Salı, Ağustos 07, 2007

Bridgeport Yollari Tastan...

Ne zamandir Mina'yi, Charles'i ve nar tanesi Maya'yi ziyaret etmek vardi aklimizda. Isler, tasinma, benim bulantilar, Charles'in sinavlari vs derken bu zamana kadar sarkti kavusabilmemiz. Sonunda gecen haftasonunu ayarlayip biraraya gelebildik. Maya'cik kocaman olmus gormeyeli, nerdeyse 7 aylik. Onlarda son barbeku yaptigimizda Mina hamileydi, o zaman cektigimiz fotografin aynisini bu sefer onun yerine beni koyarak cektik.

Birkac gun oncesinde siddetli yagmur yagmisti, o yagmur ve firtina sirasinda yan komsularinin bahcesindeki agacin buyuk ve oldukca kalin dallarindan birkaci kirilmis ve Mina'larin bahcesine dusmus. Iki bahceyi birbirinden ayiran cam agaclarinin ikisini bicip, Mina'nin gun icinde golu seyrederek dinlenmek icin oturdugu koltugu kirip, cocuklarin ters olarak kenarda duran kayiklarini tam ortasindan delerek inmis yere. Koltuk taninmayacak halde, kayigin tamir edilmesi pek olasi gorunmuyor, agaclarin da yenilenmesi gerekiyor. O derece zarar vermis dallar. O tarafa degil de obur tarafa dusselerdi yatak odasinin ustune gelen catiyi delip evi mahvedeceklerdi sanirim. Oyle dusununce ucuz kurtulmussunuz dedik. Dalin kirildigi yere bakinca gorduk ki ici bos hakkaten, agacin kalani da korku uyandiriyor simdi insanda.

Sigortalarla ugrasiyorlar su ara, o da cok bela bir is, tum masraflarini alamayacaklar cok buyuk ihtimalle. Sigortalarin masraf anlayisi oldukca farkli bu ulkede cunku :( Charles bu evi ilk aldiginda evin onundeki buyuk agaci kestirtmis sigorta evin ustune dusebilir diye. Her agaci da onceden tahmin etmek mumkun olmuyor tabi.

Sos canavari Charles nefis soslu sisler yapti bize. Tam biz onlar ve masadaki bilimum yiyecekle tikabasa doymus durumdayken, gecen sefer de doyduk diyip etleri yemediniz bu sefer kacis yok, bunlar sadece appetizerdi, ana yemek simdi geliyor dedi:) Adille dehset icinde baktik birbirimize. Mumkun degil bir catal daha yememiz. Valla catlamak uzereyiz, billa doyduk diye uzun ugraslar sonucu Charles'i etleri pisirmemeye razi edebildik. Kendisi hic hoslanmadi bu durumdan ama yeterince acikli bakabildik saniyorum ikna oldu.

7 aylik tecrubeli anne-babanin onerilerini uyarilarini dinledik, bolca Maya'yi mincikladik ve bir sonraki mangali bizde yapmak uzere sozlesip donus yoluna koyulduk. Donuste GW koprusunu es gecmek adina yolu yaklasik 15 mil uzatmamiza ragmen 2 saat olmadan eve vardik (gidis 2.5 saat surmustu gecen seferki gibi).

Hiç yorum yok: