Çarşamba, Eylül 01, 2010

Haftasonu ve Kuafor


Pazardan beridir yine burnumuzu cikaramiyoruz disari sicaktan. Cumartesi sabahi havayi nemsiz, ilik ve hatta hafif ruzgarli gorunce firsati kacirmadik. Once kahvaltiya gittik, ardindan hayvanat bahcesinde aldik solugu. Once hayvanat bahcesinin yanindaki ormanda mini tur yapan trene binmek istedi kede, bindik. Tur bitince tekrar binmek istedi, hayvanlara bakalim oyle dedik. Karsisina cikan ilk hayvana yaklasik 3 saniye kadar bakip 'hayvanlava baktik tvene binelim' dedi :))

Ama digerleri bekliyor seni, gormezlerse uzulurler diyip devam ettik tura. Kimine biraz bakti kimine hic bakmadi, sonra iya'ya (inek - iya kaldi hayanin adi) gitmek istedi. Gittik ama iya yoktu, koyun sevdik onun yerine. Yolda gelirken ata binicem diyordu ama atlari gorunce vazgecti. Adil de pek istekli degildi binmesine, durmaz bu deli simdi atin ustunde diye, rahatladi kizi yan cizince. Atlikarincaya gittik sonra, yine binmek istemedi. Hala binmiyor ama birak aksama kadar seyretsin. Biraz da onu izledik, artik hava iyice isinmaya ve kede de yorulmaya baslamisti, trene gittik. 2 kere daha bindik trene. Artik almis basini gitmis olan tren sirasina bakip hehe diye gulerek arabaya yoneldik. Dinlenmiycem yovulmadim diyip duruyordu kede ama yolda coktu. Hatta bir ara elinde biskuviyi kaldirmis gozu acik yaklasik 3 dakika hic kipirdamadan kaldi, ici uyuyordu muhtemelen:)

O uyandiktan sonra arkadaslarla bulusup yemege, oradan da caya onlara gittik. Evlerinde kedi vardi, bizimki de istedi bir tane. Biraz buyu olur dedim, hic israr etmedi, tamam dedi gecti.

Ertesi gun bize yemege geldi arkadaslar. Kede kendinden buyuk cocuklarla olmayi daha cok seviyor, onun huyuna gidiyorlar elinden oyuncagini falan almiyorlar ya, bayiliyor. Yalniz onlari tek baslarina daha bir seviyor tabi, cunku buyuk cocuklar biraraya geldi mi kimse bakmiyor kedenin yuzune haliyle. Kendi oyunlarina daliyor onlar, bizimki de ne kadar kiyisindan kosesinden katilsa da disinda kaliyor tabi, sikiliyor bu sefer. Yine biraz oyle oldu. Biraz bizim yanimizda biraz onlarin yaninda tamamladi aksami. Gene gelsinlev diye gonderdi onlari, eglendigine isaret bu. Gelmesinlev deyiveriyor yoksa.


Ah bir de durduk durduk yaz biterken kedenin sacini kestik. Arkalar biraz uzamis dur sunlari alivereyim diye basladi hersey. Kedenin eline minik bir cikolatayi rusvet olarak tutusturup sac kesme izni alindiktan sonra arkalari kestim, o 'sac kalcak mi' diye sorarken onleri de biraz kisalttim. Hic fena olmadi. Ama hatun tokayi tamamen reddetti bu andan sonra, e onler de surekli gozunun onunde, bu sefer eli surekli gozunde tabi, yine mikrop kapmasin onleri daha da kisaltalim dedik ertesi gun. Bu sefer kek verdim rusvet olarak, ama maymun hic sabit durmadi ki adam gibi kesebileyim. Aaa bu taraf esit olmamis, bak simdi de obur taraf kisa kaldi diye bir ordan bir burdan giderken pek bi saci kalmadi cocugun onde:)) Larahan diye de sevebiliriz bundan boyle kendisini:) Butun aksam bakip bakip gulduk kedeye, neye guldugumuzu anlamadigi icin o da bizimle beraber guldu:)

Kuafore goturelim de su onleri bi duzeltsinler dedik. Kuaforde daha buyuk cikolata veriyorlar diyince bizimki hemen 'gidelim' dedi. Ertesi gun yuva cikisi kede ilk kez kuafore gitmis oldu boylece. 4 yaslarinda bir cocugun saci kesiliyordu biz gittigimizde. Dikkatle izledi onu. Sac kurutma makinasi ortaya ciktiginda rengi atti bizimkinin, hic sevmiyor. Seninki kurutmayacak onunla dedim rahatladi. Sirasi geldiginde koltuga oturdu ve evde kafasini bir saniye sabit tutmayan maymun hic kipirdamadi saci kesilirken. Bir elinde cikolatasi bir elinde benim elim buyuk bir ciddiyet ve gerginlikle oturdu. Sadece onler duzeltilecegi icin cok kisa surdu zaten. Lara da bizim gibi kuafore gitti diyince pek boburleniyor simdi.

3 yorum:

MsPiggy dedi ki...

e foto???

Bezen Hindistan dedi ki...

tazecik geldiler efem:)

Berceste dedi ki...

Bayiliyorum su kisilikli Kede'ye ben :)