Çarşamba, Mart 16, 2011

Sirk Gelmis Sehrime

Yakinimizdaki gosteri merkezine sirk geldi. Kede palyacolardan hic hoslanmiyor. Ben bu sirke birkac yil once gitmistim ve palyaco ile aciliyordu. Sever mi sevmez mi derken eh sirk yasi geldi artik, bir deneyelim dedik aldik biletleri.

Sabah evden cikarken orada bir tane sirk tatlisi alacagim sana dedim. Pazarlikci hatun hemen '10 tane olmaz mi' dedi. Artik buyukmus, 10 tane yiyebilirmis karni agrimazmis. Sirk tatlisi ne onu bile bilmiyor bu arada ama onemli degil, adinda tatli geciyorsa ve disaridan aliniyorsa guzel birseydir:)

Oyuncak ve tatli standlari daha merkeze girer girmez gozunuze gozunuze sokuluyor Oyuncaklara hic bakmadi bile allahtan akli tatlida ya. Koca bir smores secti kendine. Yerimizi bulduk, oturduk. Bilet alirken ilk sirki oldugunu soylemis iyi gorebilecegi bir yerden bilet rica etmistim. Gisedeki teyze gercekten guzel bir yerden vermisti koltuklarimizi. Altina palto koyma teklifimi kabul etmedi. Buyukmus o gorebiliyormus. On caprazinda oturan kadin biraz gorusunu kapatiyormus gibi geldi bana, kucagimda oturmasini teklif ettim defalarca. Normalde kucagimdan inmeyen cocuk koltugunu terketmedi, kucagima gelmedi.

Palyaco yokmus bu sefer, iyi oldu:) Kede sirke ba-yil-di. Tatlisini 2. yarinin ortalarina kadar acmadi, arada bayrak gibi salladi ama elinden de birakmadi. Patlamis misir vs yerken bile kucagindaydi. Niyeti donuste arabada yemekti ama o kadar da bekleyemedi.

Sirk bitti, salon bosaldi ama biz kalkamadik. Goruntu aynen soyleydi: bizimki koltugunda bagdas kurmus bir yandan patlamis misir yiyor bir yandan da sahnedeki temizlik, dekorlarin kaldirilmasi vs islerini izliyor. Cok ilgisini cekti. Otopark kalabaligi azalir bu sayede diye ben de hic hadi artik demedim, ha arabanin icinde oturup beklemisiz ha burada. Derken salona temizlik gorevlileri girdi ellerinde buyuk cop torbalari ile, biz hala yerimizdeyiz. Sonunda gorevlilerden biri gelip artik cikmamiz gerektigini soyledi de kede ikna oldu gitmeye. Aksam bir gosteri daha oldugunu ogrenince ona da gelmek istedi. Bir daha seyredecekmis...

Hiç yorum yok: