Salı, Kasım 07, 2006

Geldimm


Yazacak o kadar cok sey birikti ki nereden baslasam acep. Blogu da cok ihmal ettim farkindayim ama hiiiic vaktim olmadi. Bakalim neler yapmisiz su son iki hafta. Yemek fasillarinin cogunu pas gececegim. Sevgili Tijen'le bulustuk, onu bile yazamadim oturup da. Bir oglen yemege ciktik beraber. Isyerimin bir ust sokaginda kucuk bir Japon lokantasi var, bizim favori sushicimiz orasi. Kucuk ama cok temiz ve sevimli bir yer. O kadar kosturmanin arasinda bana da vakit ayirdigin icin cok tesekkur ederim Tijencim, tatilde kisitli zamana cok sey sigdirmaya calismak ne zordur bilirim, hediyelerin icin ayrica tesekkurler:) Bir dahaki sefere New Jersey'e de bekliyorum ama. Sanki babaminmis gibi ovup ovup bitiremedigim, vakit varsa gelenleri mutlaka goturdugum Mohonk ormanini gostermem lazim mesela:)

Isyerindeki ekibimi Ali Baba'ya goturdum. Bu yaz tatilinde Istanbul'a ve Kemer'e giden Joseph ve Mike disindakilerin ilk Turk yemegi denemesi oldu bu. Joseph ve Mike Istanbula asik olmus durumdalar, ucumuz her biraraya geldigimizde mutlaka laf aciliyor o tatilden. Yine gitmek bu sefer en az 3 haftaligina gitmek ve 2 haftasini Istanbulda gecirmek istiyorlar. Gitmeden once sever miyiz ki gitmesek mi ki diye diye defalarca karar degistirdikleri icin bu hallerine cok guluyorum. Genel olarak sevdiler yemekleri, Efes Pilsen ayrica tam not aldi biraseverlerden. Caciga ve yemek yaninda gelen yogurda pek anlam veremediler ama onu da cozuyoruz yavas yavas. Yogurt burada genelde meyveli olarak satildigi ve tatli niyetine yendigi icin onu tuzlu olarak ya da bazi yemeklerin ustune dokulup yenilecek birsey olarak hayal etmeleri cok kolay olmuyor haliyle:) Kabak dolmasinin ustune yogurt koydugum andaki yuz ifadelerini gormenizi isterdim:)) Sirada meze ve raki aksami var, raki denemek istiyorlarmis.

Cafe Matisse'den bahsetmem lazim mutlaka. Elif ve Simon kesfettiler burayi once, cok begenmisler bize de soylediler sagolsunlar. Onlara da NJ disindan bir arkadaslari soylemis sanirim:) Zagat tarafindan Amerika'nin en iyi restaurantlarindan biri secilmis Cafe Matisse. Yeri nerede dersiniz...Rutherford'da! Burnumuzun dibinde neler var haberimiz yok. Millet eyalet disindan biliyor biz ayni kasabadayiz ruhumuz duymuyor. Dort dortluk bir yer. Arka tarafta agaclar ve minik havuzlar icinde guzel bir bahcesi var ama hava soguk oldugu icin bahce kapaliydi. Buraya bir de yazin gelmek sart oldu, cigerci onu kedileri gibi yapistim kaldim cama bahceye bakacagim diye. Garsonlar cok ilgili ama asla rahatsiz edici degil, size kendinizi cok ozel hissettiriyorlar. Dekor cok guzel, yemeklerse olaganustu. Cok keyifli zaman gecirdik, her dakikasindan her lokmasindan cok zevk aldik. Bizim top restaurant listemize de yerlesiverdi hemen.

3 yorum:

Berceste dedi ki...

Ben fotograflari goremiyorum :( Bir bolumu var, bir bolumu yok olmuslar :(

Adil Hindistan dedi ki...

Valla ben de goremiyorum ama resimler orda. Demek ki blogger server larinda sorun var.

Adsız dedi ki...

nereye gitsem yemek var allam yaaa