Perşembe, Ocak 03, 2008

2. Ay

Lara'nin ikinci ayi doldu. Noel sabahi disariya cop koyup (bizden baska cop koyan yoktu sokakta, ona bile uyanamadik:)) birkac saat sonra allah allah nerde kaldi bu cop kamyonu bugun diyecek kadar gunlerden bihaber yasamaya devam ediyoruz. Ne oldugunu anlamadan aksam oluyor zaten. Dogumdan once tam da kis vakti 3 ay evde ne yapacagim yahu bebek butun gun uyuyor olacak zaten diyordum:)) Hatta evde yapmam gereken bilimum isi evde olacagim nasilsa diye bu doneme ertelemistim (bir kosede birikmeye ve ertelenmeye devam ediyor kendileri). Simdi hay koca cenem diyip bebekle ilgili baska hangi konuda patavatsizca buyuk konusmustum acep diye kara kara dusunuyorum:)

Boncugumuzun gazi cok:( Cok aci cekiyor, bayagi da agliyor oyle olunca. Elden de pek birsey gelmiyor. Duydugumuz, okudugumuz tum yontemleri deniyoruz tek tek ama bazen hicbiri ise yaramiyor. Uykusunu, modunu, herseyini etkiliyor tabi cocugun. Ozellikle aksam saatlerinde basliyor. Bayagi bir vaktimiz gaz cikarmaya calismakla gectigi icin birine sarildigimizda otomatikman pat pat sirtina vurup gazini cikarasimiz geliyor. Gaz ilaci da hicbir ise yaramadi. Gripe water biraz (sadece biraz) ise yarar gibi. Baslarda pek yalanarak iciyordu, sutum hic oyle itibar gormedi o derece yani, ama simdilerde onu da lutfen iciyor. Ne yiyecegimi sasirdim ben de aman ona gaz yapmasin diye.

Su sesi biraz sakinlesmesine yardimci oluyor. Su sesini dinlerken kucagimizda uyuyor uyuyacagi zaman, yeterince dalmadan suyu kapatirsak aninda gozunu acip itiraz ediyor. Sudan once yuruyerek uyutabiliyorduk sadece, uzun suruyordu o da. Gozunu kapadiginda hah tamam artik diye koltuga ilistigimizde aninda farkediyor, gozunu acip sert bir bakis firlatiyor:) Ay pardon yanlislikla koltuga degmisim diyip firliyoruz yeniden. Simdi onun yerini su almaya basladi. Musluk karsisinda bayagi vakit geciriyoruz yani. Bitsin su gaz problemi diye gun sayiyoruz resmen. 3 ayda biter herhalde diye umit ediyoruz ama 6 aya kadar bunu cekenler de olmus, umarim bizimkisi o kadar surmez. Kolik cd'sini getirtmistik Turkiyeden. CD guzel aslinda, bizim uykumuzu getiriyor, annem bile kendine istedi bir tane, gel gor kucukhanim hic orali olmadi. 1-2 kere dinledi simdi yuzune bile bakmiyor.

Hala yataginda ya da playard'da uyumuyor. Aman paralel olmasin yere. Yatagini dolap niyetine kullaniyoruz:) Kucakta, salincakta, bazen de strollerda uyuyor. Anne ve bebisi'nin onerdigi salincagi kurmayi cok istemistim ama kuracak yer bulamadik evde. Neyse bu salincak da is goruyor, surekli sallaniyor olmak kaydiyla biraz uyuyor orda gece. Belki gaz olayi bitince duz yerde yatmak da hosuna gitmeye baslar. Bir adet sling edineyim, geceleri onun icinde uyur, hem kucagimda uyumus olur hem de ben oturdugum yerde uyurum boylece diyordum ama doktoru hayir dedi, vazgectik.

Ilk ayin sonunda gittigimiz doktor kontrolunde kilosu, boyu iyi cikti. Ikinci asisini oldu ve bu sefer cok agladi. Buyudukce aciyi daha cok hissetmeye basliyorlarmis. Onumuzdeki haftaki kontrolunde 4 asi birden olacak, nasil olacak bakalim. Yine onumuzdeki hafta kalca cikigi kontrolu icin yaptirmamizi istedikleri ultrasonu yaptirmaya gidecegiz.

Bebeklerin gozyasi bezlerinin tam olarak islemeye ve gozyasi uretmeye baslamasi biraz zaman alabilir demisti ilk gittigimizde doktor. Lara'nin tek gozunde hala gozyasi yok, hic olmadi. Biraz takip edelim sonra olmazsa gozcuye gondeririz dedi doktoru. Ne zamana kadar olmazsa endiselenmeye baslamak lazim bilen, yasayan var mi acep?

11 yorum:

Seyhan dedi ki...

