Çarşamba, Haziran 13, 2007

Biz bunu sevdik...

Evin bizden onceki sahibi, radyo ve CD calar da iceren ev ici bir iletisim sistemi monte ettirmis. Kapi zili filan da sisteme dahil. Ana kontrol orta katta, mutfagin yaninda. Tum odalarda daha az kontrol iceren kucuk bir versiyonu takili. Boylece mesela orta kattan radyo aciksa, diger tum odalarda o kanali dinliyorsunuz ama isterseniz degistirmeniz mumkun...

Yine "once gaz ve toz bulutu vardi..." diye basladim, asil konuya gelelim. Efendim, Bezen hanim muzik dinlerken, ben bilgisayarlarin basinda oldugum icin bazen "kim bu? hangi sarki? ben bunu istiyorum..." gibi sorulara muhatap oluyorum. Hangi radyoyu dinliyorsak web sitesine gidip buluyoruz neymis diye. Gecende bir sarkiyi ikimizde cok begendik: Nelly Furtado'dan "Say It Right".



Malum, devir YouTube devri. Suraciga not edeyim, arada bir tiklayip dinlemek mumkun olsun dedim. Budur...

2 yorum:

Selena dedi ki...

ayyy, muhtesem bir sarkidir bu. ben de birara takıntılı sekilde dinliyordum kendilerini. simdiki takintim ise tori amos'dan big wheel. siddetle tavsiye edilir.

Adil Hindistan dedi ki...

Dinledim Selen'im ama beni pek acmadi. Ara ara birden aklima gelen, birden kafami dolduran muzikler var. Dun eve donerken yolda geldi bir tanesi: Oldboy filminin bitisinde calan "The Last Waltz".

Oldboy, inanilmaz etkileyici bir filmdi, o parcayi dinledigimde film boyunca hissettiklerim tekrar canlaniyor. YouTube'da http://youtube.com/watch?v=LM1WEI6_rX4 adresinden dinleyebilirsin. Kendini vererek, yuksek sesle dinlenecek bir muzik.

Bu arada simdi yazarken dusundum de, 2 tane daha filmin bitis muziklerini gayet begenmis, kimmis neymis diye arastirmistim:

Jetlag filminin (http://www.imdb.com/title/tt0293116/usercomments) sonundaki: Clementine Seralie - Vas Adalante

True Lies filminin sonundaki tango parcasi, simdi ismini hatirlayamadim.