Pazartesi, Kasım 13, 2006

YE # 16 Patates - Patatesli Pay


Bu ayin evsahibi sevgili Evren ve konumuz patates. Patatesi cok severim ben. Gerci bir ara dusuk karbonhidratli seyler yiyecegiz diye iyice dislamistik biz patatesi ama simdilerde yine yemeklerimize giriyor. Sadece artik eskisi kadar cok kizartmasini yapmiyoruz. Gelelim tarifimize. Belli bir adi yok aslinda bu tarifin. Patatesli Pay diyorum ben ama tam pay da degil aslinda. Patatesli tuzlu kek de denebilir sanki. Neyse siz ne istiyorsaniz onu diyin:) Fazla vaktinizin olmadigi zamanlar icin kurtarici bu tarif, hazirlamasi cooook kolay cok da lezzetli.

Malzemeler

  • 1/2 cay bardagi yag
  • 1 bardak yogurt
  • 3 yumurta
  • 1 cay kasigi tuz
  • 1 cay kasigi kabartma tozu
  • 1 bardak un
  • 2 patates - cig olacak
  • 1/2 paket sucuk veya salam veya sosis
Yapilisi

Patatesleri (cig olacak) cok kucuk kupler seklinde kesin. Tavla zarindan biraz daha kucuk olsun mumkunse. Sucuk/salam/sosisi de kucuk parcalar halinde kesin, patatesler kadar kucuk kesilmesi gerekmiyor onlarin. Tum malzemeyi karistirip yaglanmis firin kabinda 180 derecede 40 dakika ya da uzeri kizarana kadar pisirin. Kahvaltiya ve cayin yanina cok guzel gidiyor. Icinde patates oldugunu da genelde kimse anlamiyor:)

7 yorum:

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Ellerinize saglik. Stuttgart´tan sevgilerimle Sonia...

Selena dedi ki...

Bezen'im, gecen bir arkadasim kizartmadan patates kizartmasi yapti. nasil mi? bildigimiz dondurulmus patates dilimlerini (ince uzun olanlar, elma dilim degil) aynen buzluktan cikardigi gibi yagli kagidin uzerine dokup firina verdi. yarim saat sonra aynen kizarmis gibi citir citir patatesler onumuzdeydi, inanamadim. tavsiye ederim.

Tijen dedi ki...

bezen'cigim etkinlik sayesinde sesini duyduguma çok sevindim. ben tabii katilamadim is güç derken ama bu sayede yeni blog'lar tanimis oluyorum hosuma gidiyor..
tijen

Berceste dedi ki...

Ellerine saglik Bezencigim, benim cok sevdigim bir tarifi yapmissin,harika gorunuyor.
Annem bir de misir unu - un karisimlisini havucla birlikte yapiyor. Sogan ve salam / sosis'i cikartip havuc eklemece ; un +misir ununu da yari yariya koymaca... Yummyyy!!!

Bezen Hindistan dedi ki...

Tesekkur ederim Sonia:)

Selenim cok iyi bir fikir o. Patates kizartmasini ozledimdi de, onu deneyebilirim.

Tijencim mucverini gordum ben de bugun, cok guzel gorunuyor. Ben artik tum mucver turevi seyleri firinda yapiyorum, kolayima geliyor:)

Annenin tarifi de cok degisik gorunuyor. Sogani ckarip demissin sogan yok bu tarifte patatesi mi cikaracagim?

Berceste dedi ki...

Bir yandan yorum yazip diger yandan laf yetistirirsem olacagi budur :P Tabii ki cikartmayacaksin patatesi!
Ikinci bir versiyon da havuc yerine sogan konularak yapiliyor, onda da misir unu olmuyor, onunla karismis yazarken.Ozur!

brunette44 dedi ki...

ben daha önce çok yapmştm bunu ama sucuk,salam gbi şeyler koymadm,umarım güzel olur