Öncelikle mutlu seneler umarım 2008 beraberinde güzel şeyler getirir.Lara büyümüş kocaman bir kız olmuş çok sevimli :)

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Cok tatli Allah bagislasin.Gaz icin kisaca yazmaya calisacagim tecrubeyle sabittir anlattiklarinizi aynen yasadim.
-sac kurutma makinasi sesi ise yaramisti uyuturken
-gunduz uykusunu sirtiniza yastıklar koyarak siz oturur vaziyette iken kucaginizda uyutmanizi tavsiye ederim,uyku bagirsaklara iyi geliyor.2-3 saat otururdum ben oyle sessiz odada.
-gece ise sert gomulmeyen yastikta yuzukoyun yatirdim 2.3. aylarda kusmuyordu ve kafasini dondurebiliyordu zaten.Dizleri yerde olacak karnini yastiga dayamis gibi olacak.Gece hic uyanmiyordu aksi halde uyuyamiyordu izdiraptan yavrum.
-bitkisel kurler gaz damlalari pek fayda etmiyordu.
-Aksam gaz krizleri gelince bizde battaniyede salliyorduk diger zamanlarda hic aramadi ve alismadida.

2. ay gazin en yogun oldugu aymis 3 de azaliyor ve 4 de bitmisti.Cok kotu ve zordu gercekten..

Adsız dedi ki...

O gazdan cok cektim ,benim ikizlerim var ikiside oglan .kücügü gazliydi halende gaz var mamaya süttozu kulandik fayda etmedi . Gaz ilaci kulaniyoruz biraz fayda ediyor .masag yagi karni icin cok faydali oldugunu söyledi ebe (bübchen calandula yag )KARNINA MASAJ YAPMANIZ LAZIM BAS PARMAGINIZLE .

Berceste dedi ki...

Nice senelere sevgi ile, kızınız ile, sağlık ile...

Ben derdinize derman bulamadım ama çocuk meselesinde gözümü korkutmaya yetti :P

Lara'cığı ve anneciğini öpüyorum, babaya selamlar :)

Adsız dedi ki...

Öncellikle eni yılınızı kutlarım... Hindistanceviizlerinin tüm fertlerini...
Uyku problmi için fön makinasını dedneyin derim. Anne karnındaki sese benzediği için bebek kendini güvendde hisseediyormuş... Deneyenler fikri çok başarılı buldular...:-)
Sevgiler... Arzu

Ilgaz Gürses dedi ki...

Bir yandan çok üzücü yaşadıklarınız bir yandan yalnız değilim diye seviniyorum. Gaz için kimyon yememi tavsiye ettiler, bebeğe de iyi geliyormuş. annemle babam da sallama konusunda eksper oldular bir de. Sadece kolay gelsin diyebiliyorum.

Adsız dedi ki...

Bezen'cigim,

su web sitesine bir goz at:
http://parents.berkeley.edu/


Baby Sleeps only in Bouncer Seat
http://parents.berkeley.edu
/advice/sleep/bouncer.html

Mina :)

Anne ve Bebisi dedi ki...

2008'in de en az 2007 kadar guzel gecmesini dilerim:)

Bizde bu kadar siddetli gaz krizleri olmamisti, olan icin de rezene cayi icmistim, biraz da olsa ise yaramisti. Umarim en kisa zamanda atlatirsiniz bu sureci.

Bir de.. Ingiltere'de yayinlanan bir programda kolik bebegi (o bebek de sadece ocak aspirator sesi ile sakinlesiyordu) slingin icine koyup acik havada yuruyuse cikarmislardi. Ve ise yaramisti:) Gerci sizin oralar su an cok soguk olmali ama isterseniz bir deneyin. Ozellikle slingte ve acik havada olmasi isin puf noktasi. Iyi sanslar!

AycA dedi ki...

Bezencim size de mutlu yıllar ve çook teşekkürler yeni yıl hediyelerimiz için:)
Gazı 3. aydan sonra normale döner endişelenme hızla geçiyor inana bana:) nurse harvey's vermeyi denedin mi? bizde işe yaramıştı ben dönüşümlü olarak nurs harvey's ve SAB simplex veriyordum bir uyanmasında birni diğer uyanmasında diğerini 4. aya kadar verdim bu şekilde..
Göz yaşı kanalı tıkalı olabilir mi ? benim eltimin çocuğunun bebekken öyleydi .. 1 yaşına kadar geçiyor ama eltimin bebeğinin geçmedi ufak bir opresyon ile açtılar.. umarım açılır en kısa zamanda..geçmiş olsun..
Kocaman kız olmmuş :)) koklarım yanaklarından, ensesinden :)

Tijen dedi ki...

Tez zamanda geçsin Lara'cığın gazları, rahata ersin. Maya'nın bir fotoğrafı var, babasının omzunda, gazı çıkmış, rahatlamış. Minicik...

Bezen Hindistan dedi ki...

Yorumlariniz, onerileriniz icin cok tesekkur ederim. Kimyonun iyi geldigini bilmiyorudm, yediklerime kimyon serpiyorum artik. Karin yagi ile masaj yapmaya basladik. Rezene cayi gunde birkac kez iciyorum. Nurs harveys gormedik burda, biz baby's bliss kullaniyoruz, ise yariyor biraz.