Pazartesi, Haziran 27, 2011

Mezuniyet ve Lunapark

Gecen hafta kedenin mezuniyet toreni vardi. Aslinda anaokulunu bitirenler icin bu toren, onlar ciddi ciddi kep takiyor, ama iste en kucuk sinif haric okulun diger siniflari da serpistiriyorlar araya. Bizimki kucuk okuldan buyuk okula gecti. Preschool olacak bu sene, binasi degisiyor. Tum haftayi okulun son haftasi, son iki gunu, son gunu seklinde gecirdikleri icin bu sabah okula gitmek istemedi haliyle. Okul bitti diyor bana. Calisan aile cocuklarinin okulu bitmez cucuuum konulu bir konusma yaptim, pek hoslanmadi:)

Nasil olduysa elbise giymeyi kabul etti toren icin. Istemeseydi de hic umurumda degildi valla ne giydigi. Alacaklari 'diploma'nin yenecek bir tatli degil de bir kagit parcasi oldugunu ogrendiginde zaten gitmeyelim diyip duruyordu:) Gittik, kedeyi sinifina teslim edip salonda yerimizi aldik. Agirlik hakikaten mezun olan kindergarten sinifindaydi tabi. Diger siniflar da birer sarki soylediler, onun disinda oturdular yerlerinde. Siralari gelince gidip diplomalarini aldilar. Onlar icin sikici oldugunu dusundugum bir torendi, gayet guzel oturdular 1 saat boyunca takdir ettim hepsini. Toren bitince hepsine koca birer cikolata verdiler, pek hosuna gitti tabi :)

Yakinlarimizdaki stadyuma lunapark kuruldu Cuma gunu. Sadece 2 hafta kalacak. Gecen yil goturmustuk kedeyi ama uyuz bir trene beraber binmeye ancak ikna olmustu. Biraz hayvan beslemis yavru keci elini isirinca ondan da vazgecmis, diger aletleri seyretmisti sadece. Bu sefer de cok farkli olmaz herhalde diye dusunerek goturdum ilk aksam. Yanilmisim. Keramet 3.5 yastaymis.

Meger bunu beklermis hatun. Okuldan alip direk goturmustum. 6 gibi oradaydik, 11'i geciyordu ciktigimizda:) Teleferige ve donmedolaba beraber bindik. Donmedolaba 3 kere bindik hatta. Cocuk kisminda boy cizelgesine gore boyunun yettigi (boyu yetmeyenleri almiyorlar) oyuncaklarin tumune bindi. Boyu yetmedigi icin binemediklerine ama ben buyudum diye itiraz etti. Eve donunce saydim da bazilarina ikiser kez olmak uzere nerdeyse 20 seye binmis. Birkac ay oncesine kadar atlikarincaya gidemeyen hatun ucan sandalyelere bindi ya agzim acik kaldi. Daha da gozu yetiskinler icin olan aletlerdeydi. Ona ne zaman binebilirim buna ne zaman binebilirim diye sordu durdu.

Bu arada, cocuk oyuncaklarindan birine alinmadim hamile oldugum gerekcesiyle. Ben kucukken genclik parkinda ucaklar vardi. Icine oturursun bir yukari cikar bir asagi iner ya donerken, iste onlardan. Onun ucak degil de fil versiyonunu ve yukari cikamayanini dusunun. Tam girdik kedeyle fil begeniyoruz kendimize, kosarak geldi gorevli sen binemezsin diye. Niye? Hamilesin. Eeee? Her oyuncagin girisinde uyari levhasi var yuksek tansiyonu olanlar, kalp hastalari, hamileler vs dikkat etsin diye. Buyuklere yonelik aletlerden biri olsa anlayacagim ama cocuk oyuncagi yaw bu. Adet yerini bulsun diye asilan bir uyariyi ciddi ciddi uyguladi adam bana. Kici kirik, yerden bile kalkamayan bir file bindirilmedim ya inanamiyorum. Kede tek basina bindi.

Cok yoruldu ama hic kabul etmedi. Esnedigi bir ara 'bak uykun gelmis esniyorsun gidelim artik' dedim 'esnemiyovum aaa diyovum' diye cevap verdi:)) En sonunda balon alip cikmaya ikna ettigimde hala 'biv keve daha. son!' diyip duruyordu:) Hafta ici tekrar getirecegime soz verdim, ciktik. Saskin anne kisisi arabayi nereye park ettigine iyi bakmamis oldugu icin bir sure otoparkta araba aradik. Artik 'cok bekledik' diye soyleniyordu ki kede, arabayi buldum:) Alarm sagolsun:))

2 yorum:

Berceste dedi ki...

Hayirli ugurlu olsun ilk mezuniyetiniz, nicelerine :)
Hah bebek geldi diye actim sayfayi ama abla mezun olmus megerse :P Ben 9 doguruyorum burada haberiniz ola :)

Bezen Hindistan dedi ki...

uslu uslu gununu bekliyor sanirim dilekcim, anasi da hobidi hobidi geziyor iste:))