Cuma, Nisan 02, 2010

Az Acinca Sip Sip Cok Acinca Sir Sir

Bu eve yeni tasinmisiz. Parti veriyoruz. 30 kusur kisi gelecek aksama. Hazirliklar haril haril devam etmekte. Pat. Evdeki 2 tuvaletin ikisi birden tikandi. Haydaaa. Tam da gununde. O kadar insana bir cay bardagindan fazla iceni fururuz diyecek halimiz yok ya acmamiz lazim tuvaletleri derhal. Biraktik hazirlik yapmayi, kostuk markete. Lavabo/tuvalet acici toz, jel, sivi ne bulduysak aldik geldik, kovalarla doktuk, bana misin demedi. Home Depot’a gittik, ince uzun bir alet gosterdiler, aldik geldik. Gene olmadi. Ustune bi de tuvaleti cizdik. Zaman daraliyor, el mecbur muslukcu cagirdik. Haftasonu calisan ve hemen gelenini bulmak kolay degil, pek secenegin olmuyor haliyle. Neyse, amcam elinde bizim aldigimiza benzeyen ama onun uc kati buyuklugunde endustri boyu bir aletle cikageldi. Eve girmesi ve cikmasi arasindaki sure: 15 dakika. Bize cikan fatura: $400. Acisini suracigimda hissediyorum hala. Ustune bi de firca yedik, o lavabo acici zimbirtilar tuvalete dokulmezmis borulara zarar verirmis.

Simdi de dus damliyor bir suredir. Baktik yapamadik. Basimiza gelecegi bildigimiz icin gormezden geldik kendisini bayagi bir zaman ama artmaya basladi namissiz. Akillandik ya, fiyat almaya calisiyoruz bir haftadir muhtelif muslukculari arayip. Oyle bir dus icin gelip bakip fiyat vermeye de yanasmiyor cogu, kucuk is ya. Bir tanesi geldi bizi sasirtarak, $475 fiyat verdi. Yarim sayfa da yazmis sunu yapacagim bunu yapacagim diye. Ben de mutfaga gidip bir bardak su almayi laf kalabaligiyla yarim sayfada anlatabilirim, yersen.

Telefonda fiyat verenlerden de saatine $120’den az soyleyen yok. Kim aliyor yavrucum saatine $120? Yanlis meslek secmisim. Bunalima girdim. Ruyamda bile goremem ben o kadar saat ucretini. 37 yasinda cirak isteyen biri var midir acaba, hmmm.

O degil de, kedeye ogretmek lazim bu isleri. Elinden gelsin az bucuk tamir vs de bizim gibi yolunacak kaz olmasin. Ciddiyim valla, bunu bir arastirmali. Kursu mu vardir, birinin yanina gidip baksa ucundan yaz tatillerinde cocuk isci calistirmaya mi girer nedir ne degildir. Bu ulkede sart bu islerden anlamak valla. Ozel sektorde ruhunu da teslim etmen gerekiyor iyi bir maas icin, ustune bi de sirket ici dalaverelerle ugras, her an atilma korkusu yasa…Boyle islerden de anlasin da kafasi kizdi mi elinde kullanacagi birsey olur.

Puffff. Ben gidip birkac muslukcu daha arayayim...

2 yorum:

nalan dedi ki...

taşındığımdan beri duş zamazingosunun asılacağı aparat ve banyo için alınan aplik monte edilemedi. tablolar hala yerde sürünüyor.
basit iş deyip kimse gelmek istemiyor. yani kazıklanmaya razısın ama bu sefer de beş çivi çakmak için gelinir mi deyip su koyveriyorlar.
o matkabı kullanmayı bir becersem ben onlara eyvallah etmiycem de...

Berceste dedi ki...

Bu yuzden kuzenimin yuk makina muh goncasi oldu DIY'ci :) Evlerinin ust katina oda bilem insaa etti :) Sizin bu krizinizi daha onceki yazilardan hatirliyor gibiyim sanki ama ucretini yazmamistiniz galiba... Bizim de oyle sifonun icini degistirtme hikayemiz vardi. Yerler su icinde, borulardan zannettik, evi tuttugumuz acentaya haber ettik, tesisatci amca geldi. Bu borudan degil sifondan dedi. Icini degistirdi. Aaa o kadarcik miydi dedik, yaaa o kadarcik is 60 pound, ev sahibi size odetirse gorurum dedi ve gitti :D Goncam da ben de dumur vaziyette arkasindan bakakaldik. Ve gene iste bu yuzden Phd'li biyolog bir arkadas der ki, oglumu okutmayacagim tesisatcilik kursuna yollayacagim, issizlik derdi yok, takir takir kazaniyorlar biz kivranirkene :P