Perşembe, Eylül 06, 2012

Hayyyaa


Kede karateye basladi. Basladi dedigim 4 ay falan olmustur herhal. Yazildigimizda kiyafetleri ve beyaz kusagi verilmisti. Artik nasil bagladiysam (ya da baglayamadiysam) ilk dersten eve donduk ki kusak yok. Dusmus gitmis cocugun belinden, farkina bile varmamisiz. Daha dakka bir gol bir kusagi kaybettik:) Yalniz degilim sanirim, ikinci ders hic sormadan yenisini verdiler.

Kankasiyla beraber gidiyor ya, egleniyorlar. Salonda birkac tur kosturuyorlar bunlari, bizimkiler kikirdeyerek el ele kosuyor, cok komikler. Ceneleri dustugu icin genelde ayni sirada olmuyorlar, arada birbirlerine kosup cak yapiyorlar vs.

Sensei'leri bunlara birsey soyledigi zaman hep beraber bagiriyorlar 'yes sir' diye. Ilk zamanlar pek benimsemisti bunu ama ters tarafli olarak. Bize herhangi birsey soyleyip 'tamam mi?' diye sordugunda 'tamam laracim' dersek hemen duzeltiyordu: 'yes sir diyceksin.' :)

Bu Cumartesi belt testi var lil' ninjanin, sari-beyaz kusak olacak. Su anda mor-siyah. Istemiyor. Siyah guclu demekmis, o zaten siyahmis beyaz olmak istemiyormus. Boyle ortaya karisik renklerle degil sadece siyah olunca gercekten guclu olacagini soyledim, yok siyahim var ben simdi gucluyum bak diyip yumrugu yapistirdi. Soyleniyor bi de. Surekli kick punch kick punch yapiyorlarmis, o onlari zaten biliyormus 'it's boooooring'mis. Tekrar tekrar yapacaksin ki daha iyi olasin demedim artik, bi de tekme yerim neme lazim.

5 yorum:

Evren dedi ki...

Ahaha, süpersiniz! Karate kid Kede! Millet çocuğunu baleye, cimnastige gonderiyor, siz de bir harikasınız doğrusu :)

Bezen Hindistan dedi ki...

:)) Ogrensin Evrenim, her kiz cocuguna lazim:)

Berceste dedi ki...

Sizler adina tehlikeli bir spora baslamis Kede :) Sizin de aynisinin buyukler icin olanina yazilmaniz farz olmus basedebilmeniz icin :)

Adil Hindistan dedi ki...

Fena fikir degil. Ne kadar kuvvetli oldugunu gostermek icin yumruklarini karnimiza indiriyor bazen.

Bazen de ogrendigi diger teknikleri deniyor ustumuzde. Round kick, round kick, switch-round-kick: turkce mealinde once sag ayak ile yandan iki tekme, sonra bir sol tekme oluyor bu (benim ayaklarima tabii). Yalniz o sol tekmenin adinin switch-round-kick oldugunu mu saniyor yoksa switch (diger ayaga gec) round-kick diye mi dusunuyor pek anlamadim.

En kotusu de knee-kap; hatun diz atiyor. Pire kadar acitiyor yaw.

Berceste dedi ki...

Bilmez miyim :) O yuzden oneriyorum ya :) Diger ayaga gec kisminda koptum yalniz :)

Kardese de uygulamaz dilerim. O zaman durum aci olur :(