Pazar, Ocak 07, 2007

2007'nin Ilk Yazisi


Ehem, yeni yiliniz kutlu olsuuun demek icin biraz gec mi kaldim ne, ayin 7si olmus bile:) Kafam mesgul da son gunlerde biraz. Niyesini birkac hafta icinde yazarim, henuz erken. Adil zaten kayiplarda, warcraftla yatip warcraftla kalkiyor:) Yilbasi yazisi kaynamis gitmis boylece arada, idare ediverin artik. Yeni yilin ilk yazisi da tam bana uygun olarak bogaz ustune:))

Havalarimiz bir guzel bir guzel sormayin. Sanki Nisan basindaymisiz da artik yazliklari cikarma zamani geliyormus yavastan gibi bir ruh hali icindeyim ben de. Nasil olmayayim ki, dun 20 (70 F) dereceydi. Kisa kollu tisortler ve kisa pantalonlarla disaridaydi millet. Hic sikayetim yok valla, surdan direk bahara gecsek gikim cikmaz. Rekor sicakliklara bakarsak daha once de havanin boyle oldugu Ocak aylari olmus burda. Bayagi once (1960) ama olmus mu olmus. Illa kotu bir anlama gelmiyordur belki, dongusel birseydir mesela diye dusunmek istiyorum.

Bugun pasta dekorasyonu ustune bir kursa basladim. Yakinimiza Michaels acildi. Michaels, el sanatlari ve hobi malzemeleri satan bir magaza. Gun icinde, arada da aksamlari, bazi kurslar veriyorlar. Hem yetiskinlere hem cocuklara yonelik kurslari oluyor. Kucuk cocuklarin anneleri ile katilabildikleri aktivite saatleri de var. Hosuma gidiyor boyle seyler. Bu da boyle bir etkinlik. Pazar gunleri ikiser saat, dort hafta surecek. Cok temel bir kurs bu. Ileri asamali olanlari da var ama hepsi hafta ici maalesef. Aksam da olsa bana gore cok erken saatte basliyorlar. Soyle 8'de falan baslayani lazim bana:) Belki onumuzdeki aylarda onlardan birini de haftasonuna koyarlar. Balcayla beraber gidiyoruz. Konuskan, cok tatli bir ogretmenimiz var. Bugun o yapti biz izledik, haftaya da biz yapacakmisiz. Kek ve icing (turkcesini bilmiyorum) yapip goturecekmisiz, orda da susleyecekmisiz. Cok eglenceli olacak. Icing iyi hos da cok pudra sekeri kullaniliyor yahu. Tatliya bayilmama ragmen evde yaparken sekerden ve yagdan bayagi caliyorum, yerlerine pekmez gibi daha saglikli alternatifler bulmaya calisiyorum, hem o zaman daha az vicdan azabi duyarak daha fazla yiyebiliyorum hehe:) Resimdeki kucuk bir kek ve onu kaplayacak icing icin 450 gr pudra sekeri kullanildi. Demek ki neymis, bundan sonra icingli bir pasta yerken icing bir kenara itilecekmis:))

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ail ve Bezen...
Yeni yılınız kutlu olsun. mutlu ve başarılarla dolu bir yıl dilerim.
Bezencim pasta çok güzel görünüyor...
Bende böyle bir kursa gitmek isterdim.

Yıldız dedi ki...

Icing, seker hamuru dedigimiz sey olabilir belki :)

Içine çeşitli gıda boyaları da katılarak, pastaları süslemede kullanılıyor bu "şey".

Iyi yıllara...

Adsız dedi ki...

adil kendini oyuna verdi sende pastalara demek bezen =)

icingide merak ettim baktim, sekerli krema demekmis bizim dilde =P hic sevmedigim kismiydi pastanin zaten, senin yazdiginida okuyunca pek bisey kacirmamisim tam tersi iyiki sevmemisim dedim.

size simdiden 2007'de saglikli ve her zamanki gibi birlikte mutlu bi yil dilerim sevdiklerinizle birlikte adil ve bezen.

Bezen Hindistan dedi ki...

yeni yil dilekleriniz icin cok sagolun. hepimiz icin cok guzel bir yil olur umarim. icing cem'in dedigi gibi sekerli krema demekmis. dogru soylemisler, normal boy bir pastayi kaplayacak icing icin yarim kilo pudra sekeri kullaniliyor:)