Salı, Mayıs 17, 2011

Haftasonu

Haftasonumuz ziyadesiyle karanlik ve yagisli gecti. Cumadan beridir yagmur var, tee bu haftasonuna kadar da surecekmis. Soguk, islak, karanlik...tiskinc bir hava. yagmurlar bitsin kesin birden artar sicaklik yaza giriveririz ne oluyoruz diyemeden. Bahar bu kadar iste burada. Piff.

Yagmur sokaklarda surtmeye engel degil ama tabi ki. Cumartesi sabahtan bir piknige gittik. Kabile cocuklarinin ve bir kisim ebeveynlerinin gittikleri karate okulunun yillik piknigi vardi, arkadas kontenjanindan yerimizi aldik hemen. Hava soguktu biraz ama yagmur yagmadi neyse ki piknik boyunca.

Kucucuk de bir park var piknik alaninda. Orada salincakta sallandi kede bir sure ama cocuk sayisi hizla ve fazlasoyla artinca bizim yanimizda oturmayi, oralarda dolanmayi tercih etti. Iyi de oldu. Netekim, kaydirak alani 'survival of the fittest' testi gibiydi. cocuklar ustuste, herkes birbirini itiyor, eziyor, birbirlerini beklemeden kayip ustuste iniyorlar falan gibi bir goruntu soz konusuydu. Yaklasik 1-2 dakikada bir biri aglayarak geliyordu o taraftan.

Bilimum tatli vardi tabi, kek kurabiyenin gozune vurdu bizimki. Karate okulundaki cocuklardan birinin babasi dondurma arabasi isletiyormus, o da arabasini getirip dondurma dagitti cocuklara, keyfi tam oldu kedenin. Koca kulah dondurmayi yedi, artik dibinde 1 tatli kasigi kadar dondurma belki kalmisken onu tut diye bana verip babasiyla kosmaya gitti. Geldiginde dondurmanin onu beklemeyip eridigini ogrenince cok bozuldu, uzun sure agladi. Aksamustu caya misafirlerimiz vardi, sohbet de keyifli olunca nasil aksam oldu anlamadik bile.

Pazar gunu Naz'in dogumgunu yemegine gittik. Hava guzel olsaydi restaurantin bahcesinde olacaktik, ilk plan oydu ama durup durup kovayla bosalircasina yagdigi icin iceriye yerlestik. Yemek ve pasta sonrasi restaurant sahibi cocuklara dondurma getirdi. Kede orayi da cok sevdi haliyle. Cikolatali dondurma secti, neymis dunku dondurmasini (o da cikolataliydi) bitirememismis o yuzden cikolatali yiyecekmis. Cok ciddi bir yuz ifadesiyle acikladi bunu. Unutmamis piknikte eriyen hap kadar dondurmayi, icinde kalmis:))

Hiç yorum yok: