Cuma, Mart 11, 2011

Borsadaki Hizli Dususum

Kazandibine bayiliyor kede. Gecen yaz kazandibi karsisindaki fiyatimizi ogrenmek isteyip sormustuk bir kazandibi mi baba mi, iki kazandibi mi anne mi gibi. Fiyatimizi ogrenmistik: baba 2 ben 3 kazandibi ediyorduk, daha fazla kazandibi onerildiginde gozumuzun yasina bakilmadan satiliyorduk. Dun aksamdan sonra yarim kazandibi bile etmiyor olabilirim:))

Kedenin yemek secmesi beni oldurecek. Sebze yemiyor. Evet klasik biliyorum kac cocuk sever ki sebzeyi. Ama corbasina koyarsin, makarnasina katarsin ne bileyim boregini yaparsin bir sekilde kakalarsin. Hatun corba icmiyor, ne corbasi olursa olsun. Makarna pilav sade ve beyaz olacak. Borek anca ici bossa ve kuruysa makbul. Bazen peynirli borek yiyor ama bazen. Tuzlu kek yapayim diyorum onu da begenmiyor. Et desen lutfen arada bir kofte yiyor. Annneannesi buradayken tavuk yedirebiliyordu, benimle onu da yemiyor. Meyve iki dislesin biraksin. Yogurt sevmiyor, sut sevmiyor. Ne yemek istiyor peki: tatli.

Sabah aksam tatli yiyecekmis hatunum. Oldu! Baska? Dun okuldan geldik cereal diye tutturdu. Cereali da kuru yiyor bu arada. Hani en azindan oyle sut aliyor diye de sevinemiyorum. Yemek yemeden olmaz dedim. Makarna dedi. Sadece makarnayla olmaz biraz da yemek yemen lazim dedim. Yaklasik 17 dakika cigliklar atarak ve arada cereal diye sayiklayarak agladi. Bu surenin cogunda kucagimdaydi. Ben sacini oksadim o agladi. Yemek yemek zorunda degilsin dedim, ama yemek yemeden cereal yok. Istemiyorsan hicbirini yeme. Daha cok bagirarak agladi.

Aglamasi bitince corbayi gosterdi. Pirincli yogurt corbasi alti ustu. 1-2 kasik aldi, gitti suyunu getirdi. 1 kasik corba iciyor ustune su iciyor tadi gitsin diye. 5. kasikta tamam dedi yedim. 5 tatli kasigi ile kurtaramazsin dedim, baska yemek sec. Kerevizi secti. 2-3 kucucuk catal da ondan aldi, arada yarim bardak su icti, surati gorsen ondan magduru yok su hayatta. Ondan da vazgecti, 2-3 havuc tirtikladi, yemis oldu. Verdim cerealini.
Gece de tam yatmis, isiklar sonmeden onceki kitabini okurken baba isten geldi. Onunla kosmaca, donmece falan oynuyorlar firladi tabi yataktan. Sadece 5 dakika dedim cok hiperlesmesin uyku oncesi diye, ondan da pek hoslanmadi. Birkac degerli puan da orada kaybettim. E donmeyi seviyorsun madem atlikarincaya niye binmiyorsun, binsek ya artik diye konusurken babasiyla binecegini onu cok sevdigini soyledi. Bana da 'sen gelme, sen bizi seyvet' dedi:))

Yok yok simdi dusundum de yarim kazandibi bile cok bana:))

2 yorum:

Berceste dedi ki...

Suyu sirf tadi gitsin diye degil, karin doyurmak icin de iciyorlar Bezen! Bizimki oyle yapiyor yani :(

Öykücü dedi ki...

Ben de hiç yemek yemezmişim.Hatta yemezdim kocaman bir kızken de yemezdim hatırlıyorum.Yaklaşık bir litre su içerdim yemeklerle:)İlkokul 3de 19 kiloydum:)

Annem hamileliğinde 9 ay hastanede serumlarla beslenmiş hiç yemek yememiş bu durumu buna bağlıyorlar.Ama her şey üniversiteye başlayana kadar sürdü.Zamanla yeşil fasulyeyi özlediğimi farkettim, sonra bir gün sarmısaklı nohutlu pişirilmiş bir bamya yedim, derken kurufasulye, ıspanak ve şimdi sebzelerin tümünü bayılarak yiyorum.

Ben yemezdim ama annem zorla yedirirdi tabi:)Az yediğim için mümkün mertebe faydalı şeyleri zorla teperdi ağzımıza.Tabi biz Kede kadar özgüvenli falan değildik annem yemezsem masadan kaldırmazdı zaten:))

Ben şimdi zevkle yiyorum Kede de ilerde yer merak etme.