Perşembe, Ekim 14, 2010

Kisi Pas Gecebilir Miyiz Bu Yil

Gene ben bir kucuk cezveyim kose bucak gezmeyim modunda bir haftasonu oldu. Bu haftasonu da hava cok guzeldi. Kisa iki kala boyle gunler bulunca evde oturmak gunahmis gibi geliyor, normalde evde oturacagimiz varsa da bir aktivite yaratip disari atiyoruz kendimizi. Bahar yok gibi birsey ne de olsa memlekette, biz daha kisliklari cikaramadan bir bakarsin kar yagiyor (hakkaten ya kisliklari cikarsam artik di mi).

Cuma yine kizlar gecesi yaptik. Barnes & Noble'da kahve, cheesecake ve kitap bakmaca etkinligi. Kahve ve cheesecake kismi tamamdi da kitap kismi pek olamadi geyik yapmaktan. Cumartesi once parka attik kendimizi, beyler hosluk yapip kahve tasidilar hepimize tee nereden. Kede bayiliyor sicak cikolataya. Tabi ona gelene kadar adiyla alakasi kalmiyor icecegin. Icindekinin %90'inini bosaltip sade sut koyuyoruz, rengi hala kahverengimsi ve bir de kahveciden geliyor ya bayila bayila iciyor. Evde yarim bardak sut icirmemiz bir saat suruyor. Inat ediyorum sadece kakaolu sut icmesin diye, boyle oluyor.

Ogle uykusundan sonra erken aksam yemegi. Istikamet Turk lokantasi. Kede arkadaslariyla olmaktan memnun, bayagi oturuyoruz orada.

Pazar sabahi Sibel'in baby brunch'i var. Cocuklarla babalar parka hatunlar kahvaltiya. Gercekten surpriz oldu Sibele, hos bir kahvaltiydi. Ogleden sonra Hobken yolunu tutuyoruz uc aile. Biz plaj demistik aslinda, cocuklar kumla oynarlar diye ama erkekler gulmustu bize, biz de eh o da su kenari diyip Hoboken'a cevirdik rotayi. Once yemek ardindan su kenarinda uzuuuun bir yuruyus. Eve geldigimizde saat nerdeyse 11'di. Ertesi gun okul yok diye cok dert etmedik, ondan zaten o kadar takildik orada.

Pazartesi Columbus Day'di. Yaygin olarak tatil verilen bir gun degil aslinda, netekim hem benim hem Adilin isyeri acikti ama kedenin okulu kapaliydi. Adil izin aldi, baba kiz takildilar tum gun. Ilk kez butun gun yalniz kalmis oldular. Hava haftasonundan daha guzeldi ve tum okullar tatildi, ogle uykusu disinda neredeyse tum gunu ekip halinde disarida gecirmisler oyle olunca. Ben geldigimde bahcede Batu ve Ada ile oynuyordu Lara.

Hiç yorum yok: