Pazartesi, Ekim 31, 2011

Kar Mi? Hadi Canim

Cumartesi kar yagdi buraya. Ciddi ciddi yagdi valla. Birkac gun oncesinden hava durumunda kar yagabilecegini okuyunca gulmustum tabi tabi diye. Bir gun onceden Adil bayagi yagacakmis dediginde de hic kaale almadim kendisini. Daha Ekimdeyiz yaw. Ince bir monttan oteye gecmemisiz...Kisa kollular giyilebiliyor kimi gunler...3 hafta once plaja gitmisiz cumbur cemaat sicaklik 90'lara yaklastigi icin ve cocuklar yuzmus hatta...Agaclarin cogu birak yaprak dokmeyi renk bile degistirmemis henuz... Yagmur yagacak arada da azicik kar - belki - serpistirecek diye dusunuyorum.

Cumartesi oglene dogru bir basladi, aaa ciddi ciddi yagiyo bu yahu. Gece gec saatlere kadar yagdi. Bir baktik 8-10 cm oluvermis bile. Saskinliktan acilan agzimi uzun sure kapatamadim. Aksamustu disari cikacaktik, Laranin kabani bile yok daha. Gecen yilkini bulup giydirdik, bere nerde botu nereye koydum hicbir fikrim yok. Burasi icin cok degil 8-10 cm kar ama zamansiz olunca dagitti ortaligi.

Agaclarin kisin yaprak dokmesi cok onemliymis meger. O sulu agir kar yapraklarin ustunde kalip fazla agirlik yapinca ortalik darma duman oldu. Her yer devrilen agac, kirilan dal dolu. Elektrik telleri de fazlasiyla nasibini almis devrilip duran agaclardan, cok yerde elektrikler kesikti. Su sitede oturdugum surece tum kislarin toplaminda bu kadar zayiat vermemistik agaclardan. Pek cok bolgede okullar kapali bugun elektrik tellerinin ve agaclarin bir kismi hala yerlerde oldugu icin.

Tam da halloween oncesine gelince cocuklarin kostumlu parade'i falan yalan oldu tabi, hepsi iptal edildi. Kede de bu yil ilk kez kostum giymek istemisti. Kendi secti, hevesle giyip yatana kadar onunla gezdi evde aldigimiz gun. Bugun okul icinde kostumlu parti yapacaklar, hevesini alsin bari.

Bugun gunluk guneslik yine, haftasonu kar yagdi desen gulerler adama. Isinmaya devam edecekmis hafta sonuna kadar.

7 yorum:

Öykücü dedi ki...

Kostümü neydi?Lara'nın abla haline bayılıyorum:)Aylin biraz büyüse daha da eğlenceli olacak:)

Sevgiler..

Berceste dedi ki...

Gecen sene Ugur Bocugunu mu giymem demisti Lara sultan :) Yalniz kar yagar da, bu kadar mi yagar yahu! Az buz tutmamis...

Evren dedi ki...

Bu onemli gercegi bilmiyordum. Gecmis olsun cok!
Biz ciktik trick-or-treat'e. Bizimki disarda gordugunde korkmasina ragmen scary witch olmak istedi :) Siz sansliymissiniz bu arada, seker olayi cok fena oldu, biz hesaba katmamistik. Sekerlerin bir kismini ilk gece yiyip evin icerisinde kosarak daireler cizmeye baslayinca atmaya basladiktan sonra anladik hatamizi. Gece 5'te bile kalkip pesine dustu cadi sekerlerinin. Biz de binbir hile ve duzenbazlikla yok ettik kalan sekerleri. Bu sabah hala "yine trick-or-treat'e gidelim" diyordu!

Bezen Hindistan dedi ki...

peri oldu oykucu:)

berceste, gecen sene hicbir kostume evet dememisti. ugur bocegi ugrasimiz ondan onceki yildi.

evren evet seker kismina sevinmedim degil. hepsini yedirmiyoruz zaten ama siki pazarlik yapiyor hatun:) parade'leri kesfetti mi sizinki? orada da avuc avuc seker atiyorlar ya her haftasonu parade var mi bakalim demeyi ihmal etmiyor lara:)

Evren dedi ki...

Burada hiç parade olmuyor. Ya da ben bilmiyorum... Downtown'da mı yapılıyor bu parade'ler, yoksa özel bir mekanı mı var?

Bezen Hindistan dedi ki...

eskiden daha cok yapiliyordu, krizden sonra iyice azaldi, bazi townlar hic yapmaz oldu. belki sizinkiler de yapmiyordur artik. bu yil memorail day ve st. patrick's day'de parade oldu mesela burada. ben bizim ve yakinlardaki townlarin web sayfalarina gidip bakiyorum boyle gunlerde birsey var mi diye. varsa saati ve nerelerden gececekleri orada yaziyor. lara bando gecisini izlemeyi seviyor, kacirmamaya calisiyorum o yuzden.

Bezen Hindistan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.