Salı, Ağustos 21, 2007

Lion King

Lion King cizgi filmine ilk gittigimde gunduz seansi secmek gibi bir keklik yapmistim. Cizgi filme gunduz gidilir mi hic? Insan bi dusunur di mi oncesinde. Sinemayi secerken de bakmamisim, dublajmis meger. Eh bu kadar da kasinilmaz ki ama. Icerisi anaokulu gibiydi haliyle, cocuktan gecilmiyordu. Film seyrederken gurultu olmasina tahammul edemem ben, sessiz olunacak. Cizgi film de olsa bu boyle. Tam bir kabustu benim icin. Yarisinda cikip gitmemek icin cok direnmis, tamamlamistim filmi ama aci cekmistim resmen. Sonra gece gec bir seansa orjinal seslendirmeli bir salona gitmis tekrar izlemistim. Cok da sevmistim.

Broadway'de sahneleniyor Lion King muzikali, bu yil 10. yili. Ne zamandir gormeyi istedigim bir showdu. Baslayali 10 yil oldugunu ogrenince ne olur ne olmaz biter gider simdi diye hemen toplandik ve gecen aksam izlemeye gittik. Tam buraya tasindigimiz sene gene 10 yildir sahnelenen Cats bitmisti, cok uzulmustuk goremedik diye. Bunu burnumuzun dibindeyken kacirmak olmazdi.

Hayvanlarin cogunu kostum giymis oyuncular canlandirmis, bazilari ise kuklaydi. Kostumler cok guzeldi, rengarenk. Araya cizgi filmde olmayan bazi sahneler ve sarkilar da eklenmisti ama yine de cok guzeldi. 1998 yilinda 11 dalda Tony odulune aday gosterilmis, en iyi muzikal, en iyi kostum, en iyi koreografi dahil olmak uzere 6'sini almis. Bu yil ilk kez Guney Afrika'da da sahnelenmeye baslamis. Biz kizlar bayildik gosteriye. Adil ve Ilkay pek basarili bulmadilar, sikildilar hatta biraz. Murat begendi ama.

Hiç yorum yok: