Salı, Mayıs 10, 2011

Kededen

Kedeyle baba eski fotograflara bakmaktalar. Bizim genclik fotolarimiz. Anne kac yasinda burada: 18, baba kac yasinda burada: 20 gibi konusmalar gecmekte aralarinda.

Adil soruyor:
-baba simdi kac yasinda?
- kivk (40)
- anne simdi kac yasinda peki?
- seksen (80)

Al bakalim. Besle buyut...80 desin yasina. Omur boyu tatli yok sana.

-------------

Marketcilik oynuyoruz. Kisin cok seviyordu bu oyunu, sonra unutmus gibiydi simdi yine seviyor. Bir market arabasi ve bilimum oyuncak yiyecegi var. O marketci oluyor biz de 'mujtevi' (musteri). Kredi kartiyla calisiyor yalniz bizimki. Marketinden birsey alinca 'kvedi kavt vev' diye uzatiyor elini. Bizi nakit parayla birsey alirken gormuyor ki, hakli cocuk. Her yerde kredi karti kullaniyoruz. Biraz nakit kullansam fena olmayacak onun yaninda galiba. Para kavrami olusmayacak yoksa garibimin.

--------------

Okul cikislarinda direkt eve gitmiyoruz genelde. Havaya gore mutlaka bir yere ugruyoruz park, kutuphane, kitapci, market gibi. O yuzden atistirmalik ufak birsey goturuyorum yanimda, arabada giderken yiyor. Gecen gun koltuguna oturttum, o sirada atistirmaligini ve suyunu istedi. Yerime gecince verecegim dedim, arkadan one gelene kadar unuttum. Arabayi calistirdigimda atistirmaligi hatirlatti. Unuttum tatlim dedim, durduk, verdim istedigini. Tam yine calistirdim arabayi birkac metre gittik eee suyu unuttun dedi. Ahh, saskinim laracim dedim, yine durduk suyu da teslim ettim arkaya. 'Sen cok saskin biv anne oldun' dedi bana gulerek:)) O bile tescilledi durumumu.

Cumartesi sabah kahvaltiya gitmistik. Ipod'unu benim cantama ativermistim orada. Normalde sabahlari okula giderken arabada ona bakiyor kede. Babaya teslim etmeyi unutmusum. Sabah aradilar, bulamadik sende mi diye. Aaa evde kaldi o dedim. Telefonu kapattiktan sonra 'benim annem cok saskin' diyip durumu Adile ozetlemis kede:) Bacak kadar veledin diline dustum iyi mi:))

1 yorum:

Fatma dedi ki...

Ah bu çocuklar yok mu, büyümüş te küçülmüş hepsi:) Çok tatlı oluyor konuşmaları.