Perşembe, Nisan 14, 2011

Kisa Kisa

Hergun yatmadan once mutlaka kitap okuyoruz. Pek degisik seylere takiliyor. Mesela: Cinderella. Cinderella'nin ayakkabisinin teki dusmus dedim, sag mi sol mu dedi. Ho? Sunca yildir Cinderella bilirim hic aklima gelmezdi sag mi dusmus sol mu diye merak etmek. Atiyorum bir tanesini, neden diye basliyor tabi. Tuzak soru:) Devam ediyoruz. Buyunun geceyarisi bitmesine takiliyor. Neden 12? Neden ha neden? Elalemin perisi 100yil uyutabiliyo bi prensesi de bunun buyusu niye bi gece bile dayanamiyor? Boyle beceriksiz perilerle nereye kadar? Bilmiyorum demiyoruz, hizlica bir cevap bulmaya calisiyoruz. Her soruya bilmiyorum olmaz cunku, sen de bi bok bilmiyosun demeyi akil ettigi gun carpar yuzume valla. Masal okuyorum ama sinava giriyormusum gerginligi icindeyim. Nereden soracagi hic belli degil:)

Buyuyunce ne olmak istiyorsun diye sordum birkac meslekten bahsettigimiz bir gun. Iya (inek - iya kaldi hayvanin adi) ve zurafa olmak istiyormus cunku onlari cok seviyormus. Inegi bastan beri pek seviyor da hakkaten, zurafayi bilmiyordum.

Sabahlari begenmedigi seyler giyersem bay bay opucugumu vermiyor. Gecenlerde yarim kollu bir kazak giydim, hic hoslanmadi. Neden uzun ya da kisa kollu degilmis. Yarim kolu ziyadesiyle sahsiyetsiz buldu sanirim.

Hamilelikte 7. ay dolmak uzere. Peppaya hala bir isim bulmus degiliz. Aramiyoruz da, tembellik diz boyu. Ilk cocukta daha hamilelikten once hazirdi ismimiz, bir kiz bir erkek ismine karar vermistik. Ikinci de kiz cikinca hazirliksiz yakalandik haliyle:) Arada kedeye soruyoruz ne olsun diye. En son 'ipod olsuuunn' dedi:) Ipodu cok seviyormus (arabada bir yere giderken seyredebiliyor). Neyse ki sevdigi seyi seciyor, ispanak olsun da diyebilirdi mesela.

Camasirlari kurutucuya kede atiyor bazen, isine gelirse. Bu haftasonu da o yapmak istedi. Aldigi camasirin ne oldugunu bagirarak anons edip oyle atiyordu makinaya. 'Benim pantalonuumm' 'babanin covabii' gibi. Benim pantalonumu alinca nasil bagirdi dersiniz: 'annenin cok buyuk pantalonuuu'. Cok buyukmus. Munasebetsiz cuce.

Televizyona pek asina degil kede. Yani kendi kontrolunde olmayan birsey seyretmeye asina degil diyeyim. Eskiden Barney izliyordu televizyonda ama onceden kaydedilmis oluyordu. Istedigi bolumlerin istedigi kisimlarini izliyordu, istemezse geciyorduk, ayni yeri defalarca tekrarlayabiliyorduk falan. Bilgisayarda da durum ayni. Simdi seyrettigi seyler youtube'da zaten. Evde de televizyon yok artik, hic acilmiyor. Bilmiyor haliyle. Aileler buradayken Turk televizyonu aliyoruz sikilmasinlar diye, babam bir cizgi film bulmustu ona oradan. Cizgi film istedigi yerde durdurulamayinca kiyamet kopmustu. Bu dedigim yeni degil, 2 ay once falan. Sonra unuturuz diye yazayim istedim.

2 yorum:

Berceste dedi ki...

Masal bu, masallarda olur boyle seyleri yutuyor mu Kede? Bu arada bayiliyorum ben bu Kede'ye :) Evin bu aralar (tavsan uyurken bile ziplayacak mumkunu varsa) takilan bocugunden sevgiler...

MsPiggy dedi ki...

kızım gene gülmekten karnıma ağrı girdi valla:) çok yaşayın emi!