Perşembe, Aralık 29, 2011

Ortaya Karisik

Bu cucelerin dunyasinda birine soylenebilecek enn kotu sey 'I'm not your friend'. Yikiliyorlar. Suratlar asiliyor, gozyaslari sel oluyor, aksama kadar akillarina geldikce I'm not your friend dediii diye bozuk atiyorlar. Ama tabi ne senle ne sensiz modunda olduklarindan bir araya geldiklerinde bolca havada ucusuyor bu cumle. Bir sabah arabada gidiyoruz ucumuz, Adille artik ne konuda anlasamadiysak hatirlamiyorum 'I'm not your friend' 'No! You're not my friend' 'Asil I'm not your friend' diye gulerek atisiyorduk. Kede buyuk bir ciddiyetle isaret parmagini bize dogru sallayip olaya mudahele etti: 'You guys don't fight' :))

Bocekten korkarim ben. Mini mini olanlarindan degil ama ozellikle hamam bocegi gibi hizli olanlardan odum kopar. Kedeye bunu yansitmayayim, benim gibi tirsik olmasin diye yigitlige bok surdurmemeye calisiyorum yaninda. O yuzden evde bocek gordugumuzde hizli hareket edenlerdense kendi kacma durtumu bastirip hemen oldurmeye calisiyorum, agiiir agiiir gidenlerdense bi kosu buyuteci kapip inceliyoruz once. Evi gecen yaz karincalar istila ettiginde de aynisini yapmistik. Baktik kurtulamiyoruz, elimizde buyutec yerlerde surunuyorduk peslerinden. Disarida daha bi cesurum tabi. Bir gun kapinin onunde bir bocek buldu kede, eline aldi. Dur dedim, sakin kacirma onu gidip buyuteci getireyim. Geldim ki bocek yok. 'Bocek nerede Laracim?' 'Kivildi' (Olmek kelimesini bilmiyor henuz, artik ne yapmaya calistiysa kipirdamaz olmus bocekcik, "kirilmis" yani).

Gecen ay bir aksamustu Emine ve Alp bizim kankalari okuldan alip hamburger yemeye goturdu. Pek eglenmisler. Cocuk menusunun kutusu tac oluyormus. O gunden beri o tac kafasindan cikmadi bizimkinin. Her yere bizimle geliyor: alisveris, park, tiyatro, yemek... Kraliceymis o, tacsiz olmazmis (prenses dersen kiziyor:)). Backyardigans'daki Tasha favori karakteri oldugu icin adi da Tashaymis. Havanin guzel oldugu bir haftasonu Central Park'a gitmistik. Cocuklari faytona bindirdim. Fayton surucusu Turkmus. Kedeye adini sordu, bizimkinin verdigi cevap: 'Tasha the queen' :)) 

PS: Foto cekilirken nereye koymusuz bilemedim ama tabi ki o gun de kafasindaydi o tac.

2 yorum:

Berceste dedi ki...

Ogrenecegimiz daha cooook sey var bu kede'den :)

Bizimki de olum fiilini henuz bilmeyenlerden. Ogretecek birsey gostermesin Allah :( Yazin dedesi bunun yaninda sinek avlamaya kalkti. Daha raketi eline alir almaz,ben de engel oldum, ben odadan cikartayim, siz ona caktirmadan yapin ne yapacaksaniz, henuz oldurmeyi bilmiyoruz, ogretmeye de niyetim yok diyerekten... Sonrasinda ben yokken ogrettiler herhal, birisi daha raket buldu, tam o gormesin diyecekken benimki hemen aciklamada bulundu, dedem gibi sinekleri oldurecek bak anne!

Evren dedi ki...

Ah o böcek korkusu bende de var. Ve bizimki de aynı kede gibi eline koluna alıp gezdiriyor onları. Bak anne bu benim bebeğim diye de gezdiriyor. Ben de hehe, ehehe, istersen onu yere bırak annesine gitsin falan diye durumu çaktırmamaya çalışıyorum. Birkaç tanesini o da kıvırmıştı böyle. Ben de bir şey demedim, aslında doğal bir olay ölüm ama emin olamadım nasıl anlatacağımdan. Neyse, taçsız kraliçeyi öpüyorum, pek şeker poz vermiş böyle, cool bir kişilik sanırım kendisi :)