Perşembe, Kasım 15, 2007

Dogum Hikayemiz

Ancak oturabildim blogu guncellemek icin. Birkac girisimim oldu daha once de ama her seferinde Lara farkedip hooop nereye hemserim diye geri cagirdigi icin kaldi. Once dogum hikayemizi yazalim degil mi, sirasiyla girsin kayitlara.

Sezaryenin sonrasindan bayagi cekiniyordum ben, iyilesme sureci uzun surecekmis gibi geliyordu. Doktorum olaya iyi tarafindan bakmami, en azindan saatlerce dogum sancisi cektikten sonra sezaryene donmek zorunda kalmayacagimi, vucut cok yorgun olmayacagi icin daha cabuk toparlayacagimi soylemisti. Hastaneye gittigimizde bayagi beklettiler bizi. Benim biri ad soyad biri ad yerine soyad soyadi yerine ad olan iki kaydim varmis, duzeltmek icin ugrastilar bir sure. Sonrasinda doktorun da hadi hadi diye hemsireleri ittirmesiyle ameliyathaneye alindim. Epidural islemi bekledigimden cok daha acisiz oldu. Bazilarinda basagrisi yapiyormus epidural. Hemsire operasyondan once kimde basagrisi olacagi anlasiliyor zaten sende olmaz demisti, hic basagrisi olmadi cidden de sonrasinda. Onume koca bir carsaf gerip Adil'i de ondan sonra iceri aldilar, hicbirsey goremedik. Epidural muhtesem birsey. Sana birseyler yapiliyor farkindasin ama nooluyor hicbirsey anlamiyorsun, hicbirsey hissetmiyorsun. Sag omzum cok agridi islem suresince, ilactanmis. Diyaframla ilgili birseyden kaynaklaniyormus o agri, hatirlamiyorum simdi tam neydi. Bebegi cok cabuk cikardilar, beni toparlamalari daha uzun surdu:)

Dogumun hemen sonrasinda bebegi anneye veriyorlar diye duymustum, bana vermediler. Hos bebek gorecek ve tutacak halim de yoktu zaten. Asiri titreme, mide bulantisi ve bas donmesi ile nakavt olmustum o sira, ilactanmis bunlar da. Tansiyonum yukselmis. Iceri alindigimda mide bulantisi ve bas donmesdi gecmisti ama asiri titreme devam ediyordu, tansiyonum da hala yuksekti. Tansiyon icin monitore bagladilar, usume icin de ustume deniz yatagi gibi cok hafif birsey ortup ona bir hortum taktilar, adi neydi bilmiyorum ama icine sicak hava ufleniyor ve acaip guzel isitiyor, varligiyla yoklugu belli olmayacak kadar da hafif ustelik. Bayildim, eve de almak lazim ondan, kis mis viz gelir valla ondan sonra.

Orada birkac saat gozlem altinda tutulduktan sonra odama cikarildim. NYU'da odalar iki kisilik. Ozel odalar da var ama gecesi 5 yildizli otellerden daha pahali, hic gerek yok. Yer de yokmus zaten, cok talep varmis. Iki kisilik oda, oda arkadasina gore gayet ilginc olabiliyor. Ilk iki gunku oda arkadasimin hic erkek ziyaretcisi olmadi mesela ama yaninda surekli 1-2 hatun vardi ve oda telefonu durmadan caliyordu. Manukyan buyrun diye dalga gecmeye baslamistik bir sure sonra:) Son gun gelen kadinin da bu dogurdugu 11. cocuguymus, dehset icinde acilan agzimi kapatabilmek icin bayagi cabalamam gerekti. Tas catlasa 40 yasindaydi kadin bu arada.

Iyilesme sureci bekledigimden daha cabuk oldu. Ilk gunler yatip kalkmak oldukca zor oluyordu. Ilk iki gun epidural takili oldugu icin nispeten daha az agriliydi, ucuncu gun cikardilar, o zaman iyice hissedilir oldu agri. Yatak yatip kalkiyor ama ona ragmen dogrulmak falan gayet can yakiyordu. Epidural cikinca agri kesici vermeye basladilar. Once en guclusu bu dedikleriyle basladim fakat o da acaip uyku yapiyordu, degme uyku ilacina tas cikarir bence. Ilaci icip emzirme sinifina gittim, ne konusuldugunu hic hatirlamiyorum, gozumu acik tutmayi gecmis kafami dusmeden tutmaya calisiyordum zira. Yarisinda pes edip odama dondum zaten. Bir sonraki ilac saatinde daha az etkili ama en azindan uyku yapmayan ilaca gectim. Insanin emzirirken zaten cok uykusu geliyor. Herkeste oluyor mu bilmiyorum, hormonlarla ilgili birseymis, bir de uyku veren agri kesici ihtiyacim olan en son sey yani.

