Cuma, Kasım 11, 2011

Bu Elmalar Niye Cift Gorunuyor?

Her sonbahar elma toplamaya gidiyoruz. Cilek, blueberry, seftali vs de toplamak istiyor gonul ama nedense bir tek elma toplamaya gitmeyi basarabildik su ana dek. Bu yilki istikamet Warwick Valley Winery & Distillery. Ilk duydugumuzda winery mi hani elma toplayacaktik diye biraz sasirdik ama cok isabetli bir secimmis.

Bir gun once bayagi yagmur yagmisti, yerlerin camur olma ihtimali kabilemizin bir kisminda ertelesek mi diye bir dusunceye yol acsa da elbirligiyle o fikri savusturup yola koyulduk. Yol iyiydi de winery'e girmek biraz uzun surdu. Cok kalabalikti ve sadece otoparktan cikan araba oldugunda o sayida araba aliyorlardi iceriye. Hatta ilk durdugumuzda oyle alakasiz bir yerdeydik ki yolda kaza vs oldu da trafik kitlendi sandim. Meger iceri giris sirasiymis:)

Gittigimiz en eglenceli elma toplama oldu. Saraplar gayet hizli tuketildi, bittikce yenileri alindi gelindi (ben elma suyuna talim ettim bohuu), haliyle geyigin de dibine vuruldu. Sarhos olanlar bile oldu, onlari corbaciya goturduk donuste:)  Elmalarla hic alakamiz yoktu. Onu birak cocuklar bile saldim cayira mevlam kayira seklindeydi:) Cocuk gorecek halimiz mi vardi gulmekten. Bir gordugumuzde elma torbasini ellerine tutusturduk cucelerin, yere dusenlerden toplayip getirdiler. Onlar da bolca kostular, iyice yoruldular.

Onceki gun yagmur yagdigi icin bazi yerler tam kurumamisti, camurluydu. Kede dustu kosarken ve camura bulandi. Surati asik bir halde geldi. Biz Adille fotograf makinasini ayarlamaya calisirken hep beraber kedenin o haline gulunce cok bozuldu agladi bir sure. Cimlere sur elini gecer dedik ama islak mendilde israr etti. Eskiden islak mendil mi varmis, dogadasin evladim onunla halledicen isini. Bir ara baktigimda islak mendil kutusunu ele gecirmis pantalonunu da silmekle mesguldu. Birak daginik kalsin dediysem de dinletemedim.

Kucugunden buyugune cocuklar ingilizce konusuyorlar aralarinda maalesef. Mecbur kalmadikca Turkceye donmuyor hicbiri. Bir ara kedeyle adasi konus konusa onumde yuruyuyorlardi. Kedeye neden ingilizce konusuyorsunuz, ikiniz de Turkce biliyorsunuz diye sordum. Cevap: 'because we know each othev'  :)) Haa tamam o zaman.

Her yil buraya gelelim dedik, sarapli elma toplama pek eglenceli oluyormus.

6 yorum:

Berceste dedi ki...

Bir arkadasiminki iki ayakkabisi cikarttiktan sonra ayni hizzada durmazsa illet oluyormus. Sen gene dua et mendile tav olmus :P

Kendi aralarinda konusan iki kede yi yerim ben :)

Evren dedi ki...

:) Ben de oyle bir yere gidip cift cift gormek istiyorum elmalari :P Ne guzel yapmissiniz!

Bizimki de en ufak bir su damlasina dayanamiyor, hemen tum kiyafetler cikartiliyor ama isin esas traji-komik kismi denizdeyken oluyor, her ne kadar mayo islanmak icindir diyorsak da, anlatamiyoruz ;)

O elma toplayan mutlu cocuklara opucukler :D

Berceste dedi ki...

Tasindiniz mi? Linklerde adres mi degistiriyoruz?

Adil Hindistan dedi ki...

Evet. Bizim domaine forward ediyor olmali. Sorun yok di mi?

Berceste dedi ki...

Dogrudan yollamiyor. Araya blogspot girip boyle bir durum var, devam etmek istiyor musunuz diye soruyor. O yuzden dogrudan degistirelim mi diye sordum. Ne guzel oturuyordunuz adresinizde, niye degistirdiniz ki, bu sene ev degisikligi olmadi diye mi :P

Berceste dedi ki...

Yeniden denedim simdi, sormadan otomatik yonlendirdi.