Cumartesi, Şubat 05, 2005

Gecmis zaman...

Biraz once astigim "Karakista bir kardelen" in yazari Ugur Ersoy Hoca'dan ders almisligim vardir ama herkes Ugur hocadan ders almak istedigi icin bizim sinifa gelirdi ven de dara gelemeyen bir adam oldugumdan section degistirip Ugur Polat hoca'nin dersine girmeye baslamistim. Sene...1990-1991.

Yan tarafta millet ust uste Ugur Hoca'yi dinlerken, koca sinifta 3 kisi idik. Iyi oldu, Ugur hoca ile arkadas olduk. Genc ve iyi bir hocaydi. Sevimli bir adamdir.

Hayat bir garip. 3 kisilik siniftakilerden biri Yusuf Ziya Kandemir idi. 4 aylik somester'da birbirimize 4 kere fisilti ile Merhaba demisligimiz ya vardir ya da yoktur. Ziya cok konusmazdi. Daha sonra mezun olup 1993 Eylul'unde Suudi Arabistan'da giderken ucakta 3 kisi idik. Biri zaten yurttan arkadasim olan Ugur Yigit idi. Digeri ize Yusuf Ziya! Benim zevzekligim ile Ziya'nin suskunlugu birbirini dengeliyordu :)

Ugur Jubail'deki santiyeye gonderldi, ben Ziya ile A.D.A (Arriyadh Development Authoriy) santiyesinde, baskent Riyadh'ta kaldim. Dedim ya hayat ilginc tesaduflerle dolu. Bu is icin Yuksel Insaat'la gorusup pasaport islemlerimizi yaptirirken Fatih Onde ile tanistim. Biz okuldan yeni cikmis yetmeler idik, O ise tecrubeli idi yurtdisi konusunda. Pakistan'da okumustu okulu. Muhabbet ederken bilgisayarimi gotursem mi diye sormustum. Fatih Onde bu konusmayi hatirlamis, Merkez'de calisirken bilgisayardan anlayan biri lazim oldugunda adimi vermis. 1.5 ay sonra beni merkeze aldilar. Insaattan bilgisayara gecisim de boyle basladi.

Hiç yorum yok: