Çarşamba, Haziran 01, 2011

Uzun Hafasonu

Pazartesi Memorial Day olmasinin serefine tatildi, haftasonumuz 3 gundu boylece. Dakikasini bos gecirmedik haliyle. Kistan cikinca zaten bir kabina sigmama modu olur bende, bu sefer bir de bebek gelecegi icin iyice oraya da gidelim bunu da yapalim modundayim. Lara'da da aynisi olmustu bana. 'Nesting' durtusu ugramiyor bana, 'hadi gezelim' modu ayyuka cikiyor:))

Cuma aksami pide partisi ile basladik ise. Gecen hafta inegol kofte partimiz olmustu ama hava cok soguk, yerler islakti iceride yapmak zorunda kalmistik. Bu sefer gayet sicakti, bahceye kurduk masalari. Ayni aksam sitenin on bahcesinde acik hava sinemasi olacakti, plan pideleri yiyip film izlemeye gitmekti. Biz sohbete cocuklar kudurmaya dalinca film kimsenin umrunda olmadi. Saat 10'a dogru kedeyi yatirmaya cikardigimda hala oturuyordu millet.

Cumartesi sabahtan simitciye kahvaltiya gittik yeni tanistigimiz bir ciftle. Oldukca uzun suren bir kahvalti oldu. Ipod sagolsun, uzun oturmamiza cok sorun cikmiyor artik. Ogleden sonra da kede arka bahcede arkadaslariyla oynadi, biz de yine homini girtlak atistirip muhabbet ettik. Uyku saatinde aglayarak girdi iceri hatun.

Pazar gunu cekirdek aile olarak kahvaltiya gittik. Oradan parka gectik, nerdeyse 2 saat parkta takildik. Cok da sicakti hasadi cikti kedenin. Iyi oldu, aksamustu sirke gidecektik ve normalde uyudugu saatte evden cikmamiz gerekecegi icin nasil yapsam diye dusunup durmaktaydim. Cabucak uyudu eve gidince, cikma saatimiz geldiginde de hic mizmizlanmadan uyandi. Sirki cok seviyor.

Bu seferki kendi cadirinda gosteri yapan bir sirkti. Ve fakat havalandirma yoktu iceride. Giris kenarlarina birkac vantilator koymuslar ama bana misin demiyordu tabi. Icerisi cooook sicakti. Arabanin klimasinin hayalini kurmaktan sirk falan seyredemedim ben. Cin iskencesi gibiydi. Sarin havlunu sauna niyetine otur. Kede bile ilgisini kaybetti ara ara, ki bir onceki sirkte gozunu kirpmadan izlemisti. Yaklasik 1.5 saat sonra ara verdiler, filler ve develer geldi isteyen cocuklari gezdirmeye basladilar. Bizimkinin hic isi olmaz oyle seylerle. Firsat bu firsat diyip 'aaa sirk bitmis laracim, hadi suradan balon alip gidelim' dedim. Sicak onu da cok rahatsiz ettigi icin cok israr etmedi kalalim diye, balona tav oldu ciktik.

Sirk tatlisini es gecmedi tabi, pamuk helva secti kendine. Adil ne yedin diye sordugunda cevap: 'tombuk sekev' :))

Pazartesi sabahi saat 6 civari arka bahceye iniyormuscasina ses cikaran gokgurultuleri sayesinde uyandik. Ardindan kovayla bosalan yagmura pek bozuldum cunku plan degisikligi yapmamiz gerekecekti. Ama saniyorum iyi oldu o yagmur, bir gun onceki nemi biraz aldi. 7'de yagmur durmus ardindan acan gunesle yerler kurumaya bile baslamisti. 9 civari tekrar yagmayacagina kanaat getirip asil plana geri donduk: hayvanat bahcesi.

Acildigi saatte orada olmaya calisiyoruz ki trene sira olmadan binebilelim, cok sicaklara kalmadan gezebilelim. Erken gitmenin odulunu alip birkac kere ustuste binebildik trene sira beklemeden. Hayvanlara pek bakmiyoruz oraya gidince, asil amacimiz hayvan gormek degil cunku. Trene binsin, atlikarincaya binsin, oyun alaninda oynasin, ha bir de kuslara yem versin. Ahh, dondurma bi de:) O kadar.

Ata binmeye ikna etmistik bu sefer, cok da istekli gorunuyordu. Trenden sonra hemen at binme yerine gittik, biletimizi aldik, siraya girdik...Sira bize gelince fikir degistirdi kede, binmiyceeem diye aglamaya basladi. Ikna olmasina sasirmistim zaten, vazgecmesi surpriz olmadi. Kuslari beslemeye gectik direk. Onlar da hic ac degilmis, 1-2 tanesi lutfen geldi yem yemeye. Pes edip ciktik oradan da.

O gun koyunlarin tuyleri kirpilacakti, ona bakalim dedik. Onde zar zor kedeye gore yer bulup ittirdik hatunu one. Biraz seyretti, cok ilgisini cekmedi 'sikildim ben' dedi cikti geldi. Atlikarinca, oyun alani, dondurma, tekrar tren derken saat 2.30 oldu. Eve geldik, biraz uyudu sonra yine arka bahce.

Kendime benzetiyorum galiba yavastan. Haftasonlari uyaninca ilk lafi 'bugun neveye gidebiliviz' ya da 'bugun hangi avkadasim gelicek' oluyo:)) bahceye cikmayi disari cikmaktan saymiyor, illa bir yere gidecegiz. Bence hic sorun degil, gideriz tatlim:)) Azicik daha buyusun artacak gidilebilecek yer sayisi da.

Hiç yorum yok: