Perşembe, Mart 01, 2007

Simdi de Ozetler

Son yazdigimdan beri olanlarin ozetini geceyim gene. Once saglik:) Adil korkuttu bizi biraz gecen aksam. Is cikisi gittik alisveris yaptik gule oynaya, yemek aldik geldik. Tam yemegimizi yerken karninin sag alt tarafinda bir agri oldugunu soyledi. Agri siddetlendi, Adil tam agriyan noktayi buldu ve dokundugu anda da kendinden gecti. Kendine geldiginde yuzu bembeyazdi. Agri gecmisti ama cok usudugunu ve cok yorgun hissettigini, uyumak istedigini soyledi ve yatti. Tum bunlar cok kisa bir surede olup bitti. Bizim aklimiza ilk gelen apandist oldu. Ertesi sabah doktor arayip olanlari anlatip kontrole gitmek istedik, direk hastaneye gidin dediler bize. Gittik, bir suru test yaptilar, ultrasona aldilar falan. Neyse ki birsey cikmadi. Safra tasi dusurmus olabilecegini soylediler. Baska tas yokmus su anda. Bir hafta sonra tekrarlayabilir veya bir daha hic olmayabilir dediler. Ise arabayla gidip geldigi icin oyle pat diye kendinden gecmesi kismi endiselendirmisti beni en cok, umarim tekrarlamaz, olacaksa da ev disinda olmaz.

Tasindik, bitti. Gecen Carsamba anahtarlari alinca Persembe ve Cuma ufak ufak arabaya siganlari, ozellikle de mutfagi, tasimaya baslamistik zaten. Cumartesi sabahi once kamyon icin Budget'in kapisina dayandik. Hic sorun yasamadik ne kamyonu alirken ne de birakirken, pek de guleryuzluydu ofisteki kadin, tavsiye edebiliriz gonul rahatligi ile. Kabile erkekleri de yerlerini alinca bir saat icinde kamyonla gidecek hersey yuklenmisti bile. Tekrar cok tesekkur ediyoruz burdan hepsine, o sogukta geldiler, bizi yalniz birakmadilar. Bir saat icinde de geri bosaltilinca esyalar, oglen kamyonu geri goturduk. Fotograf makinasini ozellikle ayirmistim ki tasinma hatirasi fotograflari cekebilelim. Makinanin icine bakmayi unutmusum, kart yokmus meger:( Fotograf falan cekemedik tabi. Karti diger esyalarin arasindan bulup cikarmak 1-2 gun aldi zaten. Aksama dogru yeter bugunluk bu kadar is dedik, Balkir, Eda-Murat ve Sibel-Ilkayla birlikte once pideciye ordan da sinemaya Breach'i izlemeye gittik. Pazar gunu kalan esyalari da biz arabayla tasidik ve apartmanimizla olan tum iliskimizi kestik o gunun aksaminda. Butun esyalar bir yana mutfak bir yanaydi ama. Tasi tasi bitmedi resmen mutfak Esyalar toplamda birkac kutuyla tasindigi icin kutular doldukca goturuluyor, bos bulunan yerlere bosaltiliyor sonra geri gelip tekrar doluyordu. Obek obek bir suru zimbirti vardi ortalarda, korkunc gorunuyordu etraf. Elifcim sagolsun geldi el atti mutfagi hallediverdik bir ogleden sonra. Diger yerler de oturuyor yavas yavas.

Dun bir de cop kutusu edindik disariya. Onemli bir seymis bu, bilmiyoruz tabi. Copculerimizin kurallari var, disinda cikarsaniz copunuzu almiyorlar. Disariya copu sadece cop torbasini agzini baglayarak koyarsaniz almiyorlarmis. Gerci sonra ogrendik ki cop torbasi buyuk siyah cop torbalarindan olursa aliyorlarmis. Cop torbalarini once o siyah torbaya sonra da buyuk cop kutusuna koyup disari birakmak gerekiyormus. Dune kadar bu tur bir cop kutumuz olmadigi icin sabahlari copleri arabaya koyuyorduk, Adil eski apartmanin ordan gecip gecerken copleri ordaki cop odamiza birakiyordu. Geri donusum copleri icin de mutlaka mavi plastik cop kutusu gerekiyormus yoksa gene almiyorlarmis coplerinizi. Ondan da edindik, simdi kamyonun gctigi gunleri hatirlamaya kaldi is:))

Artik rahat rahat duvar delebilecegimiz icin bir matkap seti edindik. Yeni bir oyuncagim oldu diye pek mutluyum. Raf keseyim asayim deleyim civiler cakayim...pek eglenceli geliyor. Icimde marangoz/tamirci ruhu varmis, cikti ortaya:) Matkap setini de heyecanla bagrima bastim, oynamak istiyorum onunla cidden, simdi tek eksigim pratik yapacak bir duvar:))

Insallah en kisa zamanda kendisinden unlu modacimiz diye bahsetmek istedigimiz sevgili arkadasimiz Berna'nin katildigi fuara, The Train'e, gittim fuarin son gunu. Ogle arasinda kactigim icin cok uzun kalamadim, fuari gezme sansim da olmadi ama arkadasim diye demiyorum valla pek sikti Berna'nin kiyafetleri. Bu yaza burdaki bazi butiklerde goruruz belki Mousca'yi:)

Gecen aksam B.B. King konserine gittik. Ben metronun azizligine ugrayinca konser basladiktan sonra gelebildim salona. 81 yasina basmis King, e artik bugun var yarin yok burnumuzun dibine gelmisken gitmemek olmaz dedik, kalktik gittik dinlemeye blues kralini ve gitari Lucille'i. Iyiki de gitmisiz cok eglenceliydi konser. Sarki aralarinda konustu bol bol, hikayeler anlatti, kirdi gecirdi tum salonu. Enerjisi falan gayet yerinde masallah, iyi bir diyetisyenle gobegini biraz indirebilirse dalya da der bence.

