Pazartesi, Ocak 28, 2008

Her Seferinde Baslik Bulmak Zor Geliyooor


Gece gunduz evde boncukla gectigi icin tum haberler de onunla ilgili oluyor haliyle. Zaten bizi merak eden kalmadi artik, papucumuz dama atildi:))

Vitamin vermeye basladik. Burda 6 aydan once pek vitamin vermiyorlar aslinda. Ben on gun sonra ise basliyorum, eve daha cok miktop girecek ve vitamin aliyor olmasi benim icimi rahatlatacak, o yuzden vermeye basladim. Cok kolay olmadi tabi. Agzinin yakinlarina denk gelen meme, emzik, kagit mendil, kumas parcasi, banyo suyu vs ne olsa agzini hemen acan cocuk simsiki kapatti agzini vitamini yaklastirinca. Once emzigi uzatip agzini actigi anda damlaligi vereyim dedim ama boncuk benden hizli cikti, yemezler bu numaralari diyip tak kapatti agzini. Yenilgiyi kabullenip ilk firsatta eczanenin kapisina dayandim. Ilaclari tatlandiriyorlar. Uzum tadi eklenmis vitaminle donup tekrar denedim. Bu sefer nazlanarak da olsa acti agzini:) Biz cocukken nerdeydi bu tatlandirma isi yaw. Igrenc bir oksuruk surubu vardi ki mesela, hala kokusunu nerde duysam tanirim ve kacasim gelir. Iiyyk bak aklima geldi gene.

Dun gozcuye gittik. Tek gozunde cok fazla capaklanma oluyordu, bazen acamiyordu gozunu, o derece. Temizlemeye calisiyoruz ama capaklanma hizina yetisemiyoruz, fazla ugrasinca bu sefer de kenarlar tahris olup kizariyordu. Gozyasi kanali tikaliymis. Simdilik yapacak pek birsey yok. Goz kenarina hergun masaj yapabilirsek iyi olurmus. Kendi kendine gecebilirmis. 12-15 aylik olup da hala acilmamissa o zaman ufak bir operasyonla aciyorlarmis. O asamaya gelmeden acilir umuyoruz ki.

2 hafta sonra ise basliyorum. Hic gidesim yok. Nasil birakip gidecegim diye sucluluk duygusuna bogulmus durumdayim simdiden. Yabanci birine birakmiyorum sonucta, babaannesi ile olacak ama yine de kotu hissediyorum iste. Is saatlerimi gunde bir saat azaltmak istiyorum. Ogle tatili kullanmayip erken cikayim diyorum, yolda cok zaman harciyorum cunku. Erken cikilmasindan kesinlikle hoslanmayan, ailesi tatile gittiginde 'yasasin yalnizim daha uzun saatler calisabilirim' diye pek sevinen iskolik patronumla pek hos(!) bir konusma yapacagiz ilk gun. Bakalim ne olacak.

6 yorum:

www.illedeyemek.com dedi ki...

Maşallah çok şirin:)

Adsız dedi ki...

çok tatlı görünüyor allah bağışlasın

Bezen Hindistan dedi ki...

cok tesekkurler:)

AycA dedi ki...

Bezencim selam , bir süredir bakamıyordum Lara Su çok tatlı olmuş :)
Bu gözyaşı tıkanıklığını dert etme.. bizim kuzende vardı 1 yaşına kadar masaj yaptılar her gün düzenli ama geçmedi ufak bir operasyon geçirdi şimdi 2 yaşını geçti ve hiçbirşeyi kalmadı .. merak etme zor bir olay değil ama eğer bilgi almak istersen mail adreslerini verebilirim tecrübe tecrübedir.
Lütfen oralara gelecek birileri olsun minik kardeşimize birşeyler göndermek istiyoruz biz artıkkk:)

Kuaybe dedi ki...

Merhaba Bezen.. Mailine cevap yazmadan çnce bloga göz atmak ve annesini uyutmayan minik afacan kimmiş görmek istedim.. Maşaallah çok tatlı prenses yaa.. Buraya kısaca yazayım, biz gaz problemini ancak 6-7. aylarda aştık ama Nurse Harveys şurup çok yardımcı oldu. Gerçi gaz bitti, sırayla dişler çıkmaya başladı ve ben hala uyku nedir bilmiyorum.. Gerçi her bebek bir olmuyor, gece 9 gibi yatıp sabah onda kalkan bebekler de var yakınlarımda.. İnşaallah hemen atlatırsınız koliği ve uyku benim gibi uzak bir hayal olmaz sizin için :))

Adsız dedi ki...

Ne zamandir bloglar'da takip etigim sayfalara ugramiyordum, bu aksam uykum yokken bir bakayim dedigimde bide ne goreyim, hindistan cevizleri cocuk sahibi olmus =) kasla goz arasinda diyecem ayip olacak ama ciddi ben o kadarmi uzak kalmisim ya bu bloglardan? hehehehe


neyse, isin ciddiyetine donup kucuk kiziniza basta saglikli sonrada sevdikleri ile mutlu uzun omurler dilerim bezen ve adil =)

Bu arada cocuga vitamin felan vermeyin bence bezen, mumkun oldukca anne sutu ile beslensin ve sonrada dogal urunlerle besleyin.

Biliyorsunuz yillardir oksuruk surubuda icirildi cocuklara, hala icirende cok ama hicbir tesiri olmayan sirf ilac firmalarinin para tuzagi olan baska bir madde oda.

Birde cocugu ufak yasta vitaminlerle vucudunun direncini guclendirilmeye calisirsa ileride vucud mikroplara karsi direncli olamaz. Kacinan goze cop batar ata sozu misali, fazla cocugunun uzerine titreyen kisiler daha cok cocuklarinin hastaliklari ile ugrasiyor benim gordugum kadariyla.

Kendinize iyi bakin, umarim kizinizin goz problemide sizlerinde dua ettigi gibi ameliyatsiz cozulur.