Pazartesi, Ekim 22, 2007

Hafta no 38

Havalar hala super. Boyle surekli bahar tadinda havasi olan bir yerde yasamak istiyorum ben. Carsamdaban itibaren serin ve yagisli hava geliyormus ne yazik ki. Neyse bu kadar uzun surmesi de gayet iyiydi. Cuma aksami kizlar disari ciktik. Chelsea'deki Vietnam bar/lokantasi Safran'a gittik once. Kek ben fotograf makinami evde unuttugum icin birbirinden guzel yemeklerin fotografini cekemedim. Mekan gayet guzeldi. Los isikli, sevimli bir yer, guleryuzlu garsonlar, tertemiz hos kokulu tuvaletler...Tam not verdim ben. Bayagi oturup muhabbet ettik orda. Ana plan ordan cikinca cok yakinda olan ve gece gec saate kadar acik olan Rubin muzesine gidip Bon: A Magic Word sergisini gezmekti. Ama hava o kadar guzeldi ki kapali bir yere girmek cok ayip olacakti. Onun uzerine Meat Packing District'e gidip orda yuruyus yaptik. Oranin arnavut kaldirimli sokaklari cok hosuma gidiyor. Biz Elif'le tatli sayiklamakta oldugumuz icin guzel tatli yiyebilecegimiz bir yer araniyorduk bir yandan da. Sonunda bu yaz acilan ve acildigindan beri kapisinda kuyrugun eksik olmadigini ogrendigimiz Pinkberry'e gidip frozen yogurt yemeye karar verdik. Tatlilarimizi alip Kyoko'lara gittik. Yesim'in de orda olmasi hos bir surpriz oldu. Becerikli arkadasimiz Numan pek guzel martiniler hazirladi gruba, ben gene baktim:( Sikildim ben bu bakma isinden artik, icmek istiyorum yaa. Emzirme donemi de bittiginde bir birayla sarhos olacak kadar alkol-free olmus olacak sanirim bunyem:))

Cumartesi gunu annemler geldi Turkiyeden. Sabahtan Turk televizyonu baglattik eve, burda olduklari sure icinde sikilmasinlar diye. Ilkay ve Sibelle ayni ucakta geliyorlardi. Ucakta tanidik birilerinin olmasi ozellikle annemin ucak korkusunu bastirmasi acisindan cok iyi oldu. Formlarin doldurulmasi ve iniste gumrukten gecis asamasinda da cok yardimci oldular bizimkilere sagolsunlar. Ilkaylarin bavullarini da bizim arabaya koymayi dusunuyorduk ama annemler 4 bavul ve 2 carry-on'la geleceklerini soyleyince bir b plani bulmak gerekti. Bagajimiz gayet genis ama bu onu da asiyor biraz:) Muratlarin ikinci arabasini da alip havaalanina 2 araba gittik. Adil onume dustukce korna calip selektor yapip onu taciz ettim, bayagi eglenerek geldik havaalanina. Biz biraz gec kaldigimiz icin gittigimizde coktan cikmis ve agac olmus olacaklarini dusunuyorduk. Ucak vaktinde gelmesine ragmen alan trafigi yogun oldugu icin kapiya yanasamamis uzun sure. Biz gittikten 45-50 dakika sonra cikabildiler ancak, agac olan biz olduk:) Ikinci arabayi Ilkaylara verip eve geldik. Cok yorulmuslar, yemekten sonra hemen sizdi bizimkiler, evi bile gezemediler.

Pazar gunu gayet tembel bir gun oldu. Adil ve Haydar nutmegin yatagini ve alt degistirme masasini kurdular. Dune kadar cocuk biliyor da gelmiyor, bunlar daha yatagimi kurmadilar simdi gelsem nasil olsa biraktigin yerde kaliyorum diye kimbilir nerde yatirirlar falan diyordur diye dalga geciyorduk:) Sonrasinda gec ve uzun bir kahvalti yaptik. Balkir ve Minalar geldi ogleden sonra. Maya 9.5 aylik oldu, yurumeye basladigi anda kendisini kimsenin tutamayaginin sinyallerini cok acik olarak verdi dun:) Emekleyerek de gayet hizli ve sessiz gidiyor bir yerden bir yere.

Bugun cevreyi kesfedecek bizimkiler, ben ise gelmeye devam ediyorum. Hic doguracakmis gibi hissetmiyorum kendimi. Nutmeg cephesinde bir degisiklik yok. Hala basi dik oturuyor. Asagi inmediginden su son haftalar icin hep soylenen yurume zorlugum falan yok (thank God), hopbidi hopbidi gezmeye devam ediyorum. Gecen hafta doktora gittigimde doktor dondurmeyi deneyebilecegimizi soyledi. Ilk bebeklerin zorla dondurulme oranlarinin cok dusuk oldugunu da ekledi. Bu konuda birkac sey okumustum, onun soyledikleri de ayni dogrultudaydi. Dondurmeyi deneme islemini hastanede yapiyorlar. Bir sorun cikarsa, bebek rahatsiz olursa acil sezaryan yapmak gerekiyormus cunku. Bunu deneyeceksek 37. haftada, yani o hafta (gecen hafta icin) yapmamiz lazim dedi. 4-5 cocuk dusunuyorsam mutlaka denemeliymisiz ama 1-2 cocuk dusunuyorsan sezaryan kotu bir sey degil dedi. Nutmeg oturan boga modundayken tek alternatifimiz o zaten. Bu hafta dogum yapmaya hiiiiic hazir degilim almayayim dedim, fazla erken. Nasil istiyorsa oyle gelsin. Iki hafta sonra daha hazir olmayacagim ama olsun, gecen hafta da cok erkendi canim. O zaman 39. hafta icin hastaneden randevu alacagiz dedi. Niye 40'i beklemiyoruz dedim, o arada olur da dogum baslarsa isler daha zorlasirmis ondanmis. 39. hafta dedigi gelecek hafta oluyor. Cok az zaman kaldigi icin gunu, saati secme sansimiz yok, hastane hangi gun uygunsa o gun olacak. Bu Carsamba tekrar kontrolum var herhalde o zamana hastaneden bir cevap gelmis olur. Adil pek memnun bu durumdan. Egitimlerde dogum videolarini izledigimizden beri 15-20 saat aci cekmenin neresi normal, o nasil normal dogum diyip duruyordu:) Carsamba gunu son durumu iletirim.

