Salı, Haziran 19, 2007

Sevd'm ve Turk Tarihi hakkinda bir yazi

Su digg.com ne guzel bir dusunce, keske Turkce'si olsa diyordum. Bizim komsu, Murat Kilic, benim gibi biri yapsada kullansak dememis, oturmus ugrasmis, sevdm.com'u cikartmis ortaya.

Digg mantigiyla calisiyor. Guc kullanicilarda. 2 tusa basip bir kullanici adi yaratiyorsunuz, sonra hosunuza giden, baskalarinin da ilgisini cekebilecek yazi linklerini siteye geciyorsunuz. Diger kullanicilar begenirse 'sevdm', begenmezlerse 'batir' tusuna basiyor. En cok oy alanlar en on sayfada yer aliyor.

Bugun soyle guzel bir yazi gordum:
Efsaneler küçük bir parçasıyla gerçek, büyük parçasıyla hayaldir. Eski Türkler, dişi bir kurdun oğulları ve kızları olarak doğduklarına inanmıştı. Kolsuz ve bacaksız kalan tek bir oğulun çoğalmasıyla. Demir bir dağın ardına saklanıp kalabalıklaşmasıyla. Sonra o dağı eritip çıkmasıyla. Atlas dergisi, Hun, Göktürk, hatta Moğolların türeyiş efsanelerinde geçen demir dağı aradı. Temir Tav adıyla bir kasabayı, Altay Dağları'nın kuzey yüzünde buldu. Ergenekon efsanesinin coğrafyasında yaşayan demirci Türk halkı Şorlarla tanıştı...

Devami: http://www.kesfetmekicinbak.com/kultur/tarih/03355/

Hiç yorum yok: