Cuma, Aralık 23, 2011

Disari Ne Zaman Cikilir?

Bu yaz pek disari cikartamadik kedeyi. Aldigimiz cevap hep ayniydi: istemiyovum. Seni bebekle evde birakip gitmek istemiyordur dediler ama durum oyle degildi ki, ben ikimiz cikalim diyordum. Degisik birseyse - mesela ormana gidelim, surada festival varmis, lunapark gelmis vs - onlara hic itirazsiz geliyordu ama bahceye cikip oynamak istemedi (hala da oyle). Parka bile goturemedik. Parka gitmek istemeyen cocuk olur mu?

Ornegin, benim dogum izninde oldugum gunlerden birinde bayagi yagmur yagmisti, e yaz yagmuru tabi, durur durmaz gunes acmisti. Kede okuldan geldiginde yerler kurumustu neredeyse ama su cukurlari doluydu hala. Bir heves bekledim onu kapida, gelir gelmez botlarini burnuna dayadim hadi gidip suda ziplayalim diye. O ara en sevdigi cizgi film Peppa, onlar da surekli camurlarda ziplayip duruyorlar ya, cok sevinecek benden once kosacak diye bekliyorum. Bir botlara bir bana bakti ve 'istemiyovum'. Pardon? 'Istemiyovum'. Artik yuzum nasil bir sekil aldiysa evdekiler gulmekten yerlere yatti. Cok heveslenmistim ama ben.

Bazen o kadar israr ediyorum ki cikip oynayalim diye Adil 'anneni biraz disari cikar cocuum' diye dalga geciyor:) Onermedigim sey kalmiyor. Gel toprakla oynayalim, camurdan kofte yapalim, suyla oynayalim, sularda ziplayalim, cimlerde yuvarlanalim'a kadar gidiyor onerilerim ve fakat cevap ayni: istemiyovum. Birinde yine boyle sayiyorum hadi bahceye cikalim onu yapalim bunu yapalim diye bana dondu ve 'hergun disari cikilmaz' dedi. Gene bir kahkaha koptu tabi ben alik alik bakarken. Benim gibi bir gezentenin kizi boyle bir laf etsin! Kesin karisti bu hastenede, kesin.

3 yorum:

Berceste dedi ki...

Bakalim kar yaginca ne yapacak ;-)

Bu arada yo yo pano hayalini bekliyorum... Sizin ulkede yo yo, Ingiltere'de Suffolk Puff ya adi :)

MsPiggy dedi ki...

Bezenim tlf mu degisti? Aradigim no kullanilamaz diyo. Yeni numarani yolla bana acil:)))

Bezen Hindistan dedi ki...

Bence kar yaginca da cikmayacak, sogugu sevmiyor zaten.

Teklifin icin cok tesekkurler Dilekcim, ustune atlayacagima emin olabilirsin:) Dusunmedeyim.