Pazartesi, Mart 07, 2011

Parade = Seker Mi? Artik Evet!

Cumartesi hava pek guzeldi. St. Patrick's Day parade vardi, cok uygun bir hava oldu. Once Andreas'da kahvalti, sonrasinda park, ardindan da parade olarak belirlendi gunun menusu. Butce kisitlamalari vs yuzunden yil icinde duzenlenen parade sayisi da ciddi olarak azaldi. Biz pek seviyoruz halbuki bando gecisini izlemeyi. en son yazin vardi bir tane. Onda da once konusmalar falan derken parade'in baslamasi 1 saati bulmustu, o sicakta cocuklari oyalayacagiz diye canimiz cikmisti. Yine ayni sey olursa diye vazgecmeyi bile dusundum bir ara.

Onlem olarak parkin hemen yanindan ciktik parade alanina, yine konusma vs olursa kaciveririz geri diye. Bu sefer sadece 10 dakikalik gecikmeyle basladi. Kede o arada sokakta dolanan balonculardan birini gozune kestirmis kendine balon secmekle mesguldu, sorun olmadi. Cevre kasaba, ilce vs'lerden de bandolar gelmis, pek guzeldi. Gaydaya bayilirim zaten, saatlerce dinleyebilirim, ben cok memnundum bu durumdan. 1 saatten fazla surdu toren, uzun olmasi iyice hosumuza gitti.


Paradelerde her gecen seker atiyor kenarda izleyen cocuklara. Simdiye kadar bizimkine bunu caktirmamayi basarmistik. Bu sefer de ilk basta neler oldugunu anlamadi. Birseyler atiliyor ve sagda solda izleyen cocuklar atmaca modunda daha yere duserken kapisiyor atilanlari. Bir sure sonra olaya uyandi. O da almak istedi. Git al dedim.

Cok cekingen ya, benim de gelmemi istedi yerden toplamaya. Yok dedim, seker istiyorsan kendin gidip alacaksin. Once gidemedi. Sonra gorduklerini bana donup alsam mi diye sormaya basladi ama o sorana kadar biri kapiyordu zaten. Bakti olmayacak ufaktan hareketlenmeye basladi. Yanimizda 4 cocuklu bir grup vardi, cocuklar isik hiziyla topluyordu sekerleri zaten. Bir ara getirip birkac tane kedeye verdiler, arada 1-2 tane ona da ittirmeye basladilar cok keyiflendi bizimki. Sonra yolun karsisinda gordu nasil olduysa yerde kalmis birkac tane, biraz tereddut ettikten sonra parade'in durdugu ya da ondeki konvoy ilerlesin diye bekledigi anlarda firladi karsiya topladi ganimetleri.

O noktadan sonra parade izlemeyi birakti zaten, olur a kiyida kosede gorulmeyen seker vardir diye yeri incelemeye basladi. Bando gecerken seker atilmadigi icin o sirada yeri kollar, gruplar veya arabalar gecerken hangisi atacak diye onlari gozler oldu. Gordugu her renkli sekerimsi seye kosmaya basladi. Bazilari bos seker kagidi cikti ama olsundu. Pek gururlandi seker buldukca. Yandakiler arada ona dogru ittirmeye devam etti. Cok basarili bir gruptular netekim, sanirim 1 torba dolusu sekerle donduler eve.

Bizimki de performansindan gayet memnun, donduk eve. Gaddar annesinden topladiklarinin hepsini yiyemeyecegini, 2 tanesini secebilecegini ogrendiginde kiyamet koptu tabi. Avaz avaz agladi bir sure. Sonra sakinlesti, bir daha da acilmadi konusu. Bir dahaki sefere parade varmis dedigimde ilk giden kede olacak herhal, hergun gidelim diyip duruyor:))

Hiç yorum yok: