Cuma, Ekim 08, 2010

Oktoberfest

Gecen haftasonu evi otel niyetine kullandik desem yeridir. Cuma aksami kizlar gecemiz vardi. Plan: Berrak'in evinde yemek ve film. Eh 5 kiz bir araya gelirse ne olur, bidi bidi muhabbete dalindigindan filmin baslatilmasi neredeyse geceyarisini bulur. Eve varis ve yatis saat 2. Kalk borusu her zamanki saatte ama, minik komutan kati bu konuda:)

Cumartesi once kahvaltiya gittik, sonra bize yarim saat mesafede Oktoberfest duzenleniyormus, oraya gittik. Hava sansimiza cok guzeldi. Festivalse tam bir hayal kirikligi. Ormanlik alan hostu ama son iki gun kovayla bosalircasina yagan yagmurlar yuzunden cogu yer gol olmustu, girilemiyordu. Adille ne birasi icsek, yaa ben icmesem mi acep muhabbetleri yaparken bir baktik ki bira mira yok. Birasiz oktoberfest mi olur yaw. Onu gectim su disinda icecek hicbirsey yok. Yiyecek de oyle. Sadece pamuk seker vardi yiyecek olarak.

Kede ilk pamuk sekerini yedi orada ve daha ilk isiriktan sonra ikinci sekerin pazarligini yapmaya basladi. 8-10 tane de stand var, tum 'festival' bundan ibaret. Cok hayal kirikligina ugradim. Hava cok guzeldi de ormanda gezindik biraz. Arkadaslarimiz geldi, onlarla takildik bir sure de. Kede iyice yoruldugunu dozu gittikce artan bir mizmizlikla ifade etmeye baslayinca bir baktik ki saat neredeyse 3 olmus.

Donus yolunda kede uyudu, transfer edilince mutlaka uyandigi icin arabada biraktik, hatta uzun uyusun diye dolastim arabayla. Uyanir uyanmaz can arkadasi Selin'e gittik. Bayagi oynadilar orada. Kostular bolca. 8'e geliyordu eve geldigimizde. Cani cikmis, hemen odasina cikmak istedi.

Pazar sabahi da hizli bir telefon trafigi ile kahvalti adresi belirlendi. Simitciye gittik bu sefer, Turk kahvaltisi ettik. Sonrasinda digerlerinden ayrilip cocuk muzesine gittik. Laranin dogumgununu bu yil orada yapmaya karar verdik. Hem depoziti yatiralim hem de kede biraz oynasin dedik, 3 saat cikaramadim hatunu oradan. Cok sevdi.

Giderken yolu bilmedigim icin gps'i acmistim. Donusu kacirdim (evet gps'e ragmen:)). Aleti daha dikkatli dinleyeyim diye muzigi kapattim, 'yolu kaybettik annecim gpsi dinlememiz lazim' dedim. O da pur dikkat dinleyip 'dvayv (drive) dedi' 'ton vayt (turn right) dedi' diye her duydugunu tekrar etti bana. Arada 'dondun mu?' diye de sorup emin oldu denileni yaptigimdan. Donerken de cok yorgun olmasina ragmen anayola cikip da ben 'tamam yolu bulduk' diyene kadar ayni sekilde direktif verdi bana arkadan. Ancak ben gps'i kapatinca kaybolmayacagimiza ikna olup uyudu. Uyaninca eve girdik ve nerdeyse aynen geri ciktik Vietnam lokantasinda aksam yemegi icin ekiple bulusmak uzere.

Cocugun gozunde super bir sofor imaji cizmis olmaliyim ki direksiyona ben gecince 'yolu bilmiyovsan baba kullanabiliv' dedi bana:)) Donuste de Alarayla bayagi oynadilar bizde, yine serildi aksam yataga.

Havalar bir acaip. Cumartesi gunu kisa kollularla gezdik, cok guzeldi hava. Pazar gunu bu kadar uzun mu uyuduk, ne zaman kis geldi dedirtecek kadar soguktu.

1 yorum:

MsPiggy dedi ki...

burası da öyle Bezen'im. bir bakıyorsun güneş açmış, bir bakıyorsun ayaz!

bu arada senin imaj yerlerde sürünüyor, sorry:)))