Pazar, Aralık 25, 2005

Film: Carlito's Way: Rise To Power


1993 yapimi, Al Pacino ve Sean Penn gibi yildizlarin oynadigi Carlito's Way cok hosumuza giden bir film olmustu. O yuzden, bu filmin oncesini anlatan Carlito's Way: Rise to Power aylardir izlemeyi dort gozle bekledigimiz bir filmdi.

Film, kotu bir film degil belki ama maalesef, beklnetilerimizi cok yuksek tuttugumuzdan ciddi bir hayal kirikligi yasadik. Bu filmde Porto Riko'lu Carlito Brigante'yi canlandiran Jay Hernandez, Al Pacino'nun cizdigi tutkulu karisik karakterden uzak, cok daha sakin ama biraz da dengesiz bir uyusturucu kacakcisi.

Kisaca ozetlersek, film hapishane de Hispanik Carlito, Harlemde yetismis bir siyah olan Earl (Mario Van Peebles) ve Italyan asilli Rocco'nun (Michael Kelly) arkadasligini aktararak basliyor. Manhattan'da Italyan, siyah ve hispanik'lerin surekli birbiri ile kavga halinde oldugu bir donemde bu ucu, o anda guclu konumdaki mafya babalari ile iyi iliskiler kurup guclenirler. Ancak, Earl'in kardesi ofkeli, saygisiz, basini belaya sokmaya meyilli bir tiptir ve onun bu ofkesi onarilmaz yaralar acip kavgalara sebep olur, falan filan. Izlemezseniz kayip degil..6/10

Hiç yorum yok: