Pazartesi, Ağustos 23, 2010

Oyle Iste

Dunden beri neredeyse araliksiz yagmur yagiyor. Persembeye kadar boyle olacakmis. Pifff. Cok sikici. Surada kac haftamiz kaldi zaten gunlerin iyice kisalip kisin gelmesine. Hazir nem de azalmisken hic iceri giresim yok. Cok bozuluyorum yagmur, kotu hava falan olunca.

Gecen hafta okuldan aradilar kedenin yemesi ile ilgili. Sebze/corba karisimlari paso boykot edilmekteymis. Biraz zorlayinca agliyor, yediremiyoruz gonderme dediler. Lara da onu koyma bunu koyma diyip duruyor zaten ama onu dinlersem hatun sabah aksam pilav/makarna yiyecek. Et, kofte zaten sevmiyor, sebzeyi agzina sokmuyor, tek tesellim okulda yedirebiliyor oluslariydi. Onlar da pes etmisler. Bosuna mi guvendim ben size, nerde kaldi otoriteniz halla halla. Buldugum bos anlarda haril haril yemek sitesi gezip ilginc gelebilecek tarifler ariyorum. O da ise yaramazsa 'valla sadece bu var, pasa gonlun bilir' yontemi kalacak geriye. Simdi anneanne ve babaanne ustume atlayacak ac birakma cocugu diye. Duydugum her yontemi deniyorum valla, hicbiri ise yaramazsa olacak olan budur. Begenmeyen gelsin yedirsin:))

Ingilizcesi iyice ilerledi. Hatta Turkce bazi kelimeleri aksanli soyleyip olduruyor bizi. Gecenlerde biz Adille oturmus, o da odasindan bilimum seyi bize tasiyarak oynarken 'you guys stay there' dedi bize yer cucesi.

Masayi o hazirliyor. Tabaklarimiz pek dayanikli cikti, surekli kuut diye masaya kibarca(!) birakilmaya henuz hicbiri kirilmadi, takdir ediyoruz kendilerini. Ama ben tezz zamanda saglikli plastik tabaklar bulup onlara gecmek istiyorum, zira catalin tabaktaki gicirtisina dayanamiyorum. Kendisine farkli tabagi da kabul etmiyor kede, ayni olacak.

Yardim etmeye pek merakli. Ama cook kisa sureli tabi. Mesela blenderda birsey yapilacagi zaman dugmesine o basiyor, pek hosuna gidiyor. Haftasonlari omletten sorumlu bakan da o, yumurtalari o kiriyor, biraz cirpiyor, icine konulacaklari koyuyor falan.

Taze fasulye ayiklayacagim bir gun hadi sen de gel dedim, fasulyelerin kirilmasi gorevini ona verdim. 1 dakika gecti gecmedi bitti dedi. Birkac tanesini kirmis, geri kalani aynen bosaltmis bir kaptan oburune:)

Kucuk ponponlarin bir kaptan digerine masayla aktarilmasi aktivitesini yapmaya calismistik bir sure once. Masayi en tepesinden tutmakta israr ettigi icin acip kapayamamis, hemen ilgisini kaybetmisti. Ponponlari da avuc avuc obur kaba gecirip aktivitesi bitirmisti. Zevkli degil demisti bi de. Yine denedik, yine ayni oldu. Hala masayi tepesinden tutuyor, gostermeme de izin vermiyor. 1-2 deneyip masayi firlatti, ponpon kabini alip digerinin icine boca etti ve bittiii dedi. Kasikla aktaralim dedim, hasta misin yaw dercesine bakti yuzume gene bir kabi alip digerinin icine boca etti ve bitti dedi. Sonra da soruyor simdi ne yapicaz diye. Buldugum hicbirseyin omru 5 dakikadan fazla olmuyor ama. 30 saniyede bir proje uretebilen arts & crafts blogu anneleriyle karistiriyor beni korkarim:)

Hiç yorum yok: