Perşembe, Ocak 06, 2011

Ucu Cok Gece

Geldim:) Yazmak istediklerim var ama yazasim yok. Kedeye 3 yas yazisi yazacaktim. Ohooo neresinden tutacagim simdi derken hepten kaldi. Simdiiii...Dogumgununden baslayalim once degil mi. Favori mekanlarindan cocuk muzesinde yaptik bu yil dogumgununu. Ne hos bir olaymis bu disarida kutlama isi. Herseyi onlar hallediyor, sen pastani ve goody bag'lerini alip gidiyorsun. Yaz olsa sal bahceye tum cocuklari, kisin olmuyor tabi. Yas araligi da cok olunca hepsini ilgilendirecek ortak aktivite bulmak zor oluyor. Cocuk muzesinde hepsi eglendi sonucta. Biz hatta erken gittik, parti saatine kadar oynadik, sonrasinda kede yorgunluktan bayilana kadar yine oynadik.

Bizimki partiden bir gun once 'happy birthday istemiyorum, soylemesinlev' demeye basladi. Sarki soylemesinmis ona kimse. Adil aa olmaz oyle diyince sarki soylendi. Kede de sarki boyunca arkasini donup oturdu, kesinlikle bakmadi one. Mumu da uflemek istemedi. Tabi sonraki birkac gun boyunca bana hesap sordu 'niye soyledilev, sen soylemedin mi (onlara)' diye:) Cok eglendi ama, gelecek yil da orada istiyor. Tabi efenim ne demek, memnuniyetle:)

Noel zamani okullarinda parti ve hediye cekilisi olacakti. Partiniz olacak diye anlatirken ben gozlerini kocaman acip 'neee dovt mu oluyovum' dedi. Parti varsa dogumgunudur Lara icin. Hediye icin de 'noel baba sana ne getirsin' diye sordum. Unutmus tabi bunlari 'noel baba kim? adil baba yok mu?' diye sordu:)) Adil baba varken niye noel baba ona hediye getiriyor anlam veremedi. Henuz bu islerle ilgisi yok, biz de firsati degerlendiriyoruz tabi hicbir sey almayarak:))

Bu yil yilbasi agaci susledik evde. Tamamini kendi yapabilsin diye onun boyuna uygun bir agac aldik. Susler de kirilmayacak cinsten. Cok hosuna gitti. Gidip gidip suslerin yerini degistiriyor hala.

Arada biiiir suru dogumgunu kutladik. Kasim ve Aralik kabilede en cok dogumgununun oldugu aylar. Sadece Aralik icinde 9 dogumgunu var. Kede icin her dogumgunu esittir pasta yemek oldugu icin pek memnundu bu durumdan.

Dis macununu yemeye devam ediyor. Oyle bir zevkle aliyor ki fircayi, firca degil de horoz seker sanki elindeki. Once macunu yiyor bana muzip muzip bakarak sonra dis fircaliyor. Dis fircalamak da soyle: bazen fircayi isirarak kafasini asagi yukari salliyor bazen de lutfen 2 surtup sonra havadan devam ediyor fircalama islemine. Neyse ki ardindan benim azicik fircalamama izin veriyor. Bi de kendisi yiyor ya macunu ben de disimi fircaladiktan sonra yiyecekmisim, 'tukuvmeee' diye bagiriyor her seferinde.

Tam banyoyla olan sorunlarimizi cozduk derken yine istememeye basladi. Ne zaman banyo desem 'ben yavin yapicam' diyor. Ortacagda yasasa cok mutlu olurdu bu acidan sanirim, yilda 1-2 banyo oohh. Onu banyoya sokana kadar bir omur geciyor.

'Neden?' sorularina tam gaz devam. Her cevap bir baska neden'i tetikledigi icin 2-3 neden sonrasini dusunup cevap vermeye calisiyorum. Tikaniyor insan bir yerden sonra. Takildigi konularda donup donup ayni sorulari soruyor. Farkli cevap verirsen 'boyle demistin ama' diye yuzune vuruyor hemen.

Beze devam. Tuvalete cis/kaka yapmak konusunda hic acelesi yok. Bazen bez degisecegimiz sirada cisi gelirse kosuyor hemen ama diger zamanlarda aklina bile gelmiyor. Rahatsiz olmuyor, ondan sanirim. Cisli/kakali bezle saatlerce dolasabilir, hic umrunda olmaz. Ne zaman ki pantalonuna falan cikip islaklik onu rahatsiz etmeye basliyor o zaman kendi istegiyle yanimiza geliyor degiselim diye. Cok tasarruflu bez konusunda cook:) Outsource ettik biz de tuvalet isini, okulda alistirmaya calisiyorlar. Ogretmenleri bez takmayin, evde oyle gezsin, 1-2 gun ustune yapar sonra alisir dediler. Oooldu. Buldugu yere yapacak, goreceksin gormeyeceksin, bunun kakasi var, hali kapli alanlar var, zaten bi haftasonumuz var...almiim tesekkurler. Rahatim ben bu konuda, birakacak elbet. Kendi bilir zamanini. Disari ciktigimizda panik halde tuvalet aramiyor olmak isime geliyor ne yalan soyleyeyim.

Oyle gulucukler sacarak uyanmiyor uykularindan. Ozellikle oglen uykularindan genelde parlamaya hazir olarak kalkiyor. Cabuk aliniyor. Kendi dedigi olacak bi de tabi ki. Bizimkileri, ozellikle babami, kafasi cok kizdiginda gonderiyor 'tuvkiyeye git bi daa gelme' diyerek:) Parcali puzzle yapmaya pek merakliydi bir ara, simdi o parcalar 'yemek' olarak oradan oraya tasiniyor.

