Cuma, Ağustos 05, 2005

Film: Man On Fire ve Hostage


Pazartesi ve Sali gunleri Dilara'yi aramiza katip iki hareketli film izledik ve ikisini de begendik. 2004 yili yapimi Man On Fire, filminde gecmisinde kiralik katil olarak calisan ve bu yuzden kendini affedemeyen, alkol bagimlisi Creasy (Denzel Washington), babasi (sarkici Marc Anthony) zengin bir Meksikali is adami olan Pita'yi (Dakota Fanning) koruma isini ustlenir.

Ortada surekli insanlari kacirip ailelerinden para isteyen orgutler vardir.
Pita, sevimliligi ile Creasy'inin vicdan azabini bir parca unutmasini saglar, ona yeniden yasama sevinci verir. Ancak beklenen olur ve bir gun Pita kacirilir, Creasy ise olumden zor kurtulur. Tekrar kendine geldiginde, Pita'nin olduruldugu haberini alir ve bulasan herkesi oldurmeye yemin eder. Hareketli filmleri seviyorsaniz, hos, zevkle izlenebilecek bir film... 7.5/10


Hostage, 2005 yili yapimi, gayet hareketli bir gerilim filmi. Bruce Willis, epey bir para getiren ve televizyonlarda bir turlu bitmeyen bir donguyle gosterilen Die Hard serisi ile yuzunu iyice eskiten bir tip. Bu film, 2000'deki Unbreakable filminden beri izledigim en iyi filmi.

Film gayet hizli basliyor ve elemanimizi bir rehin alma durumunda arabuluculuk yapan kisi olarak goruyoruz. Maalesef sonuc iyi olmuyor ve soz konusu kisilerin hepsi oluyor.

Bunun uzerine arabuluculuk gorevini birakip, polis sefi olarak bir kasabada calismaya basliyor ama kirli isler ceviren bir muhasebeci ve cocuklarinin rehin alinmasi soz konusu oluyor muhasebecinin arkasindaki orgut islerin istedigi gibi yurumesini saglamak icin bizimkinin ailesini rehin aliyor!

Filmin bundan sonrasini guzel gelistirip, guzel baglamislar, begendik...7/10

Hiç yorum yok: