Çarşamba, Eylül 26, 2007

Haftasonu ve Baby Shower

Bir suru sey oluyor, ben totomu kaldirip da yazana kadar guncelligi geciyor, gecti artik kalsin diyorum, oyle diye diye gunler geciyor:) Hareketli, guzel bir hafta ve haftasonu gecirdik. Haftanin hukmu gecti artik haftasonunu anlatalim:) Cumartesi Berna, Baran ve Balkir barbekuye geleceklerdi. Yaz havasi yasiyoruz su gunlerde, bugun 87F (28C) mesela disarisi. Haftasonu da piril piril olacakti hava guya. Cumartesi sabah uyandik ki her taraf bulut. Olsun, ogleden sonra acar dedik aldirmadik, yagmur yagmayacak buyurmustu meteoroloji ne de olsa. Oglene kalmadan saganak yagmur basladi. Ama bugun yagmur yoktuuu diye soylenerek yaklasik 2 saat boyunca hizla yagan yagmuru izledik. Bir yandan mangal icin hazirlik yapiyoruz bir yandan da yagmur dursun, durur di mi, durur durur diye gozunun icine bakiyoruz. Neyse ki durdu sonunda. Disarisi sicak oldugu icin gunesin acmasi pek umrumda degildi, tekrar yagmasin yeterdi.

Zaten tersimden kalkmisim sabah, bir de yagmur tuz biber oldu ustune. Gece cok sik uyandim. Geceleri birkac kez uyaniyorum aslinda, o normal oldu artik, derdim tekrar uyuyamamak oldu. 4.30da bir uyandim cin gibiyim. 6.30a kadar oturdum, sonra da 8.30a kadar boluk porcuk zorla uyuma denemelerim oldu, acaip sinirliydim o yuzden sabah yeteeerr diyip kalktigimda. Arabanin inspection'i gecmis, gidip onu halledecektik sabah. Once cikar kahvalti eder, ordan gider arabayi halleder ordan da ugramamiz gereken birkac yere daha ugrayip eve doner mangal icin hazirlaniriz diyorduk. Bu arada saat 9'da temizlikcilerin gelmesi gerekiyordu. 3 kisi gelip 1.5 saat kalip gittikleri icin planlarimiza engel olmuyorlar genelde. Onlari tercih etmemizin tek sebebi de bu. Saat 10'da hala yoklardi ortada, yanlis hesapladim herhalde gelecek hafta gelecekler diye dusunup ustunde durmadim. 10.30da evden cikmayi planlamisim bir de. 10.15'de kapi caldi, bunlar. Bunlari kapida 1 saatten fazla gecikmis ama hicbirsey yokmus gibi gulumserken gorunce aportta bekleyen sinirime gun dogdu. Actim agzimi yumdum gozumu. Geri gonderiyordum, ama haftaya gelemezlermis, ev de 2 hafta daha bekleyecek durumda degildi, bir de kizim hastaydi diyince peki gelin dedim gonulsuzce. Kizi hasta olabilir cidden ama telefon denen birsey var di mi, ara soyle erteleriz ikimize de uyacak bir saate ya da baska bir gune. Bir sonraki sefere tam 9'da kapida olacaklar sanirim, oyle diye diye gittiler mesaj alindi herhalde. Benim plan yatti tabi sayelerinde. Kahvaltiyi alip 1-2 yere ugrayabildik sadece.

Ogleden sonraya sakinlesmistim iyice, Adil alttan girip ustten cikip bir sekilde guldurmeyi basariyor beni boyle oldugum zamanlarda. Arkadaslarimiz geldiginde keyfim yerindeydi yeniden. Uzuuun bir yemek yedik, hatta paso yedik de denebilir. Koltuklarda yayilarak muhabbet faslinin ardindan cekismeli Wii karsilasmalari basladi. Ben gece 2'de pes edip yatmaya giderken maclar son hiz devam ediyordu. O kadar raket sallamaya sabah (oglene dogru hatta:))) bir miktar kol agirisi ile uyandilar tabi:) Bu sefer disarida oturmayacagiz ya piril pirildi disarisi. Gule oynaya kahvaltimizi ettik hep beraber. O gun Eda'ya kahve icmeye gidecektim, Berna da katildi biz oraya yollandik, erkekler de basket oynama planlari yapiyorlardi.

Megersem kahvenin altinda baska seyler varmis da haberim yokmus. Bana baby shower duzenlemis canim arkadaslarim. Son ana kadar hicbirsey farketmedim hakkaten, surpriz oldu. Berna da hicbirsey caktirmadi, e burdayim madem hadi gelip Eda'yi da goreyim diye geldi benimle:) Hani biliyor insan bir ara boyle bir organizasyon olacagini ama bana hala doguma aylar varmis gibi geldiginden daha cok erken canim diye bakiyordum. Oysa 6 hafta kalmis sunun surasinda. Cok mutlu ettiler, cok duygulandirdilar beni, cok tesekkur ediyorum burdan hepsine. Biz hala alisveris moduna falan girmedigimiz icin henuz cop almadik nutmege, sayelerinde birkac esyasi var artik cocugun:) Balcasim cok guzel bebek kurabiyeleri yapmis, shower pastami da o yapmis. Asti hatun, he desin hemen pastane acabiliriz ona. Pasta o kadar guzel gorunuyordu ki nasil kestim nasil kiydim o guzelim seye bilemiyorum, elim zor gitti valla. Hayatimda oldugunuz icin cok sansliyim, Tekrar tesekkurler kizlar.

