Perşembe, Haziran 14, 2007

GS 2007 Ikinci ceyrek sonuclari


2007 Mart'inda Goldman'in gelirlerinin yeni bir rekora ulastigini yazmistim. Bugun sabah sirkete geldigimizde, 2.ceyrek sonuclarini ogrendik:


Net kazanc: 10.18 milyar dolar, Net kar: 2.33 milyar dolar. Gecen ceyrege gore rakamlar biraz dusmus ama hala 2 yildir suregelen yuksek karlilik devam ediyor. Hatta bugun New York Times, Reuters'a dayanarak gectigi haberde "Karlilik ve Piyasa degeri acisindan Dunyanin en buyuk yatirim bankasi" seklinde bahsediyordu Goldman'dan.

CEO Lloyd C. Blankfein, "su anki belirsiz piyasa ortaminda bu rakamlar olaganustu" diyordu sabahki mesajinda. Amerikan piyasalari eski cosmuslugunu birakti ama Irak savasinin basladigi gunlerden beri cosan borsa artik duruldu. Kazanclar cok artti ve artik bir durgunluk/asagiya gidis beklentisi var havada...
Ancak, pek cok sektorde konsolidasyonlar goze carpiyor. Ust uste rekor kazanclar elde eden sirketler kazandiklari parayi rakiplerini satin alarak, birlesmeye gidip buyuyerek kullaniyorlar. O piyasa hareketli ve finans firmalari da hala oralardan ekmek yiyor gibi geliyor bana.
Son yazimda GS hissesi 210$ da idi.Gecen carsamba 233$'i gordu ama bugun 7$ kaybetti ve 226$ civarinda. Borsanin gunluk oynamalarina, borsa uzmanlari her zaman bir cevap bulabiliyorlar :) Mesela bugunku dususun niyesi icin bir aciklama var surda.
Neyse araya is guc giriyor, simdi post etmezsem kalacak bu yazida....

Hiç yorum yok: