Cuma, Ağustos 12, 2005

Rio Carbon - Kitap dinlemek...

Bu Rio Carbon'u aldim ya, dun aksam su audiobook meselesine bir el atmaya niyetlendim... Ama once gym'de bir bir test surusu yapayim dedim. Eliptik'te gayet zorlayici bir seviyede (14/20) hizli bir tempoda (~65 rpm) 1 saat ter doktum (> 5mil, ~1065 kalori). Ustune de yarim saat agirlik calistim. Rio Carbon'un kilifi, shorta takiliyor ve bu tur fiziksel calismalarda hic rahatsiz etmiyor.

Aslinda Jay'in BBQ partisinden sonra 186 pound'u gorunce bu haftayi gym'de gecirmeyi planliyordum ama isten vakit bulamadim. Onun yerine oglenleri South Beach Diet'in meal replacement bar'larini kullandim. Sonuc fena degil; 178'e dusmusum (~4Kg).

Neyse, konumuza donersek. Kisa bir arastimadan sonra Usenet'te bir suru audiobook grubu oldugunu gordum. Nelere ihtiyac var:

1) Hizli bir Newsgroup Sunucusu
Comcast, giganews uyeligi verdigi icin, bedava newsgroup sunucularina bakmadim henuz. Giganews sunuculari gayet hizli (350-400 KB/s). Ama dun gece 1.5 GB'lik data indirince, sabah bir uyari e-maili geldi. Comcast'le anlasmasina gore ayda 2 GB'lik kotam varmis :( Bedava newsgroup sunucularini arastirmam gerekecek.

2) Iyi Bir Newsgroup Okuyucusu
Windows altinda Outlook Express bu isi yapiyor ama kotu yapiyor. Eger dosya indirecekseniz, adam gibi bir program kullanmaniz lazim. Ben epey bir program denedim. En hosuma gideni NewsLeecher! Tavsiye ederim.

Populer bir iki kitabi indirip dinlemeye basladim. Gayet hos bir tecrube. Bazi insanlari (Ornek. Bezen) araba tuttugu icin kitap okuyamiyorlar ama kitap dinlemek guzel bir cozum olabilir!

Tabii bu kitaplar 100lerce MB yer isgal ediyor, Rio Carbon sadece 6 GB oldugu icin, oyle 10larca kitabi ayni anda tutmam mumkun degil.

Son olarak, gordugum kadariyla Rio Carbon ile birlikte genel Rio Music Manager programinin ciddi eksikleri var. Kendi cd'lerimi mp3'e cevirirken "Sarkici > album > Sarkici - Sarki Sirasi - Sarki Adi" gibi bir duzende atmis ve tum tag bilgilerini doldurmustum ama internetten indirdigim mp3lerin 'tag' bilgileri yalan yanlis ama bunlari duzeltmek icin harika bir program var: Tag & Rename!

Ilk gece mp3 leri transfer ederken dikkat etmemisim, pek cok tag yanlis. Oysa tag bilgileri onemli; cunku mp3 calar bu tag lari okuyor ve ekraninda gosteriyor. Tag & Rename ile bilgisayar'da duzeltmeleri yaptim ama Rio Music Manager'da yeniden Rio Carbon'a transfer etmek istedigimde, transfer gerceklesmedi; cunku 'sarkilar ayni'.

Maalesef Rio Music Manager tag'lari duzelttigimi gormuyor; dolayisiyla cozum olarak ya Rio Carbon'a baglanip, orda elle teker teker duzeltmem ya da sarkiyi silip yeniden aktarmam gerekiyor. Ahhh, ahh!

[EK]
Asagidaki adreste, newsgrouplar hakkinda guzel bilgiler var. Nedir ne degildir diyorsaniz okuyun:
http://www.dslreports.com/faq/filesharing/4.%20Newsgroups

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Perfect!!
Buradaki bilgiler benim cok isime yaradi.
Sagol Adilcim.