10 yorum:

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

canim arkadasim, orada olamadigim icin cok uzuldum. ama iyi ki var gercekten oradaki dostlarin, sana iyi bakiyorlar:)
az kaldi, dayan bakalim. guzel kizini kucagina verince doktorlar emin ol tum bunlara degdi diyecek-mis-sin:) diyenlerin yalancisiyim:)operim yanaklarindan..

Selim Karakaya dedi ki...

Bezencim, sonunda hamile olduguna inandiracak bir fotograf cikti ortaya:) Dogruymus:)
Bir sonraki yazin da muhtemelen cocuk 1 yasina geldiginde olur artik!... bize haberler ve arada...

Selena dedi ki...

Bezeniiim,
severim ben senin o koca göbeğini. Valla ben de çok kıskandım ve orda olmak istedim ne yalan diyim:)
operim hepinizin yanacıklarından:)

DREAMER Elif GÜNEŞ dedi ki...

merhaba,
blogunuza new jersey de yasayan ve yemek pisirmeye merakli kişiler bulabilir miyim diye ararken geldim.
Kings supermarketlerinin bir uygulamasi var cooking studio adinda.yemek pisirme dersleri markette veriliyor.Acaba siz hic rastladiniz mi/katildiniz mi bu turden bir etkinlige?Eger gorduyseniz bilgi verebilirseniz cok cok sevinirim.Ucretsiz etkinlik var mi,mutfak konsepti nasil hazirlanmis vb...

Ayrica bebeginiz icin sizi ve esinizi tebrik ediyorum.Hayirlisiyla ,saglikli bir sekilde bebeginize kavusmanizi dilerim.Gercekten dunyadaki en keyifli bir o kadar da zahmetli bir kimlik anne/baba olmak.

Selamlar ve sevgiler,

Elif

New York Muhtari dedi ki...

Bezen ben de bu aralar bir baby shower furyasina dalmis gidiyorum, bir kac arkadasim seninle ayni zamanda dogum yapacaklar, o yuzden gizli , sakli , onlari uzmeden, kizdirmadan, caktirmadan parti yapacagiz diye ne oyunlar oyunuyoruz. Senin yazini okuyunca yokmus aslinda birbirimizden farkimiz dedim..

ne hos bir surpriz olmustur sana...

Az kalmis bu arada, insallah en kolay sekilde atlatirsin...

Simdiden tebrikler..

Bezen Hindistan dedi ki...

dilayracim, selcim ve selenim gobek oyle boyle degil valla, isyerindekiler ikiz olmadigina emin misin hoho diye dalga geciyorlar. valla burda olsaydiniz keske, beraber gulerdik buna:)

merhaba Elif, blogumuza hosgeldin. ben Kings supermarketlerini bilmiyorum, yorumunu okuduktan sonra webden baktim da benim oturdugum bolgelerde olmamis hic. ben bir ara gidebilecegim uzakliklarda boyle kurslari arastirmistim bayagi. ucretsiz kurs hic bulamadim. sadece demonstrasyon olanlar nispeten ucuz oluyor ama hands-on denen yapim asamasina birebir dahil olunan kurslar bence gayet pahali. Michaels gibi arts & crafts dukkanlarinin kek dekorasyonuna yonelik kurslari var ilgini cekerse. fazla kapsamli degil bu kurslar, cok tatmin edici olmuyor ama cok ucuz, temel birkac sey ogretiyorlar iste. sen de new jersey'de mi oturuyorsun? bebekle ilgili dileklerine ayrica tesekkur ederim. sevgiler.

cok tesekkurler muhtar. caktirmadan, gercekten surpriz baby showerlar yapmak zor oluyor gercekten, taklalar atiyor insan. ben mesela shower sahibine de yiyecek birseyler hazirlatma taraftariyim, kendi showerina yiyecek goturmen bekleyecegin birsey olmayacagi icin herhalde tahmin etmez o zaman diye dusunuyorum:))

AycA dedi ki...

yahu şu babay showerı bi bana yapmadılar :(( çok kıskanıyorum böyle olduğunda.. göbecik büyümüş Bezencim :) süpersin...

AycA dedi ki...

baby shower yani:P

Burcu Özdoğan dedi ki...

Bebeğinizi en sağlıklı şekilde dünyaya getirmenizi dilerim...

Bezen Hindistan dedi ki...

aycacim, turkiye'de boyle birsey yoktu ben oralardayken, hediyeler bebek dogduktan sonra gelirdi hep. baby ve bridal shower olayini burda gordum ben. yurtdisinda cok yaygin ama turkiyede hala yok herhalde, ondan yapmak akillarina gelmemistir herhalde dye dusunuyorum.

iyi dileklerin icin cok sagol burcukusu:)