Salı, Kasım 29, 2011

Hani bir fil vardi ya fil...

Lara PS3 kullanmayi iyice ogrendi. PS3'de Netflix uygulamasi var. Onun uzerinden cizgi filmlerini izliyor. Once  Dora, sonra Diego ve en son da The Backyardigans'in tum sezonlarini izledi. Her biri yaklasik 24dk. dolayisiyla aksam genelde bir en cok iki tane izlemesine izin var.

Arada bir yeni cizgi filmleri de deniyor ama hala bu ucu ama en cok da The backyardigans'i seviyor. Bugun eve geldik bana dondu ve hizli hizli....

"Baba, baba, hani ben bir Dora ve Diego izlemistim. Bir elephant (fil) vardi. Bir de "mean magician" (kotu buyucu), Afrika, Afrika..."

Ben tabii alik alik bakiyorum Lara'nin yuzune cunku neresinden baksan 150 bolum filan var Dora ve Diego'da ve ben onunla hepsini izlemedim. Bizim ki cok heyecanli, Turkce, Ingilizce karisik devam ediyor:

"Baba, mean magician turned elephants into rock! Ama hatirlamiyorum o Dora'miydi, yoksa Diego'muydu. Ben 3.5 yasindaydim..."

Hangisi oldugunu da hatirlamiyor. Dora'nin kimi bolumlerinde Diego, Diego'nun kimi bolumlerinde de Dora var.

"Kizim, baska bir bolum izlesen, bilmiyorum ki hangi bolum" demem para etmiyor tabii, dudaklar buzuluyor hemen, agladi aglayacak titrek bir sesle "ama ben onu istiyovum" diyor. Gel cik isin icinden...

Velhasil baba'ya dusen ogrendigi keywordlerle Google'dan taramak. Biraz sonra Amazon'da Diego'nun Lara'nin tanimina uyan bir bolumune denk geliyorum "Diego's African Safari", ancak orda 6. sezon 1. bolum diyor.

Ancak Netflix'de sadece 4 sezon var. Wikipedia'dan Diego'nun bolumlerini tariyorum, 5 sezon var. Isin ilginci "Diego's African Safari" orda da var ama 2. sezon'da. Netflix'e tekrar bakiyorum ve teker teker 2. sezonun bolum basliklarina bakiyorum derken 19.ve son bolumun basligi tutuyor.

Bizim ki bir mutlu bir mutlu! Bolumu yeniden izlerken bir heyecan bir heyecan, hop oturup hop kalkti.  Surda telefonla cektigim 20-30 sn.lik bir kesit var endisesini yuzune yansitan :)


4 yorum:

Evren dedi ki...

Hahaha :) Cok tatli, bayildim ifadelere :)) 3,5 yasinda oldugunu da hatirliyor yani, bravo! :)

Adil Hindistan dedi ki...

Hafizasi bizi sasirtiyor. Ornegin aksam almaya gittigimde sordugum "Kizim, ne oynadiniz bugun?" gibi sorularin coguna "Bilmiyovum" seklinde cevapliyor.

Ote yandan, gecende bir restorana gittik. Siparislerimizi bekliyoruz. Bizim ki teker teker bana daha once hangi masada kimlerle oturdugumuzu saydi ki uzerinden rahat bir 6 ay filan gecmistir saydigi seylerin.

Evren dedi ki...

Evet ya, hafiza olayi inanilmaz. Bizde de benzer seyler yasaniyor, sasirip kaliyoruz. Fil hafizali bunlar :) Okul icin de aynen, o sekilde, sordugumuzda hic cevap vermiyor. Ama daha spesifik sorular sorunca, 'lunch'ta tek tek kimin ne yedigine kadar anlatabiliyor. Tabii sonra basliyor, bana da Elinor'unki gibi cikolata koyar misin diye... Soran bin pisman durumlari yani :P

Berceste dedi ki...

Cilginsiniz siz :) Hanginiz daha cilgin bilemedim :)