Cuma, Temmuz 08, 2011

Hastaneden

Hastanede son gecemiz kismetse. Pazartesi aksamindan beri buradayim. Oda komsum 3 kere degisti bu arada. Odalar iki kisilik. Pencere kenarindaki yatagi sezeryanlere yani dort gun kalacak olanlara veriyorlar. Ev sahibi gibi hissediyorum kendimi:)

Agrilarimin cabuk gecmesi icin bolca yurumem gerekiyor. Bir elimde ayakli bir askilik firsat buldukca yuruyorum ben de. Onceleri serum ve epidural de takiliydi ona. 2. aksamin sonunda epidurali ve bol su icme sozu karsiliginda serumu cikardilar. Sonda benimle geliyor her yere tabi. Su anda askilikta sadece o var. Malvarligimi sergileye sergileye geziyorum. Benden baska sezeryan mi yok yoksa kimsenin yurumeye ihtiyaci mi yok anlamadim ama benden baska yuruyen yok. Koyun delisi modunda dolanip duruyorum katta.

Arada senlikli seylere denk geliyorum tabi yuruyuslerim sirasinda. Dun aksam mesela kalabalik (10 kisi vardi sanirim) bir ziyaretci grubu gelmis. Hintli. Ama ziyarete geldikleri oda kapiya kocaman yazi asmis ziyaretci istemiyoruz diye. Grup inat ediyor gorecegiz diye. Iclerinden bir kadin 'beni nasil gormek istemez, soyleyin bilmemkim burada' gibi seyler soyluyor hemsirelere, son derece bozulmus bir tonda. Onlar da anlatmaya calisiyorlar istisna yok, kimseyi gormek istemiyorlar diye.

Ziyaretciler kararli, gitmediler. Yaklasik yarim saat hemsire masasindakileri delirttikten sonra disaridaki bekleme odasina gonderildiler. En sonunda koca cikti odadan, beleme odasina girmeyip dis koridorda bekleyen kalabaligin yanina gitti. Anlamadim konusulanlari ama sesler yukseldi. Sonunda adam gidip bebegi seyyar minik karyolanin icinde getirdi grubun huzuruna. Karyolanin icine dolarlar atildi, birkac dakika fotolar cekildi sonra ziyaretciler gitti. Yuruyuslerimi eglenceli kiliyor bunlar:)

Sondayi evde de takmaya devam etmem gerekecekmis bir hafta kadar. Boyyk. Idrar kesesine baski binmeyecekmis. Gununun yarisi onunla ugrasmakla gececek dedi hemsirelerden biri. Bohu. Neyse sabah doktor gelsin de pazarlik yapayim biraz:)

4 yorum:

MsPiggy dedi ki...

yuh artık, ilk defa duydum valla sondanın eve gitme olayını.
neyse sen iyileş de güzelim, gerisi önemli diil:)

Berceste dedi ki...

Cok gecmis olsun Bezen. Su yurtdisinda dogum davasinin korkusuna 9 ay bekledim ben Turkiye'de :P Annenler yaninda imis ama ne guzel, onlarla hersey gecer gider...
Bu arada ben de yuruyuslerde cok komik birseye denk gelmistim. Cok heyecanli bir anneanne, bizim akca pakca pembe kizi kendi torunu sandi. Kizi dogumdayken torun yukari alindi diye Allahim en guzel bebek dedi :D Biz e sey o bizimki diyecek olduk. Kadin ters bir bakis firlatti, damat dedi. E anne evet bizimki daha gelmedi buyurdu damat da. Tam o sirada kapkara bol firca sacli, tosuncuk bir oglan geldi :) Anneanne bu sefer gene hoplayip ziplayip methiyeler dizmeye basladi :) Biz kis kis gulduk. Sonra durdu, soyle bir bakti bize, e sizinki de guzel buyurdu :P Koptuk biz, sonrasinda yuruyebilirsen yuru bakalim :) Kadina caktirmadan kahkaha atmamak icin iki buklum odaya gidip patlattik kahkahayi :) E bizimki de guzelmis, 10 sn once bizimki en guzeldi ne oldu diyemedik elbet :P Bebek bunlar ya, guzeli cirkini mi var, onlar en guzel nimet bizlere... Sut kuzusu onlar...

asu dedi ki...

Bezen abla bu sonda ile eve gönderme sanırım oraya özel normalde su içmeye yürüyüşe basladıgında cıkartmaları lazım enfeksiyon acısından gecmiş olsun seni cok cok öpüyorum

MsPiggy dedi ki...

eee update bekliyoruz:)
kede ne tepki verdi, aylin napıyor falan?
tabi zamanınız olmadığını biliyorum ama....