Cuma, Ocak 13, 2012

Bale

Kede ilk bale gosterisine Ekimde gitti. Cinderellayi seyrettik. 1 saatlik, kucuk cocuklar da takip edebilsin diye ara ara hikayenin anlatildigi bir gosteriydi, bayildi bizimki. Evde bale hareketleri yapmaya basladi. Aralik ayinda Nutcracker'in yine cocuklar icin kisaltilmis 1 saatlik gosterisini bulduk, ona gittik. Daha sik gitmek istiyor ama cocuklarin da izleyebilecegi bale gosterisi pek yok ne yazik ki. Digerleri hem cok uzun hem de aksam saatlerinde, daha onlar icin cok erken bence.

Bu arada ben bale yapmak istiyorum demeye basladi. Baktik surekli soyluyor, yazdirdik. Bu aralar en sevdigi renk kirmizi, onun icin kirmizi bir tutu yaptim ona ve gecen hafta ilk derse gittik. Programin adi Storytime Ballet. Once masali okuyorlar, sonra ona gore dans ediyorlar. Hatunu sinifa teslim ettik, onlar masala baslarken biz asagi cay icmeye indik. Fotograf makinasini evde unutmustum, yemedigim laf kalmadi tabi bu arada:)

Yaklasik 20 dakika sonra acep ne yapiyor diye yukari ciktim, baktim bizimki salonun girisindeki sandalyede tek basina oturuyor. Disaridan seyredenlerden biri 'katilmak istemedi' dedi. Sasirmadim. Sosyal bir kelebek degil ne yazik ki, bir yere isinmasi cok zaman aliyor, hatta bazen o isinma hic olmuyor. Aglamadan guzel guzel oturuyordu ama, arkamdan aglamamis olmasi bile mutlu etti beni.

Neden dansetmedin diye sordugumuzda 'bugun istemedim' ve 'I was feeling a bit shy' dedi. Gelecek hafta dans ederim dedi. Baleyi cidden seviyor demek bu, hic gelmek istemiyorum diyip kesip atabilirdi yuzmede yaptigi gibi. Oradan bir dogumgunune gidecektik, madem dansetmeyeceksin yola cikalim o halde dedik.

1 saat mesafede bir yere gidiyorduk, yolda uyudu. Mekana varinca biz uyandirdik onu. Uyku sersemiydi hala. Tutumu giyecegim diye tutturdu, geciriverdik pantalonunun ustune. Iceri girmek istemedi. Ikna etmeye calistik olmadi, biz giriyoruz dedik agladi. Hic tanidigi cocuk yoktu onun da etkisi vardi. En sonunda bizim arkadaslarimiz orada, sen istedigin zaman gel diyip biz salona gectik. Biraz sonra, iceride kraker var tuyosunu alinca geldi:)

Diger cocuklarin yanina hic gitmedi, bizim etrafimizda dolandi. Oyunlara katilmadi. Pizza zamani geldiginde masaya oturdu ama biraz sonra aglayarak geldi. Beni goremiyormus oturdugu yerden, yanina gelecekmisim. Aldim tabagimi karsisinda bir yerde durdum napiim.

Cok cekingen. Kimseye yaklasmiyor, kankalari Selin ve Leyla yoksa o ortamda olmak dahi istemiyor. Umarim asabiliriz bu cekingenligi yoksa cok zor gunleri olacak ileride.

6 yorum:

Evren dedi ki...

Sen yazınca bu kadar çekingen olabileceğini tahmin etmemiştim. Eminim aşar ama, en azından 2 tane kadosu olduğuna göre... Hem böylesi bazen daha iyi, gidip insanlardan ters bir hareket görecek de üzülecek diye korkuyorum bizimki.

Bu arada tutu çok güzel olmuş. Sen de pek marifetliymişsin :) Storytime ballet fikri de çok hoşuma gitti. Bizimki de çok heves etti, tutuları aldık, creative movement diye bizim üniversitede bir ders bulduk ona yazdırdık. O ballelerin kısa versiyonlarını bilmiyordum. Nutcracker'ın uzun versiyonuna gittik, 2. yarının yarısına kadar dayanabildi. Tabii sürekli konuşarak! Dur ben bir bakayım, matine oluyor di mi?

Fatma dedi ki...

Baleyi seviyor demek ama tütü çok yakışmış, güle güle kullansın, ellerinize sağlık. Bizim Deniz'de öyle biraz, pek çocukların içine girmiyor tanımıyorsa, uzaktan seyrediyor onları, parka falan gittiğimizde de öyle yapıyor, önce uzun uzun seyrediyor ne yapıyorlar diye bazen bir kaydırak kaymadan geri dönüyoruz. Zamanla değişeceğini umuyorum. Kankalarının olması iyiymiş ama. Öpün benim için kızınızı, çok şeker maşallah:)

Öykücü dedi ki...

Bale ve Kede:)))))) Tütü çok yakışmış, çok cici bir kız.Bir sosyal kelebek olmasa bile çok akıllı, çok karizma biri olacağı kesin.

Sevgiler..

Zeren dedi ki...

Allahtan 2 kankası varmış. Bizimkinin o da yok.Bir yere gittiğimizde ortama alışması çok uzun sürüyor ve dibimden ayrılmıyor:( Ben de istiyorum sosyalleşsin diye..Tütüye bayıldım ama:)

Bezen Hindistan dedi ki...

Umarim asar Evren, ben pek umitli degilim. Tutu dugum atilarak yapilanlardan, bloglarin birinde gordum, dikis islerinden hic anlamam yoksa:) Buradaki baleler genelde aksam saatlerinde ve uzun. Cocuklara yonelik bir tane daha buldum taa Mayista o da.

Demek Deniz de oyle Fadis. Umarim degisirler. Yoksa okula basladiklari zaman cok cekeceklerini dusunuyorum, kimse onlari nazlamayacak.

Cok tesekkurler Oykucu:)

Biz mi buna yol actik diye dusunup duruyorum valla Zerencim, nasil asacagiz hic bilmiyorum. Optum cok.

Berceste dedi ki...

Oooo tutu pek guzel olmus, eline saglik!

Ben bu konulari hic dert etmiyorum Bezen. Zira bizimki pek sosyal kelebek takilmasina ragmen, bizden biraz uzak kaldi mi, panter oluyor :P Illa yaninda istiyor. Hani Lara yuvaya gittigi icin belki oyle olmaz diye dusunurdum ama demek ki o da kriter degilmis. Zamanla asarlar, yassal bir durum sanki bu. Dusunsene kendini, hic tanimadigin bir dolu insanin oldugu bir yere giriyorsun. Bu yasinda ne kadar alisik olsan da en basta minik bir tedirginlik yasarsin ya da onun yasinda iken hic yasamadin mi? Kapiya arkadaslari almaya geldiginde bu gunleri cooook ararsin :)