Perşembe, Kasım 30, 2006

Camdan Cama Ooooo

Boyle bi sarki vardi di mi kim soyluyodu? Detone Celik diyesim geliyor. Neyse, camlarimizi degistirdiler de bizim dun. Artik modern camlarimiz var. Cami bizimki gibi olan baska bina/ev hic gormemistim buraya geldim geleli. Cama uygun klima bulucaz diye canimiz cikmisti. O tur klima artik uretilmedigi icin zar zor buldugumuz bir tanesine normal klimalarin nerdeyse 3 kati para odemistik, acaip icime oturmustu. Simdi yeni bir klima almamiz gerekecek bu yaza. O zamana kadar cikacak ev bulamazsak tabi. Iyi dileklerinizi eksik etmeyiniz efenim bu ev arayisimiz sirasinda.

Gecenlerde bir yazi geldi yonetimden. Burada apartman yoneticiligini firmalar ustleniyor, bizdeki gibi apartman sakinleri arasinda donusumlu olarak yapilmiyor bu is. Bence cok iyi bir sistem, apartmandaki bilimum farkli kisilikle ugrasmak cok zor is gercekten. Hele burasi gibi izolasyonun had safhada oldugu bir yerde dusunemiyorum bunu:) Kira toplamak ve kirasini geciktirenleri mahkemeye vermekle tehdit etmek disinda hicbir isi zamaninda ve ayni tezcanlilikla yapmayan yonetim camlari degistirmeye karar vermis. Isinmaya para vermiyoruz, bunu yonetim karsiliyor ve tahmin ettigimiz gibi giderek artan isinma giderlerini kismak adina yapilan bir girisimmis bu. Yoksa yaw sunlara daha modern bir gorunum kazandiralim, digerleri gibi camlari yok diye baslari one egik gezmesinler dememisler. Biz, arka tarafa baktigimiz icin herhalde, isinmadan yana bir sikayetimiz yoktu. Bazi apartmanlar isinmiyormus bir turlu, cok sikayet oluyormus. Bir de birinin cami falan kirildiginda degistirme icin parca bulamiyorlarmis, o kadar antika camlar. Oncesi ve sonrasi fotolari yanda.

Bu is icin oncelikle her odada cam onundeki zimbirtilari, perdeleri, koltuklari vs cekip yer acmamiz gerekti. Zaten kucuk ev iyice kuculdu. Dun aksam da islem sonrasi temizlik ve herseyin yeniden yerine yerlestirilmesiyle gecti. Simdi camlarimiza bakip bakip hic fena olmadilar yaw diyoruz:))

Ha bir de camasirhanemiz soyulmus ayni gun. Quarterlarla calisan makinalar bizimkiler, 4 tane var asagida. Bir makina 4 quartera calisiyor. Birileri gelip makinalari acip icinde biriken parali calmis. Camcilarla beraber polis de binadaymis. Binanin arka kapisini acik birakan cok oluyor. Surekli uyari yapiliyor birakmayin diye ama pek kaale alan yok. En sonunda kapiyi acik tutmaya yarayan kancayi cikarmislar, artik istesen de kapi acik kalamiyor.

8 yorum:

birisinin yeri dedi ki...

İnsana huzur veren ve iç açıcı bir atmosfer sunuyor bu camlar.
Dışarıyla bütünleşen bir iç alem.
Camlar sayesinde...
Apartman yöneticiliğinin özel firmalarca üstlenilmesi ise iktisadi sistemin geldiği son nokta olsa gerek.?
Şaşırdım desem yeridir...
Güle güle oturunuz...
**Yeni Türkü'nün Yeşilmişik albümü yeni çıkmıştı. Yanılmıyorsam o zamanlar Türkiye' de de müzik compact discleri de yeni yeni piyasaya sürülmeye başlanmıştı. 1980'lerin sonu 1990'ların başından bahsediyorum. Yeşilmişik albümü Fransız turistlerce kapış kapış satılıyordu. Hepsinin elinde kaset kapağı ismini de telaffuz edemiyorlar, yeşilmişik diyemiyorlardı...
İzmir Adnan Menderes Havalimanı dış hatlar terminalinde çalışıyordum.
O yıllarda Yeşilmişik albumünü dinlediğinde duyduğum hayranlığı hala hatırlıyorum.
Ancak genç bir sanatçının kaseti hiç satılmıyordu.
Çocuksu bir duyguyla o sanatçıya acıyordum.
Kasetleri satılmıyordu. Ben de o zaman ki ergen kafasıyla her Yeşilmişik isteyen Fransıza bir de o kaseti satmaya çalışıyordum.
Kaynağı belirsiz bir misyon üstlenmiştim anlayacağınız..
Camdan cama şarkısıyla hafızalarımda kalan o sanatçı ise :
Hakan Peker' di:)

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

vallaha gayet guzel, modern gorunumlu pencereleriniz var artik dostlarim. gule gule oturunuz, yeni evinizi bulana kadar:))

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Bizimde pencere, kapi ve kalorifer petekleri degisti. Disardan badana oldu bina. Ama tam alti ay sürdü. Ne cektigimizi biz biliyoruz. Artik rahata erdik ama. 254 daire var bizim blokta. Sizin gibi bizim yöneticiligimizi de firma yapiyor. Güle güle oturun.
Stuttgarttan sevgiler Sonia...

Adil Hindistan dedi ki...

Baver kardesim, itiraf edeyim, sesini sevdigim popculardan biridir Hakan Peker. Hani takip ettigimizden filan degil ama bildigimiz kadariyla son 10 yilda ortaya cikan popcularla karsilastirinca, pek oyle iyi sarkisi olmasa da en azindan Bezen'in deyimi ile 'detone' degil.

Ben bir de Harun Kolcak'i severim. ODTU'de ogrenci iken mainframe kullanan Eskisehir'li ogrenci arkadasim coktu. Ankara'ya yakin, takilirdik Eskisehir'de. O cocuklardan ogrenmis sevmistim. Benim icin Eskidehir ve ordaki dostluklar ile ozdeslesmistir.

Adsız dedi ki...

Onceki ve sonraki halini ayni mesafeden ve ayni aci ile cekse idiniz farki daha bir farkedecektik. Yine de odanin havasini epey degistirmis gibi gorunuyor yeni cam. Arkadaki bos alan epey kapanmis yeni okul binasi ile. Acik potalar kalmadi herhalde bu yaz oynamak icin. Artik cikma zamani gelmis sizin ordan.
-Mourad

Adsız dedi ki...

Hayirli olsun pencereleriniz. Eskisinden kat kat daha iyi olmus, renk katmis :) Opuyorumm

Yıldız dedi ki...

İnşallah yakın zamanda gönlünüze göre yeni bir ev bulursunuz, o zamana kadar da yeni camlarınızla mutluluklar dilerim.

Sevgiler...

Erduran dedi ki...

o şarkıyı bir de sinan özen söylemişti o tarihlerde,,hatta kendisi daha ünlü olmadığı zamanlarda askerliğini yaparken çorlu orduevinde benim sünnet düğünümde ud çalıyordu , yıllar sonra kaseti izlerken bunu farkettik :)