Pek feci kiyafet seciyor. Dugmeli olmayacak bi kere. Kesinlikle giymiyor. Caktirmadan giydirebilirsek ve farketmezse ne ala. Farkederse hemen cikarilacak, kiyamet kopuyor. Citcit da dugme kategorisinde. Sadece kendisi icin degil, biz ozellikle ben de giymeyecegim. Her sabah kontrol ediyor uzerimdekileri dugme var mi diye. Varsa neden giydin diye kiziyor diktator cuce. Dugmesiz olsa da sevmedikleri var. Uzerinde minik kelebekler olan uzun kollu bir tisort almisim mesela, kis basindan beri giydiremedim. Sevmiyormus. Etek, elbise zaten dusunulemez bile. Simdiye dek giymeyi kabul ettigi tek elbise uzun bir tisortmus gibi duran yazlik bir elbisesi var o. Degisik renklerde kadife pantalonlar almistim kis basinda, hicbirini giymiyor. Sevdigi birkac ust, 2-3 tane esofman alti, bu kis onlarla geciyor.

6 yorum:

Berceste dedi ki...

Nice yaslara saglikla Laracik!

Karakter bu cocuk Bezencigim, sahsina munhasir bir yapisi var bebekliginden beri ve beni dumur ettikten sonra, kim bilir siz ne haldesinizdir! Isiniz zor, sonra da damadin isi zor ne diyeyim :)

Dugme ile ilgili birsey mi gecti basindan da takti ona? Yuzunu cizdi ya da olmadik zamanda acilmadi falan veya seyrettigi birseyden mi etkilendi ki? Banyo konusunda bizimki de ayni! Kizilca kiyamet kopuyor ki cok severdi. Ne oldu anlayamadim bir turlu :(((

Dis macunu olarak karbonat denediniz mi? O zaman sevmez ve de yemez belki, ne dersin?

Bez acisindan ben de seninle ayni fikirdeyim ama ogretenler ev bir guzel battiktan sonra oldu bu is diyorlar. Batmadan yolu yok mu acep? :((( Bizimki de hiiiic acele etmedigi gibi, umru da degil. Yalniz kakayi temiz bez haric baska beze yapmiyor, kiymetinden olsa gerek :) Ufff muhabbete de bak :P

Elbiseyi sevdirdik biz, alkis, ay cok guzel olmussunlarla. Yoksa body ile gezse umru degil :)

Sevgiler...

Bezen Hindistan dedi ki...

Dugmeyle aralarinda ne gecti bilmiyorum valla Dilekcim. Sus olarak bile istemiyor kendisini. Banyoda problem basini yikarken yuzune su gelmesi. Onerdigim tum cozumlere de hayir diyor, su geliyor tabi, kiyamet kopuyor. Tam artik cozuk bu isi diye sevinirken yeniden basladi.

Karbonat hic aklima gelmemisti bak.

Kede de bebekken cizli beze kaka yapmazdi hic, degistirmemizi beklerdi. Simdi umursamiyor.

Berceste dedi ki...

Bezen burada Chicco'nun sapkalari var banyo icin. Hani beyzbol sapkalarinin on kismi gibi sadece. Biz aldik ama bizimkinin kafaya kucuk geldi.

Bezen Hindistan dedi ki...

burada da var o sapkalardan, iki farkli renkte almistim hatta. arkasi cirtli oldugu icin ayarlanabiliyor kafaya gore. gel gor ki kesinlikle takmak istemiyor. onu esnek su dokme kabi var, alnina dayayip su dokunce gozune gelmiyor su, onu da kullandirtmiyor. havlu verdim eline yuzunu kapat bununla dedim kabul etmedi. deniz gozlugu takmayi onerdim istemedi. e kafayi da kaldirmiyor su dokerken. daha da ne onereyim bilmiyorum. istiyor ki o hicbirsey yapmasin ama su da gelmesin yuzune:)) onun cozumu basini hic yikamamamiz:))))

Berceste dedi ki...

Doktor en son onu soyledi bize Bezen. Birkac banyo basini hic yikamayin ve guvenini kazanin, sonra prensesli bir havlu alin. Bak prensesler gibi oldun, harika oldun deyip once havluyu sonra banyoyu sevdirin. Ardindan da yavas yavas ikna ederek, basini cok hafif arkasina egmesini soyleyin ve dur dedigi noktada durarak basini yikayin biz oyle yapabildik kizimiza dedi. Bu cok zor! Ama denenebilir. Hos artik bahane bulma uzmani oldu bizimkiler ama... Diger yandan da prenses hayranligi ne kadar dogru o da tartisilir. Ya banyo yapmayacak, ya prenses hayrani olacaga geliyor sonu :P Ya da iddialasacaksin, ciyak ciyak banyo yapilacak ki, bu da dogru degil. Doktor onun da bir kisiligi var, yok edersiniz oyle olursa yapmayin sakin dedi.

Bezen Hindistan dedi ki...

haftada bir yikiyorum zaten basini istemiyor diye, daha da azaltayim yani. hmmm. neyse ki kis aylari:)) prenses olayina bulasmayayim mumkunse:) en son 2 gun once yuzunu ben kapatayim elimle diyip ikna ettim banyoya, onu denedik, yine biraz geldi su tabi ama aglamadi. zaten 5 kere su dokuyoruz basinin on tarafina, uzun zamandir anlasmamiz o sekilde. arkaya dokunce yuzune gelmedigi icin orada problem yok. bakalim haftaya ne diyecek, olmazsa biraz daha acarim sac yikama arasini.