Çarşamba, Ekim 10, 2007

Son Durumlar

Bu sabaha kadar hala yaz gibiydi. Haftasonu o kadar sicakti ki plajlar acilacak galiba muhabbeti donuyordu haberlerde. firsat bu firsat diyip acikhavada kahvalti yapalim dedik Eda ve Muratla. Montclair'de sevdigimiz bir cafe var, guzel krep yapiyorlar, orda aldik solugu. Hava cok sicak ve cok nemliydi ama guzel bir kahvalti oldu. Sonrasinda CD/DVD'lerimizi toplayacak ve masa ustune yerlestirilebilecek birseyler bulabilir miyiz diey IKEA'ya gitik, birsey begenemedik. Duvara raf cakabiliriz gerci, alternatif 1-2 raf begenip simdilik dursun dusunelim biraz daha diyip donduk. Sadece belli birseye bakmaya gittigimiz halde bayagi vakit harcamisiz orada. Aksam yemegini bahcede yeme planlarim vardi ama nem tavana vurmus olunca klimanin dibinde oturmak daha cazip geldi.

Pazar gunu hastaneye egitime gittik. Iki gunluk bir egitime yazildik, ilki gecen Pazardi ikincisi de bu Pazar olacak. Dogum, nefes egzersizi, bebegi eve goturunce ee simdi noolcak demeyelim diye banyo, emzirme, alt degistirme vs ustune bir kurs. Bir de hastaneyi gezdirecekler, gunu geldiginde nereye gidilecegini bilecegiz. Sinifta 10 ciftiz. Herkesin dogum tarihi birbirine cok yakin. An itibariyle normal, basagi poziyonda olmayan tek bebek hangisi tahmin edin bakalim. Milletinki daha 30. haftada falan donmus, biz birkac gune kadar 37. haftaya girecegiz bizimkinden tik yok, oturuyor oyle basi dik. Lara'nin nickini nutmegden tembel tenekeye cevirmemiz an meselesi. Donmezse mecburen sezaryen olmak zorunda kalacagim ki hic istemedigim birsey. Hala vakti var ama bu saatten sonra donme olasiligi oldukca az anladigim kadariyla. Hayirlisi olsun, saglikli dogsun da demekten baska yapacak birsey yok sanirim su durumda, oyle diyoruz biz de.

Nefes egzersizleri sirasinda agrilar siklasinca yapilacak bir tanesi cok eglenceliydi. Hizli hizli yapmaya calisirken hi hi hi ho diye ses cikiyor. Bunun hi hi ho'su ve hi ho'su da var. Pazardan beridir aklimiza geldikce hi ho hu ha hi hi gibi kombinasyonlarla dalga gecip pek bir egleniyoruz kendi kendimize. Agrilar sirasinda da boyle soytarabilecek miyim gorecegiz. Cok komik oluyor ama yaa:))

Pazartesi aksami da ilk yardim kursuna gittik. Ben biraz daha farkli dusunmustum kursun icerigini. Dusme, kanama, yanik, sisme vs gibi durumlarda ne yapilmasi gerektigini de icerecek saniyordum, hani ilk yardim diyince, icermiyormus. Gerci adi da Infant & Child CPR'di kursun, sadece kalbin durmasi halinda yapilacak kalp masajini ve bogaza birsey kacip da nefessiz kalma durumunda yapilmasi gerekeni iceriyordu. Yetiskin, cocuk ve bebek olmak uzere 3 sekilde de yapilmasi gerekenleri gorduk, mankenler uzerinde bayagi pratik yaptik. Umarim gercek hayatta kullanmak durumunda kalmayiz bunlari asla. Diger konularla ilgili bir soru listesi cikarip cocuk doktoruna sormak gerekecek galiba. CPR kursuna katilabilmem icin doktordan yazi istemislerdi, o yazida baktim dogum tarihini 4 Kasim olarak yazmislar. Biz hep 6 Kasim olarak bildik, simdi iki gun one mi cekilmis oldu yani. Zaten kimse Kasim'i bekleyecegini dusunmuyor, tarihi kime soylesem tabi tabi sen oyle sanmaya devam et modunda. En son Adil de yaa bana da erken gelecekmis gibi geliyor diyerek kafileye katildi. Ben mi, benim hicbir fikrim yok acikcasi bu konuda. Noolur noolmaz diyip hastane cantasini hazirlayip koyacagiz bir koseye haftaya.

7 yorum:

Selena dedi ki...

3 hafta mı kaldı? inanamaıyorum yaa, Bezen'im de anne olacak... Valla bol bol foto gönderin de inanması kolaylaşsın...
Öpüyorum ikinizi de
hi hi ho

Adsız dedi ki...

Bezen,

Bu aylardan sonra pek dönmüyorlar. İnsan istemese de sezeryan'a mecbur kalıyor. Hastane çantanı hazır tut ama. En ufak bir sancıda ters olduğu için acil sezeryana alabilirler. Tecrübe konuşuyor. Beni apar topar yatırıp sezeryana almışlardı. O kadar ki; eşime ulaşamamış, ulaşması için başkasına not bırakmıştım. :) Hepsi güzel anılar olarak kalıyor. Kendinize iyi bakın.

Feza

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

canim benim, ne kadar az kalmis yahu!! hamile kalsam mi, amanin hamileyim, yok 5 haftalik, midem bulaniyor, sisiyorum, vs.. derken cikacak kivama geldi bizim "lady nutmeg" sonunda:))

dedigin gibi hazirligini yap sen ve saglikla, kolaycacik doguruver bebegini:) cok merak ediyorum, cokkkk:))

Yaren dedi ki...

BAYRAMIN KUTLU OLSUN

Tijen dedi ki...

Karnın kocaman olmuş Bezen'ciğim! Görmeyeli ne büyük değişiklik. Kolay gelsin sana. Biraz önce tahm tahmin edemiyorum ne kadarlık diye yazdım ya artık anladım ki çok az kalmış, hadi hayırlısı.

Adsız dedi ki...

Umarim cok kolay bir dogum olur Bezen . Sizi uzun zamandir takip ediyorum. Benim de yaklasik 3,5 yasinda bir oglum. Hamilelik donemlerimi hatirlattiniz. Dogumdan sonra sizi cok ama cok guzel gunler bekliyor. Sevgiler.
Deniz Rengi

Bezen Hindistan dedi ki...

ben de ancak kucagima verdiklerinde inanacagim selenim:))

fezacim selam, sesini duyduguma cok sevindim, keyfin yerindedir umarim. hala donmedi, artik kabullendik durumu.

bitti nerdeyse valla dilarasim, fotolari gonderecegim dogar dogmaz.

cok sagol yaren, senin de (gecmis) bayramin kutlu olsun.

tijencim selam, mailini aldim, cevap yazacagim bugun.

merhaba deniz, iyi dileklerin icin cok tesekkurler. sevgiler.