Perşembe, Ocak 27, 2011

Yine Kar Yine Kar Yine...

Yine kar yagdi dun gece. Bi 37 cm'cik daha birakiverdi. Aralik sonundan beri 3. buyuk kar yagisi bu. Bugun aydonumuydu iste, daha ilk kardan erimeyen ve sonradan gelen ufak karciklarla desteklenen kar yigininin ustune bi 37 cm daha ekleyerek kutlamis olduk. Garaj aralarina yigilan karlar adam boyu oldu nerdeyse. Ama az ama cok herrr hafta en az bir kere kar yagiyor. Kasirgalara isim veriyorlar ya ben de bu karlara isim vermek istiyorum. Dun yagana Yeter, pazartesi yagacak olana Imdat, ondan dort gun sonra tekrar yagacak olana Oha Be gibi isimler vereyim.

Sabah otobusler falan calismiyordu, oglene dogru basladi calismaya. Bizimkiler hazir buradayken iznimden kaybetmeyeyim diye ciktim geldim ise. Kat cok sakin, beste bir ancak gelmis.

Bu kadar ustuste yagidigini ilk kez goruyorum burada ben. Yagardi ama sonrasinda bi isinirdi, erirdi birikenler, sonra yine yagardi bir ara. Bu kis yagdiktan sonraki gunlerde eksilere dusuyor (carsamba ben gelirken 10F (-12C) idi mesela) o karciklar eriyemiyor bir turlu. Arka bahceyi ne zaman yeniden gorebilecegiz merak ediyorum.

Bahar istiyor ben...

3 yorum:

Berceste dedi ki...

Fotografa cok guldum :D

Isil Simsek dedi ki...

Bezen,Evren'in bloguna biraktigim yorumu okudum.Tebrikler :)

Bezen Hindistan dedi ki...

cok tesekkurler isil:)