Salı, Ekim 26, 2010

Ciftlige Gidelim Bir Balkabagi Alalim

Cuma gunu ilk okul gezisine gitti kede. Otobuslere dolusup 30-40 dakika otede bir ciftlige gittiler. Balkabagi toplayacaklardi, hayride'a bineceklerdi, gezeceklerdi iste. 3 yasin altindakileri gezilere goturmuyor okulu, en yakin arkadasi Selin gelemedi o yuzden, ama az daha kedeyi de almiyorlardi. Ogretmenlerin biri olmaz dedi. 10 guncuk var yaw 3 olmasina, daha olgun olmayacak ki 10 gun sonra diyerek savastim biraz. Ben hayal kirikligi ve muz kabugu takilirken kendi ogretmeni olur tabi niye olmasin dedi. Heyooo. Hemen verdim gezi parasini fikir degistirmesinler diye:) Bir de okul t-shirti yaptirildi, hepsi ayni t-shirti giyiyorlarmis ustlerine.

Bu 3 yas konusu takildi tabi aklina. Selin neden gelmiyov dedi, 3 yasinda degil dedim. Ben 3 yasinda miyim dedi. Soruyor arada bir, daha olmadin diyoruz. Ben neden gidebiliyovum diye sordu sen 3 sayilirsin dedim. Neden 3 sayilivim diye baslamisti ki ani bir atakla konuyu degistirdim, sonra da unuttu ne soruyor oldugunu :)

Velilerden de isteyen gidebiliyordu ama ben ozellikle gitmek istemedim. Yapisik takiliyoruz zaten, biraz kendi basina da gitsin bir yerlere. O da aklina takilan baska bir konu oldu kedenin. Bazen okula sen de gel diyor, okula buyukleri almiyorlar sadece cocuklar gidebiliyor diyorum. Bazi anne babalar da gitmis ya geziye, onlav neden gelebiliyov, sen neden gelmedin seklinde baslayan bir dizi soruyla hesap sordu hatun.

Koca bir balkabagiyla cikageldi aksam. Hava da serin ama gunesliydi allahtan, cok eglenmisler. Balkabakli cookie yemis, elma suyu icmis, birseyler daha yemis (junk tabi, o kadar istahla baska ne yer ki). Getirdigi balkabagini once boyayacagiz sonra pisirecegiz. Haftasonu yapacaktik sozde ama havayi guzel bulunca gene iceri girmedigimiz icin hafta icine kaldi.
PS: Fotoyu balkabagiyla ilgili diye koydum, gezileriyle bir alakasi yok.

2 yorum:

MsPiggy dedi ki...

ahahah ben de bir yandan okurken "iyi de bu bebelerin üzerindeki t-shirt aynı değil" ve "iyi de bu kız kedeye hiç benzemiyor" gibi seyler geçiriyordum ki içimden olay çözümlendi:)))

modafobik dedi ki...

Hehe balkabağı ha? Süpermiş bu :)