Salı, Eylül 18, 2012

a/k/a Haydut

aaaah...hay ben bu elbise denen seyin...ayaga kalkamiyorum be!
Kede dogdugunda yakin arkadaslarimizin cocuklari ondan en az birkac yas buyuktu, bizimkinin gonlunu hos ediyor suyuna gidiyorlardi haliyle. Oyle elinden birseyin cekilip alinmasina aliskin degildi. Ilk kez yasiti bir cocuk agzindaki emzigi cekip aldiginda o kadar sasirmisti ki oylece bakakalmisti bir sure. Munchkin dogustan egitimli. Kendini bildi bileli elinden birseyler cekilip aliniyor, bir boy buyuk biri tarafindan hirpalanarak seviliyor falan. Tetikte o yuzden. Abla cekistirdiginde siki siki yapisiyor tuttugu seye itiraz sesleri esliginde, gucu yettigince birakmiyor. O sirada kucakta ve yuzu disa donuk olarak duruyorsa, yani bacaklar serbestse, ayni anda tekme de atiyor. Dogdugu siralarda endiseleniyorduk abla onu ezerse diye ama kendini kedeye ezdirecek goz yok munchkinde. Asil magdur kede.

Cocukcagiz elinden geldigince dikkat ediyor munchkine. O da karsiliginda gidip ablasini aglatiyor sacini cekerek, kumandayi kurcalayip cizgi filmini bozarak ya da ortaligi ayaga kaldirip ablanin elindekini almaya calisarak. Birinde 'yuzume bastiii' diye aglayarak geldi kede. Camin onunde yere yatmis kitap bakiyormus, o siralar boyu cama yetismeyen yer cucesi ablanin yuzune basamak muamelesi yapmis. Annem haydut diyor ona, cuk oturdu valla. Ama ablaya guldugu gibi kimseye gulmuyor o ayri. Cok heyecanlaniyor kede okuldan geldiginde. Dedesine bayiliyor, anneanneye yuz vermiyor. Annemin sadece altini degistirmesine izin var, onun disinda kucagina almak isterse bagirip tekmelemeye calisiyor, opmek isterse yuzunu ceviriyor falan.

kemirilecek ne cok kablo var bu evde yarebbim. dur iki soluklanayim da surda...
Yurumeye basladi. Ablasi 16. ayda yurumustu, o da 14. ayda. Ilk ayakkabisina hak kazandi, aldik gecen haftasonu. Bizde yurumeyen cocuga ayakkabi yok. Cok gereksiz bulurum, bebek ayagi dedigin ozgur olmali bence. Ama bizimkiler boyle gec yuruyunce, biz de yurumeden ayakkabi giydirmeyince alismadik dot ve don olayi oluyor. Kede daha ayakkabicida ortaligi ayaga kaldirmisti, o uyurken ayagini cetvelle olcup gidip ayakkabi almistik en sonunda. Giymeyi kabul etmesi de zaman almisti.

Mucnhin ayakkabicida hic sorun cikarmadi ama evde ilk denememizde kesinlikle izin vermedi giydirmemize. Sabah 5'te ayakta ya bizim horoz, gun agarmadan dolasmaya cikiyoruz sabahlari. Gerci artik sabahlari bayagi bayagi soguk olmaya basladi. Buggy'sine oturtup gezdiriyoruz arkadasi ise gitmeden. En sevdigi seylerden biri bu sirada ayaklarini yandan cikarip yere surtmek. 2 gunde bir corap deliyordu. Ayagi ciplaksa yapmiyor ama, cani tatli. Ben ayagini iceri koydukca kiziyor bi de, hemen geri cikariyor, tum gucuyle karsi koyuyor. Yavastan alisiyor ayakkabilarina. Simdi cirtlarina takmis durumda, mutlaka aciyor oyle yuruyor.


2 yorum:

MsPiggy dedi ki...

bu haydut çok tatlı olmuş bezenim yaaa:))))

Adsız dedi ki...

şirinler :))