5 yorum:

New York Muhtari dedi ki...

bezen haydi sik disini az kaldi, hayirlisi ile nutmeg inadindan kurtulur, katilir insallah araniza.

yazini okuyunca farkettim ki, bu aralar THY sanirim tum hamile arkadaslarimizin ailelerini getirmekle mesgul. Benim iki arkadasiminda aileleri bu hafta geliyor :-))

Açalya dedi ki...

Merhaba, belki blogumda sordugun sorunun cevabini unutur da bakmazsin diye buraya yaziyorum. Hamileyken insanda kafa kalmiyor cunku hele son haftalarda ;)
Valla rubber ve silicon emziklerin farkini ben de bilmiyorum. Ornegin Dante 2 ay kadar rubber olan hastane emzigini emdi. Sonra ani bir sekilde Avent'in hani su seffaf olan emzikleri var ya, silikon (kapakli bir de) onlara gecis yapti ve 2 aydir mutlu mesut onlari emiyor, gecenlerde o hastane emziklerinin (markasi Soothie ve yeni doganlarin en sevdigi emzik, cunku meme ucunun neredeyse aynisi) 3-6 aylik olanlarini aldim hani tepkisi ne olacak diye, hic emmedi, pirt pirt cikardi agzindan, halbuki bunlarsiz yapamaz, baka emzikleri redderdi...simdi o rubber olan Soothie'lerin kenarlarini dis etlerini kasimak icin kullaniyor. Yani ozetle, o Soothie'ler hayat kurtariyor, Avent'ler ise super, bizimkinin en iyi arkadasi.

Sana kolay ve guzel bir dogum dilerim, saglikla bebegini kucagina al, baska sorun olursa mutlaka yanitlarim, cekinme, halen bilgilerimiz taze :)
Opuyorum, ailen de gelmis, gozun aydin.

Adsız dedi ki...

Merhaba Bezen,
doguma cok az kaldi anladigim kadari ile artik bebekle ilgili alisverisleri tamamliyorsunuz.
Emzikle ilgili benim tercihim silikon olandan yana idi.Ama disler ciktiktan sonra yirtilmalar olabiliyor. Onu da kontrol ederek yenisi ile degistirerek cozduk. Sana internetten biraz bilgi :
Emzigin seciminde ve kullaniminda dikkat edilmesi gerekenler
Kaucuk ya da silikon emzik tercihi yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar: “Emzikler kaucuk ve silikon olmak üzere iki maddeden yapilirlar. Kaucuk dogal bir maddedir, elastik ve dayaniklidir. Ozellikle dis cikartan bebeklerde kaucuk emzik kullanmak uygun olur. Ancak kaucuk emzikler, suyu iclerine emdikleri icin cabuk bozulur. Silikon da silisyumdan üretilir. Silikon emzikler kolay bozulmaz, ancak dis darbelerine karsi dayanikli degillerdir. Bu yuzden silikon emzikler henüz dis cikarmamis bebekler icin daha uygundur.“

Yenidoganlarda silikon, dis cikardiktan sonra ise kaucuk emzik kullanilması gerekiyor. Yenidogan bebekler acisindan silikon emzigin avantajlari söyle siralaniyor:
Silikonun tadi ve kokusu olmadigi icin bebek emzik, anne gögsü veya biberon arasinda kolayca gecis yapabilir.
Silikon emzikler seffaf olduklarindan temizlemesi daha kolaydir.
Silikon cok yumusaktir, puruzsuz yuzeye sahiptir ve isiya karsi direnclidir.
Silikon emzikler buharda steril edilebildikleri gibi kaynatmaya da dayaniklidirlar.
Deniz Rengi

Selena dedi ki...

Bezen'im
ben emzik bilgisi veremeyeceğim. Daha cok geri sayimla ilgileniyorum ben:) Biz de burda merakla bekliyoruz, nerdeyse atlayip gelcem ben de:)
optum kocaman

Bezen Hindistan dedi ki...

sagol muhtarcim. arkadaslarinin dogumlari rahat gecer umarim.

cevabin icin cok tesekkurler acalya. ben ikisinden de edineyim en iyisi:)

verdigin bilgiler cok isime yarayacak deniz, cok tesekkurler. bu bebek kismisi icin dusunulecek ne cok ayrinti var tanrim...

gel sen guselim, nedir yani. tuh bak soylemeseydim keske gelis tarihini, dayanamaz gelirdin belki:)))