Pazartesi, Haziran 06, 2011

Ilk Disci Son Emzik

Haftasonu ilk kez disciye gitti kede. Her odaya tv koymuslar, genis de bir cizgi film arsivleri var. Dora'ya evet dedi bizimki, onu koydular. Disci genc bir hatun, cocuk discisi zaten, kalplerini kazanmak adina hersey ongorulmus. Cekmeceleri bir acti: minik oyuncak arabalar, sticklerlar, oyuncak gunes gozlukleri, suslenmeyi sevenlere minik ojeler, kolyeler, boncuklar vs...

Kede cok hosnut degildi dislerini sergileyecek olmaktan. Sonrasinda soz verdigim dondurmanin hayaliyle gikini cikarmadan gelmisti buraya kadar. Koltuga oturdu oturmasina ama cok gergindi, beni bir saniye bile birakmadi. Disci once alt dislerini saydi, hemen bir sticker verdi. Sonra ustleri saydi hop bir sticker daha. Sonra hizlica dislerini soyle bir temizledi. Ona itiraz etmedi kede. Yutmasin diye tukuruk cekme aletini soktular hemen arkasindan ve su siktilar agzina. Iste o su fazla geldi bizimkine aglayarak kalkmaya yeltendi. Bir kutu dis macunu ve dis fircasi hediye ettiler hemen, bir daha olmayacak diye sakinlestirip yeniden oturttuk.

Disciyle ilgili kitaplar okumustuk ama ayni sey degil tabi. Aynali zimbirtiyla kontrol edip florur surduler dislerine, islem bitti. Cok cabuk olup bitti hepsi. Florur surulurken yeniden su gelecek diye agzini acmak istemedi kede once, gelmeyecegine garanti verilince acti ama cok sakin degildi o sirada. On disi kirik ya kedenin, x-ray cekmek istedi disci. Ama ben hamileyim diye onunla olamayacaktim x-ray cekilirken, baskasiyla da hayatta yalniz kalmaz orada. Adil cok gec yattigi icin gelmemisti bizimle. X-ray isi hic aklimiza gelmemisti ki. Bir ay sonra sirf onun icin gene gidecegiz.

Curuk yok neyse ki ama emzik tez birakila buyurdu disci. Agiz yapisini bozmaya baslamis. Bebek geldikten sonra hic biraktiramazsiniz simdi yapin dedi. Simdiye kadar buna kalkismamistik cunku parmaga gecerse diye korkuyordum ben. Parmagi hic kontrol edemiyorsun sonucta. Dislerine zarar veriyormus Laracim diye anlattim donuste, emzik perisi gelecek bu gece emzikleri alip sana hediye birakacak dedim. Once cikolata istedi hediye olarak, sonra dondurmaya cevirdi:) O oglen son kez emzikle uyudu, aksam yastigin altina koyduk. Uyuyana kadar elli kere peri nerde, niye gelmedi, neden uyuyunca geliyor diye sordu durdu. O uyuyunca emzikleri alip cope attim.

O kadar kolay olmuyor tabi emzikleri bir yana dunya bir yana olan birinin emzikten vazgecmesi. Pazar oglen emzik diye aglaya aglaya uyudu. Neden emzik alamayacagini anlattigimda iyice bagirarak agliyordu. Aksam yine yastiklarin altinda carsaflarin arasinda emzik aradi, getirsin peri emziklerimi ben abla olmiycam dedi, yine agladi.

Cumartesi havuz sezonunu actik. Hava bir garipti aslinda bir sicak bir serin, ama havuza isitici aldilar, suyu isitiyorlar su donemde. Suyun ici pek guzeldi ilik ilik. Selin de gelince yaklasik 2 saat suda kaldi kankalar, tabi biz de. Bu sure boyunca hic susmadilar. Birbirleriyle konustular, bize orada dur burada dur diye talimatlar verdiler, once ben once sen kavgalarina girdiler, sarki soylediler, kendi kendilerine konustular...agiz kapanmayinca bolca su yuttular tabi:) Eve dondugumuzde hasat olmustu kede. Ogle uykusu icin cok gec oldu artik uyumasin diyordum ama ben dustan cikana kadar sizip kalmisti:)

Pazar gunu sevgili arkadaslarim surpriz baby shower yemegi yaptilar. Hepsine tekrar cok tesekkur ediyorum, cok guzel bir ogleden sonraydi. Kede benimle kalmak isterse diye biraz endiselenmiyormus Adil ama babadan once pek sevdigi Aylinle park sonra tatli teklifi gelince beni daha hizli birakamazdi kede, isik hiziyla satildim:))

Foto: tribute to emzik :)

Hiç yorum yok: