Pazartesi, Aralık 19, 2011

5. Ay

Aylincik 5 aylik oldu. Bagirmayi hala seviyor. Gecenlerde misafir geldiginde onun da soyleyecekleri varmis. Bir basladi bagirmaya susturamadik. Bir yeri agridigi icin falan degil, gayet egleniyordu bagirirken. Artik ne dedigimizi duymayacak noktaya gelince babaannesi asagiya goturdu Aylini. Asagida cizgi film seyretmeye calisan ablasi 'duyamiyorum' diye aynen geri postaladi hatunu bize. Hala bagiriyordu iceri giderlerken:)

Konagi gecirdik sonunda ama zeytinyagiyla degil. Hicbir ise yaramadi zeytinyagi. Tavsan zaten hoslanmiyor surulmesinden, bir de eli kolu durmuyor ki rezil oluyorduk hep beraber. Doktora ise yaramiyor dedik hergun surun dedi. E ama egzemasi var bu cocugun ben hergun suya sokmak istemiyorum ki. Derken kahramanimiz, beyaz atli kurtaricimiz babaanne geldi ve bizi kotu kalpli konagi elinden kurtardi. Neyle biliyor musunuz? Arko kremle. Tavsanin kafasina 2 gun boyunca arko kremi bolca surdu, masaj yapip taradi veee konagin zerresi kalmadi. Arkocum var ya dunya ahiret bacimsin bundan boyle.

Egzemayi kontrol altinda tutamiyoruz bir turlu. Sozde tecrubeliyiz kededen. Ona kullandiklarimizin aynilarini hatta daha fazlasini kullaniyoruz ama pek ise yaramiyor. Kollar bacaklar zimpara kagidi gibi. Yuzundekiler ancak kortizonlu krem surunce soluyor. Pek kullanmak istemiyoruz o mereti ama mecbur kaliyoruz.

En hoslanmadigi sey onluk. Her seferinde itiraz ediyor. Yok bir yeri acidigi icin falan degil, dara gelemiyor hatun:)

Ha bir de oturmayacak, surekli kucakta gezdirilecek. Mumkunse one bakacak, oturur pozisyonda olacak. Oyle hali misali yuklenirsen kiziyor. Azicik oturuvereyim dersen bir yandan kendini ittirmeye bir yandan da itirazlara basliyor. Duymazdan gelirsen ses hizla yukselip bagirmaya donuyor. Ayakta da sap gibi dikilmeyeceksin, surekli yurunecek. 'Bu kesin senin kizin, 2 dakika totosunun ustunde oturamiyor' diyor Adil:) Emeklese de ulasim islerini kendi halletse diye gozunun icine bakmaktayiz evcek.

Uykusu rezalet. Onu bilmem ama benim uyku sorunum var arkadas. Gecede sen de 6-7 ben diyeyim 200 kere uyanilmaz ki. Hani cok dikkatliydim ben bu sefer? Hani dalma asamasinda yatagina koyuyordum, ik-miklara pas vermiyordum? Hani oyle her uyandiginda meme/mama vermiyordum, boylece bunlara baglanmayacakti? Hani o zaman ayilinca kendi kendine tekrar uykuya dalabilecekti? Hani gokten 3 elma dusecekti? Hani?

Su anda aramizda yatiyor, emzikle uyuyor, iyice dalmadan emzik duserse uyaniyor hemen geri verilmezse ayiliyor, uyaninca biberonla mama icmeden kesinlikle tekrar dalmiyor. Hangi ara, nasil geldik bu noktaya hicbir fikrim yok. Kendime guvenim tavana vurmus bir halde yapmistim yukarida saydiklarimi halbuki. Nerede koptu film bilmiyorum.

Otomatige baglanmis gibi donuyor. Ilk baslarda elini kurtaramiyordu, simdi kurtariyor ama geri donemiyor. Biraz debelenip bagirmaya basliyor. Sirt ustu yatiyorsa surekli donmek istiyor. Belki de istemiyor cunku birkac kereden sonra daha donerken bagirmaya basliyor. Ama engel de olamiyor, itirazlarla donuyor:)) 

5 yorum:

Zeren dedi ki...

O kadar araştırıp kitap okumaya rağmen valla nasıl bu hallere düştük, neleri yanlış yaptık hiçbir fikrim yok benim de Bezen ablacım:) son fotoğrafa bayıldım ama. Çok öpüyorum ikisini de..

Fatma dedi ki...

Maşallah 5. aya girmişsiniz, zaman ne çabuk geçiyor diyeceğim ama gel de bana sor diyorsunuz içinizden eminim.
İkisine de maşallah buradan:)

nermin dedi ki...

zerenle sen kitapları iyi yorumlayamıyorsunuz demekki beraber yatmalara devam canım son fotoğraf harika

Bezen Hindistan dedi ki...

Kitap mitap okumayacagim artik Zerencim, iyice kafasini karistiriyorlar insanin.

Cok tesekkurler Fadis:)

Galiba oyle teyzecim, konu uykusuzluk olunca yelkenlerim suya dusuyor benim hemen:)

Öykücü dedi ki...

Tam ısırmalık:)