Sezaryenden sonra gaz cikarincaya kadar kati yiyecek vermiyorlar. Acik renk sivi icilebilirmis sadece. Su, elma suyu gibi meyve sulari, tavuk suyu...bu kadar iste. Bana da ilk iki gun sadece sivi verdiler, hos hic istahim yoktu, sadece su iciyordum. Ucuncu gun doktorlarin biri yemek diye gelen sivilari gorup adam gibi yemek verin bu kiza buyurdu da onume menu gelmeye basladi.

Dogrulmak, kalkmak zor geldigi ve bayagi vaktimi aldigi icin aksamlari Adil ve annemler gittiginde Lara'yi bebek odasina gonderiyordum. Geceleri emzirmek icin arada getirip sonra geri goturuyorlardi, sabah da bizimkiler gelince ancak odaya getirtiyordum, aksama kadar yanimizda kaliyordu. Biri vermeyi biri almayi bilmeyen bir ikilinin emzirme seanslari evlere senlik oluyor haliyle ama mamaya gerek kalmadan tamamladik hastane gunlerimizi yine de. O bebek odasina gidince ben de geceleri arada uyuyabiliyordum boylece.

Dorduncu gun oglene dogru ciktik hastaneden. Dilarasimin gonderdigi pek sevimli tulum cikis kiyafetimiz oldu. Kilosu ve boyu gayet iyiydi dogdugunda ona ragmen tulumun icinde kayboldu bizimki.

9 yorum:

Tijen dedi ki...

Bezen'ciğim,
Her gün seni arayacağım ama ancak akşam olunca aklıma geliyor iyi mi? Yorucu geçiyor günler. Bir yandan da aklım sende. Anladığım kadarıyla alıştınız birbirinize annesi. Mutlu mesut yaşayın dilerim ki.

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

canım benim ya, her yere yazıp duruyorum gerçi, aha yine de yazacağım: "ben bunu yerim yahu!!!" pek şeker birşey bezencim, hani gerçekten kendi bebeğim olsa bu kadar! her akşam 2-3 parti fotolarına bakıyor ve eşe dosta gösteriyorum: ahan da bu bizim yumurcak diye:))kısmet olurda görürüm umuyorum ki seneye..

güzel arkadaşım, anladığım kadarıyla sana biraz sıkıntı vermiş doğum süreci ve sonrası. ama yine de oldukça iyi geçmiş diyeceğim. annemin beni doğururken ki hikayesini hiç unutmam, ama hatırlamak da istemem!! o zaman epidural falan nerdee?? gerçekten de tıp biliminde çağın buluşu bence de.

pembe pamuk helvaya pek yakışmış tulumu, 3,5 kg.lık olmasına rağmen harbi kaybolmuş. seni de o güzel bebeğini de sevgili adil'ciğimi de öpüyorum. bir yastıkta kocayınız efendim 3'ünüz:)

Adsız dedi ki...

Canım,
Tebrik ediyorum. Analı babalı sağlıkla büyüsün inşallah. İlk günler insan aman nasıl büyüyecek diyor ama bebişler ile zaman öyle hızlı geçiyor ki.. Günlerinin tadını çıkart. Kendinize ve bebişe iyi bakın..

Feza

Açalya dedi ki...

İlaçların etkisi bayağı ağır olmuş sende. Olsun, bak atlattınız, nurtopu gibi, tüm ağrılara değecek bir kızınız oldu. Tüm doğum deneyimi birşekilde unutuluyor.
Bu arada o ısıtıcı zımbırtı ne güzelmiş öyle ya! ben çok üşüyük biriyim, ben de isterim ondan eve...

Butterfly dedi ki...

İlk kez bir doğum hikayesi okudum uzun uzun sıkılmadan üstelik, sevgiyle büyütün...

MUTFAKISTAN dedi ki...

masallah allah analı babalı buyutsun cok tatlı cok guzel bebek

Adsız dedi ki...

o kadar sevimli ki maşallah, resmini ilk gördüğümüzde annemle birlikte sevinçten ağladık.

Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Adil abimi de kutluyoruz.

Şimdi çok daha güzel bir aile oldunuz. Darısı bizlerin başına.

kuzen - Ceren Sarıtoprak :)

Ilgaz Gürses dedi ki...

Çok şeker birşey doğurmuşsun sen! Sağlıkla büyüsün inşallah.

New York Muhtari dedi ki...

Bezen cok gecmis olsun ve allah anali babali buyutsun.

Benim arkadaslarimda gecen hafta dogum yapti ([ptesi & carsamba) surekli bebek resimleri geliyor, harika haberler aliyoruz. Senin dogum ile ilgili postunda tam bu haberlerin ustune geldi.

tekrar tebrikler..