sitemiz yeni bir yapılanma içerisindedir.Bu süre.te belirttiğiniz eksiklik de mutlaka giderilecektir. Adınızı, soyadınızı ve telefon numaralarınızı açık ve doğru olarak belirttiğiniz taktirde şikayetiniz en kısa sürede yayımlanacaktır. Saygılarımızla Sikayetvar.com

Ama hala gonderdigim sikayet yayinlanmamis. Ne is bilemedim.

[Guncelleme - 26 Temmuz 2007]
Iki kere daha mesaj biraktik. Mesaj birakmak icin bile ugrasmak zorunda kaldik. Uzun uzun, guzel guzel yazdik aciklamamizi tekrar ve gonderdik.

Aaa! Ekranda bir mesaj "Hata". O kadar. Ne hatasi, ne oldu belli degil. O kadar ugrasip yazdigimiz yazi gidiverdi. Oturduk, bir daha yazdik. Gondermeden bir kenara kaydettik ne olur ne olmaz diye. Yine ayni sey oldu...

Belki de sistemlerinde gonderilen mesajin buyuklugu ile ilgili bir sinir vardir ve biz onu asiyoruzdur diye mesaji 2ye bolduk. Bu sefer hata gelmedi.

Ama SikayetVar.com'dan bize bir cevap da gelmedi. Sikayetimiz de hala yayinlanmadi. Kusura bakmasinlar ama igneyi kendilerine batirmayi unutmuslar.

1 yorum:

internetçi dedi ki...

Düşünüyorumda bu kadar zor mu bu büyük iş adamları için ufak tefek ahlaki düzenlemeler yapıp kendilerine çeki düzen vermek?

Halkı, mağduru dinledik gibi yapıp hiç bir çözüm üretilmiyor. Halk parasını yatırıyor ya hizmet arka planda..

Ben birçok bankaya para yatırdım, işlem yaptım.. İş bankası,Koç bank hatta Ziraat Bankası bile garantiden daha hızlıydı. Benim gittiğim şubede ilkel bir durum vardı, biryerde numaraya göre düzgünce sıra beklenirken diğer yerde kafaya göre millet takılıyor. Orda görevli kadın (vadesiz hesap açma bölümündeki) bir işlemi yaparken başkalarınınkinede bakıyor ve tam saate baktım bir saat oldu sıra bende elinde kağıdımı tutuyor başlamadı, 1 saat oldu dedim şimdi buda yarım saat sürer dedim cevap vermedi aldım gittim kağıdımı. Ya normal birşey mi bu 1 saat hadi 50 dakka de normal mi bu kimseden tık çıkmıyor, millet koyun sürüsümü, kapatsınlar hesaplarını bu bankayla.. Birçok kişi ne yapacaksın şikayet edipte diyor, seni mi dinleyecekler kapatırsın hesabını diyorlar. Tamam zaten hesap açtırmaya gitmiştim, bu ilkel bankayla ilişkimiz başlamadan bitti. Milyonların yaşadığı Beylikdüzündeki ilkel Garanti Bankası şubesini ve orada oturan şişman esmer vaadesiz hesap açmakta görevli iş bilmez, hantal genç kadını kınıyorum: Böyle iş yapılmaz zaten bankanda senin gibi hantal. Garanti Hantal Bank.

Keşke oradakilere deseydim bu bankadan daha iyi bankalar var, üstelik çokta hızlılar diye..

Yahu para yatıracam hesap açıcaktım bütün işlerimi orda yapmayı düşünüyordum.. neden? ÇÜNKÜ REKLAMLERINI İYİ YAPMIŞLAR..

Senin para için çırpınıyor olman lazım nasıl bankasın sen? Banka mısın? Bankmısın, iki saat oturdum, bence saadece banksın, söylede parka koysunlar seni..
Yoksa suç sadece orada çalışan görevli kadındamıydı?
Yoksa oranın iyi bir banka olduğunu düşündüren reklamlardamıydı?
Yoksa beni oraya götüren ayaklarım mı suçlu?
Güzel reklamlardan etkilenen ben mi suçluyum?
Kim suçlu?
3 kuruşluk parasına bankada yapmadığı şekil kalmayan çaresiz halk mı suçlu?
Bu firmaların patronları mı suçlu yoksa?
Kanunlar mı suçlu?
.............
http://www.sikayetvar.com/index.php?loc=categories&tree=&level=2&id=177&fno=180
http://www.sikayetim.com/module.php?cid=60&page_num=1&search=&extnum=#show
http://www.sanalbankamagdurlari.com/