Haftasonu tatile gidiyoruz, bir hafta yokuz. Oncesinde tekrar yazmaya vaktim olmaz muhtemelen. Saat sayiyorum nerdeyse, iki gun sonra su saatte ilk gemi turumuzun tadini cikariyor olacagiz kismetse. Donunce gorusuruz:))

15 yorum:

Yıldız dedi ki...

Bezencim,

Öncelikle Adil'e çok geçmiş olsun diyorum. Umarım tekrarlamaz bu durum.

Taşınma telaşı da bitmiş ohhh. Geriye yerleşme işleri kalmıştır, Madem senin içindeki marangoz ruhu canlamış, bunu da kolayca halledersiniz :)

Habersiz bırakmayın bizi.

Sevgiler,
Yıldız

Zeren İŞSEVENLER dedi ki...

bezen ablacım merhaba,
özlettiniz valla,bi daha bu kadar ara vermeyin:)

adil ağbiye çok geçmiş olsun; taşınma telaşı stresi falan mı tetikledi acaba..

gemi seyahati ha; çok güzel. detayları alırız sonra sizden; bol bol foto çekin.

şimdiden iyi tatiller

sevgiler
işsevenler

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

geçmiş olsun canlarım ya, dikkat edin kendinize..
gemi seyahati mi dedin?? süperr... bolca eğlenip, dinlenip keyfini çıkarın.. ama lütfen bu defa makinada kart yoktu, pili pitmişti falan demeyin; hiç anlamam.. fotoğraf istyorum ben:)

Bezen Hindistan dedi ki...

cok tesekkur ederiz gecmis olsun dileklerinize. arayi bu kadar acmamak lazim valla kaynayip gidiyor arada olan biten bir suru sey. bol bol fotoyla donecegiz geriye, soz:))

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Sayfanizdaki linkleren birisinden hos olmayan goruntuler cikiyor. Benim kullandigim bilgisayardan mi kaynaklandi yoksa herkese ait bir sorun mu bilmiyorum. Ama check edip kaldirirsaniz iyi olur.FYI
Tesekkurler,

Adsız dedi ki...

Bezen and Adil...

Geçmiş olsun... geçmiş olsun... Gemi seyahatiniz eğlşenceli ve çok güzel geçsin. Maceralarınızı bekliyoruz...
Ayrıca yeni eviniz hayırlı olsun ve evinizden huzur eksik olmasın...

Erduran dedi ki...

yeni eviniz hayırlı olsun,
telaşınız çok olmuşur
lakin herşeyin başı sağlık
Adil'e çok geçmiş olsun
aşık Erduran :))

Selim Karakaya dedi ki...

Adil, çok çok geçmiş olsun, aman ihmal etmeyin sağlığınızı ikiniz de...
Ev de hayırlı olsun bu arada... ama anlaşılan evden çok kocaman çöp kovası daha hayırlı olmuş:)

Selena dedi ki...

adamların ülkesinde çöp atmak da zor be kardeşim. Burası öyle mi? ne koysan kapıya alıyor bizimkiler:)
Bezen'im ve daha cok Adil'im, cok gecmis olsun tatlim. aman dikkar edin kendinize. Oyle agriları çok savsaklamayın.
Bu tekne turu da ne ola ki? valla gelince satır satır bekliyoruz anılarınızı:)

Adsız dedi ki...

Buradan kacmak icin tam zamaniymis Bezencim. Hava -7C ve karli ve soguk ve ayaz. Adil'e gecmis olsun.
Have fun :)
FB

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

HAPPY BIRTHDAY BEZEN'CIM:)))))))))

Hakan İŞSEVENLER dedi ki...

Adil Abi çok geçmiş olsun dikkat et kendine, yeni evinizde hayırlı olsun Allah güle güle oturmak nasip etsin, sizlere iyi tatiller, iyi eğlenceler diliyorum,
Bezen Abla doğum günün kutlu olsun bu daha nice yılları sevdiklerinle beraber mutlu huzurlu geçirmen dileğiyle.

Kendinize iyi bakın

Adil Hindistan dedi ki...

"Sayfanizdaki linkleren birisinden hos olmayan goruntuler cikiyor..." demis bir ziyaretcimiz. Acaba hangi linkten bahsediyor? Adim adim ne yapinca ne oldugunu yazabilir mi?

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Bende zaman zaman blogunuzu takip edenlerdenim. Bu hos olmayan linki maalesef bende tikladim. Sanirim bu arkadasin (Yildiz Ozturk) bloguna baska birileri el koymus.
Umarim yardimci olmusumdur.
selamlar
Bilge

Adil Hindistan dedi ki...

Uyari icin cok tesekkurler. Yildiz'in linkini kaldirdim, sanirim hack edilmis :( Daha once fark edemedigim icin ozur diliyorum! Selamlar....Adil